用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 第二屆播道書院小學部懇談室
樓主: freddielau
go

第二屆播道書院小學部懇談室 [複製鏈接]

connie

我收到e-mail 啦, thx.

1E 班 everybody:

原來Ms. wong 又真係幾靚女wor.

升左班啦!係2E呀!

原帖由 midcochow 於 08-9-10 14:04 發表
connie

我收到e-mail 啦, thx.

1E 班 everybody:

原來Ms. wong 又真係幾靚女wor.
Connie

hehehe.... 係2E 呀.

原帖由 connie0213 於 08-9-10 14:11 發表
升左班啦!係2E呀!

原帖由 midcochow 於 08-9-10 03:31 PM 發表
hehehe.... 係2E 呀.

ok woh.....
I also saw Ma Lam in 1A

回覆 # 的文章

點解你地咁好見到d老師嘅?

原帖由 Emailfamily 於 08-9-10 16:39 發表
點解你地咁好見到d老師嘅?

Hi Every P2 Parents,

My son is studying in P1, I would like to ask if he need to hand in all the homeworks on the next day even there has the lesson of that subject? Eg CE or GE, only once or a few times a week! My son is quite worry and ask me to put all homeworks into the school bag, woo, so heavy ar!

Tahnks for your help!

God Bless

原帖由 wwgjc 於 08-9-10 18:27 發表

Hi Every P2 Parents,

My son is studying in P1, I would like to ask if he need to hand in all the homeworks on the next day even there has the lesson of that subject? Eg CE or GE, only once or a few ...

學校的WEB-SITE 有他們的班相, 每班兩張. 可看到他們的同學和老師的樣貌.

以往經驗, 若在第二天沒有GS, VA, CE... 等堂要上, 功課就不用帶回校給老師, 直至有那堂上才交那些功課.
好多..好靚外貿出口歐美日品牌嬰兒童服裝,快Dclick入去[個人網頁]睇啦!!!

原帖由 candyocean 於 08-9-10 07:13 PM 發表

學校的WEB-SITE 有他們的班相, 每班兩張. 可看到他們的同學和老師的樣貌.

以往經驗, 若在第二天沒有GS, VA, CE... 等堂要上, 功課就不用帶回校給老師, 直至有那堂上才交那些功課. ...

but most of the homework are Eng, Chin, Maths which are almost daily......

原帖由 candyocean 於 08-9-10 19:13 發表

以往經驗, 若在第二天沒有GS, VA, CE... 等堂要上, 功課就不用帶回校給老師, 直至有那堂上才交那些功課. ...

Hi Candyocean,

Thanks so much la! I can take out the hoemwork which has no lesson tomorrow, it is GS and CE, woo, the school bag can be a bit lighter!

Thanks!

God bless!

點解咁失策呀,咁怏掉書,而且你見佢地買的音樂書都沒有好像美樂頌的那樣......
而且那書都沒有劃花,就算唸住不用,都可以留番俾阿妹嘛

原帖由 midcochow 於 08-9-10 13:22 發表
尋日edison 話音樂堂老師話要帶番本"小小美樂頌"返校, 唉..... 我已經一早掉左啦.  個衰仔一聽到我話掉左, 不停話我點解掉左, 因為只係教左好少, 仲話老師話如果掉左, 就要買過.  激ccccccccccc我啦. ...

唉... 都怪我一時大意lor, 平時我好醒目o架嘛, 樣樣嘢都會keep 住先, 但今次就..... 唔通放暑假放到傻左o個個係我...

原帖由 yiuyo 於 08-9-11 09:50 發表
點解咁失策呀,咁怏掉書,而且你見佢地買的音樂書都沒有好像美樂頌的那樣......
而且那書都沒有劃花,就算唸住不用,都可以留番俾阿妹嘛

真係為你肉痛

原帖由 midcochow 於 08-9-11 11:16 發表
唉... 都怪我一時大意lor, 平時我好醒目o架嘛, 樣樣嘢都會keep 住先, 但今次就..... 唔通放暑假放都傻左o個個係我...

你講得o岩呀, 我真係肉痛呀.... edison 阿媽仲命令我快d 買番, 仲話唔會比番錢我..

原帖由 yiuyo 於 08-9-11 11:21 發表
真係為你肉痛

emailfamily

我剛剛打去ymca 問上次8號風球返唔到學, 係咪會寄張coupon 比我哋, 佢話昨天剛剛寄出晒, 仲話張coupon 有效期一年, 你依幾日留意下信箱有冇收到啦.

原帖由 midcochow 於 08-9-11 11:32 發表
emailfamily

我剛剛打去ymca 問上次8號風球返唔到學, 係咪會寄張coupon 比我哋, 佢話昨天剛剛寄出晒, 仲話張coupon 有效期一年, 你依幾日留意下信箱有冇收到啦. ...

收到幾日啦!唔記得話你知tim! 無記錯的話是四百幾,但唔知報嘜好wor!

點解你咁小心掉咗本音樂書呀!原本我老公都話唔要架,好彩比我喝住無比人咋!

呀女話呢幾日Edison要佢幫佢開支果汁先生wor,你睇Edison幾醒,識得叫女仔服侍佢!哈哈哈哈!

下,咁就真係.....

原帖由 midcochow 於 08-9-11 11:26 發表
你講得o岩呀, 我真係肉痛呀.... edison 阿媽仲命令我快d 買番, 仲話唔會比番錢我..

原帖由 Emailfamily 於 08-9-11 12:01 PM 發表

收到幾日啦!唔記得話你知tim! 無記錯的話是四百幾,但唔知報嘜好wor!

點解你咁小心掉咗本音樂書呀!原本我老公都話唔要架,好彩比我喝住無比人咋!

呀女話呢幾日Edison要佢幫佢開支果汁先生wor,你睇Edi ...

Yes...Hayden said Edison seldom play with boys ga !

吓, 係呀, edison o甘衰叫manman 做苦功呀, 等我今晚話吓佢先得.

原帖由 Emailfamily 於 08-9-11 12:01 發表

呀女話呢幾日Edison要佢幫佢開支果汁先生wor,你睇Edi ...

死lor, 原來edison 只係同女仔玩o架咩, 但有時我問起佢, 佢都話有同男仔佢哋玩, 等我今晚叫佢同多d 男仔玩先得.

原帖由 freddielau 於 08-9-11 13:07 發表

Yes...Hayden said Edison seldom play with boys ga !

回覆 # 的文章

請問大家有無留意今天關於交薄費的通告,記唔記得我地有個PPS account? 個account好似仲有錢,點解唔在account扣錢? 咁d balance 點算? 有得退嗎? 有無家長明天送小朋友返學可以問下老師!
‹ 上一主題|下一主題