用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: timma
go

08-09K3一齊傾 [複製鏈接]

原帖由 Cleo 於 08-12-12 09:59 發表
Hey, 原來你係 Sugarcream!!!! 失覺晒!

阿囝一早就講家長要睇電視, 原來佢冇聽錯!

另外, 你地棵三色堇好嘛? 我家棵命危中, 打緊保命針!

家晞媽咪, 聯歡後一齊食LUNCH, 好呀!!

Cleo, 陶陶個棵無咩長大既跡象, 而細佬學校派個棵就死左啦~~

家晞個棵已經俾佢浸死咗 , 我打算去花園街買一棵俾佢種過 !

原帖由 Lokloktoto 於 08-12-12 22:55 發表

家晞媽咪, 聯歡後一齊食LUNCH, 好呀!!

Cleo, 陶陶個棵無咩長大既跡象, 而細佬學校派個棵就死左啦~~

我地個棵又未瓜得哂呀...仲有綠葉, 希望可以捱得到出花喇..

不過...有樣野勁....中彥上年盆一串紅之前上年種個時已經好成功, 出好多花, 之後當然花謝葉落喇...咁我地以為都係時候佢"功成身退" 喇...哈~ 點知...早個月佢又好生猛, 又出葉呀....怕有機會再出花添呀....真係估佢唔到~:

all
      好耐無見喎,say "hi"先

彥媽

幾時去你的豪宅呀???  

你盤三色花,有咁強的生命力,好勁呀
[img align=left]http://ad94.no-ip.com/boss/image/signature.gif[/img]

19/12 聖誕表演

請問各位, 通告上寫明星期五要穿校服, 咁表演服係咪要用個袋袋住要小朋友帶住返學? 同埋表演服非常薄, 由課室去禮堂, 重要坐咁耐會唔會病架? 晞晞話老師叫佢地著絲襪, 我估係保暖用, 不過做型咪好怪下?

另外, 通告叫家長在家先幫小朋友化妝, 呀, 我個係囝, 係咪求其 pat 粉落塊面到同查紅個咀就得? 好頭痕呀!

彥媽及其他媽咪, 指點一下啦!

timma:

係呀係呀...快d 黎探我喇...個日我先響吉豬島撞到 happy3 咋~~

要黎要 before 28th bor...因為我地會去旅行呀...一家 5 口...大件事喇...

三色花
==>唔係今年呢個呀...係上年個一串紅呀...

cleo:

請問各位, 通告上寫明星期五要穿校服, 咁表演服係咪要用個袋袋住要小朋友帶住返學?
==> 喂喂..乜有表演服會拎番屋企架..?? 我冇聽中彥提過 wor...so 我一直以為係學校 keep 住, 聽日表演先換架咋...(唔係架..?? 死火... )

同埋表演服非常薄, 由課室去禮堂, 重要坐咁耐會唔會病架? 晞晞話老師叫佢地著絲襪, 我估係保暖用, 不過做型咪好怪下?
==> 我係買左襪褲比佢咋 (好似女仔用開個d , 不過係白色)...當跳 ballet lor...室內應該 not too cold ge

另外, 通告叫家長在家先幫小朋友化妝, 呀, 我個係囝, 係咪求其 pat 粉落塊面到同查紅個咀就得? 好頭痕呀!
==> 我寫左手冊同老師講話我屋企乜化妝品都冇架 wor , 因為佢阿媽我都唔化妝既, 邊會有 wor...至巴閉就係得支口紅咁大把, 咁老師就答我話...口紅都殺..先同佢擦左先 wor , so I guess back to school 佢地會再幫佢補飛既...

另...因為我見家長都係只可以睇電視 (我一向都唔 likey 咁, 唔明點解只係一年個一次半次, 唔夠位既就可以 rent outside ma...要人地去, 但又唔俾人睇...奇怪.. ) 所以 tmr 我唔去喇..我只係一早車佢番去, drop 底佢, 之後叫 bunbun 去 pick him up 就算, 遲d 等買 DVD 算數...可能咁仲清楚...:-x :-x

12月19日表演

聽家晞講同學仔要穿表演服回校 , 女仔要搽粉 , 男仔唔駛 .
另外, 我會帶套衫褲俾佢換 , 放學後去飲茶都唔怕冷親嘛 !

this topic 沉底喇...等我撈番先...

喂喂...你地知唔知幾時有得影畢業相呀.....我印象以前大彥好似好早影架 wor..:

我等咁耐都係想等呢張相 ja....

彥媽
     我只是聽過tim仔話有同學仔無返學,所以影唔到畢業相,要遲o的先喎

另我要打小報告先:
     上星期在學校見到中彥,佢話知我是邊個,但死都唔肯叫我,我用激脹法,說:你一定唔知我是誰啦? 佢話知,, 但都唔肯叫我,仲笑笑口,個樣好奸,
      現今的小孩真難搞

原帖由 彥彥媽咪 於 09-3-27 17:10 發表
this topic 沉底喇...等我撈番先...

喂喂...你地知唔知幾時有得影畢業相呀.....我印象以前大彥好似好早影架 wor..::" />

我等咁耐都係想等呢張相 ja.... ...
[img align=left]http://ad94.no-ip.com/boss/image/signature.gif[/img]

timma:

係啦...中彥就係咁...死唔認衰囉...第日上小學實俾人 dup :-x

tim 仔依家點呀...我地好掛住佢呀...:

彥媽:
    TIM仔現學緊學林啦,多得中彥個名,佢慳了50元測試費

復活節假我過海找你吃飯呀,我HUBBY要返工(北角),同你吃完飯,我行陣街,等埋HUNBBY放工,剛剛好,到時我同埋TIM仔和妹妹來,睇下工人可唔可以同埋中彥出來玩啦.

另我會去四天台灣,又無好玩地方介紹呀

ALL
     大家都好耐無見和CHAT了,大家去左邊呀??喂............喂.............喂

原帖由 彥彥媽咪 於 09-4-2 00:09 發表
timma:

係啦...中彥就係咁...死唔認衰囉...第日上小學實俾人 dup :-x

tim 仔依家點呀...我地好掛住佢呀...::" />:" />:" />

timma:

==> hehe...you are welcome ar...Selin 呢輪又俾左幾 coupon 我, 好似係俾人做 referral ga...$50 coupon , 你有冇識人想要?? 可以俾佢地架 :

復活節假我過海找你吃飯呀,我HUBBY要返工(北角),同你吃完飯,我行陣街,等埋HUNBBY放工,剛剛好,到時我同埋TIM仔和妹妹來,睇下工人可唔可以同埋中彥出來玩啦.
==> 你幾時放 ar? 因為我 7號晚就走喇...又出 trip (今次係去玩, 去 AUS ar!! ), 勁開心, 終於唔係要拎左個電腦去又做又玩嘛....back on 13th wor...不過我 6 號唔駛返..你放假未丫...係既就 call me...

另我會去四天台灣,又無好玩地方介紹呀
==> 你去過 Taiwan 未先...未既就一定係以台北做 first stop....你係自由行定 join tour? Book 左酒店未..平唔平先...我有個正正網 book hotel 好抵下架...call me if you need.

中彥早日同我講影左畢業相 la, true or not?

彥媽

去AUS,好正喎,會唔會同屋企人去???

我10/4出發台北,機票及酒店訂好晒了,自由行,我打算去動物員,六福村,BABYBOSS,其餘就飲飲食食咁啦,

返來後仲有數日假,到時有精力就CALL你吃飯啦

原帖由 彥彥媽咪 於 09-4-3 17:39 發表
timma:

==> hehe...you are welcome ar...Selin 呢輪又俾左幾 coupon 我, 好似係俾人做 referral ga...$50 coupon , 你有冇識人想要?? 可以俾佢地架 ::" />

復 ...

Timma,

Too busy at work that no time to go to BK.  Got a fever in early April and took the western medicine before and now take the chinese medicine to "clear up" my flu.  Chun Chun also got a fever in late March and did not go to PC for more than a week.  She becomes thinner now.

原帖由 timma 於 09-4-2 10:33 發表
彥媽:

復活節假我過海找你吃飯呀,我HUBBY要返工(北角),同你吃完飯,我行陣街,等埋HUNBBY放工,剛剛好,到時我同埋TIM仔和妹妹來,睇下工人可唔可以同埋中彥 ...

ALL

好耐無CHAT啦
     大家去左邊呀???/

話咁快佢地就畢業啦
     你地會唔會同佢地報培正派發的暑期班呀???/

TIMMA

彥媽
     遲來的報告,我知佢地已經影了畢業相啦

工作已入直路,等考試,之後有空找你傾計(開住空頭支票先),

原帖由 臻臻媽咪 於 09-4-21 13:33 發表
Timma,

Too busy at work that no time to go to BK.  Got a fever in early April and took the western medicine before and now take the chinese medicine to "clear up" my flu.  Chun Chun also got a fever  ...

timma:

彥媽
遲來的報告,我知佢地已經影了畢業相啦
==> 車.... 你真係遲來呀....我都知啦, 通告都出埋喇...作 C 你...

工作已入直路,等考試,之後有空找你傾計(開住空頭支票先),
==> 你梗係入直路啦, 放暑假喇 wor...仲唔有排歎咩... 快d 帶 tim 仔 tim 妹黎我樹玩喇....

暑期班
==> 我幫中彥報左屋企個頭既溜冰班, 培正個d 就唔駛預我喇..你知啦, 好遠架嘛 (to me), 我地呢頭都有 YMCA, 會睇睇有乜岩, 另外, 我地呢頭有間 international school, probably 會 join 佢地既 summer camp (on weekly basis)

仲有, 我中彥今期考到入香兒既合唱團同畫班, 暑假開學, 佢都有唔少野玩架喇...

依家係睇佢 6/6 有乜 result la...hehehe :
‹ 上一主題|下一主題