用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08-09 K2G chatroom
樓主: shirleyshek
go

08-09 K2G chatroom [複製鏈接]

今個星期五Birthday Party , 彤彤話比我聽今次有10個小朋友生日, 都好多人喎....有彤彤, 梓瑤,焯焯...
但今次K2- party 我就送唔到佢返學 lu....     

原帖由 angelhobo 於 08-10-25 22:47 發表
我已見ms. wong, 可能太多學生老師不大記得, 如不特別沒有東西可告知, 只知上課太概小朋友的流程, 及沒太大問題.

嘻嘻!  我都想去學校行一轉.  不過, 睇埋呢兩日得唔得閑先.  如果我有空去, 就幫彤彤影相...

有10個小朋友咁多...... 影完生日相, 就可以認多好多同學.

原帖由 NathalieMiMi 於 08-10-27 17:43 發表
今個星期五Birthday Party , 彤彤話比我聽今次有10個小朋友生日, 都好多人喎....有彤彤, 梓瑤,焯焯...
但今次K2- party 我就送唔到佢返學 lu....     

...

好呀!  Thank you !!
我都好想知道彤彤常常講d新同學名, 我都末見過law...

原帖由 CandyChing 於 08-10-27 23:49 發表
嘻嘻!  我都想去學校行一轉.  不過, 睇埋呢兩日得唔得閑先.  如果我有空去, 就幫彤彤影相...

有10個小朋友咁多...... 影完生日相, 就可以認多好多同學.

...

唔知大家會唔會著hallow dressing, 如果可以真想影張大合照.  一定好特別

彤彤唔肯着巫婆衫, 佢話要着公主衫wor...

各位mommy 你o地知唔知Ms Wong 收咗d小朋友's 課本 - 天氣涼了呀!! 我仲寫message 比Ms Wong 問佢先知, 佢話留待冬天再派回wor... 我仲疑為彤彤唔見咗本書....

原帖由 angelhobo 於 08-10-28 18:26 發表
唔知大家會唔會著hallow dressing, 如果可以真想影張大合照.  一定好特別

nine children birthday tomorrow.  My son told me no homework to submit.  Is it true?

yes

原帖由 angelhobo 於 08-10-30 20:14 發表
nine children birthday tomorrow.  My son told me no homework to submit.  Is it true?

回覆 # 的文章

我小朋友是萍果組, 成員有麥嘉程, 楊瀚滔, 陳俊晴 , 李永賢, 黃心賢,  李韻兒, 譚堯偉.
其它組好像不大清楚.

我今日去了學校, 拍了些相片, 主要是坐生日檯的小朋友.
有興趣看嗎?
可提供E-mail address給我, 我再send 俾大家.

原帖由 angelhobo 於 08-10-30 20:14 發表

彤彤昨晚都講梓瑤mommy 幚佢影相, 所以好開心law... thank you very much!!

my email : [email protected]

仲話自己和梓瑤都係着公主衫, 我問佢有冇同梓瑤mommy 講Thank you呀, 佢話唔記得講wor...真係比佢激c喇!!

原帖由 CandyChing 於 08-10-31 17:47 發表
有興趣看嗎?
可提供E-mail address給我, 我再send 俾大家.

鍏鍏超叻呀!    咁多名, 我都記唔晒啦!  

可能之前KENT 1A的班房開揚D, 又無咁多同學.  我尋日去到課室, 覺得好似多左好多同學, 睇到自己都眼花花.

原帖由 angelhobo 於 08-10-31 16:47 發表
我小朋友是萍果組, 成員有麥嘉程, 楊瀚滔, 陳俊晴 , 李永賢, 黃心賢,  李韻兒, 譚堯偉.
其它組好像不大清楚.

唔駛客氣!  我下星期一返到公司再SEND 相俾您睇.

嘻嘻!  亞瑤尋日著minnie裙, 不過, 我無俾佢戴個大耳頭cool, 所以望落似公主裙.  佢兩個好似坐埋一齊研究邊條裙長D.

亞瑤話Ms Wong幫佢影左兩張單人相, 上年都係得兩張團體照, 今年係咪人多, 改了影單人相???

我尋日走的時候見到Ms Chui 行過, 說了一聲hello, 未叫她, 她已經說帶梓瑤返學呀!  我當堂覺得她好犀利, 只是見過幾次面.  加上我昨天又改戴了眼鏡, 居然認得出...

原帖由 NathalieMiMi 於 08-11-1 10:50 發表
彤彤昨晚都講梓瑤mommy 幚佢影相, 所以好開心law... thank you very much!!

my email : [email protected]

仲話自己和梓瑤都係着公主衫, 我問佢有冇同車梓瑤mommy 講Thank you呀, 佢話唔 ...

瑤瑤媽媽我都好想睇吓d相呀, 可否send 比我呀?  my email address is [email protected]
Thanks a lot.

我問彤彤佢話長裙係最靚o架, 如果長到去腳眼係最靚同最似公主裙wor...兩個小朋友都好貪靚和勁8妹仔喇!!!
彤彤又話佢同小瑤都見到Miss Chiu, 佢仲电咗個頭髮, 我問佢有冇同Miss Chiu影相, 佢話Ms Wong 都係幚佢影單人相....

原帖由 CandyChing 於 08-11-1 23:56 發表
唔駛客氣!  我下星期一返到公司再SEND 相俾您睇.

嘻嘻!  亞瑤尋日著minnie裙, 不過, 我無俾佢戴個大耳頭cool, 所以望落似公主裙.  佢兩個好似坐埋一齊研究邊條裙長D.

亞瑤話Ms Wong幫佢影左兩張單人相, 上年都係得 ...

我今日發現用電郵SEND我話, 起碼要分4 次, 所以索性將D相UP LOAD到快圖美的相簿, 您地睇唔睇到?  唔得的話, 我明天再用E-MAIL SEND 過.  唔好意思!

原帖由 angelhobo 於 08-11-3 11:10 發表
瑤瑤媽媽我都好想睇吓d相呀, 可否send 比我呀?  my email address is [email protected]
Thanks a lot.

講起MS CHUI電髮, 衰妹之前都話過我聽, 仲用"公仔面"形容.

原帖由 NathalieMiMi 於 08-11-3 16:59 發表
我問彤彤佢話長裙係最靚o架, 如果長到去腳眼係最靚同最似公主裙wor...兩個小朋友都好貪靚和勁8妹仔喇!!!
彤彤又話佢同小瑤都見到Miss Chiu, 佢仲电咗個頭髮, 我問佢有冇同Miss Chiu影相,  ...

CandyChing,

thanks Candy  

email : [email protected]

原帖由 CandyChing 於 08-10-31 17:47 發表
有興趣看嗎?

我已經e-mail 左俾大家.

蕎蕎媽咪, 蕎蕎果日係唔係著左運動衫返學? 她也是坐生日檯的嗎?
我影相的時候, 她可能剛出去換衫.
因為我臨走的時間, 好似聽到有同學仔講: 蕎蕎, 您換完衫返來嗱!

原帖由 shirleyshek 於 08-11-5 12:34 發表
CandyChing,

thanks Candy  

email : [email protected]

Hello Candy!

Received with thanks!

原帖由 CandyChing 於 08-11-5 14:18 發表

蕎蕎媽咪, 蕎蕎果日係唔係著左運動衫返學? 她也是坐生日檯的嗎?
因為我臨走的時間, 好似聽到有同學仔講: 蕎蕎, 您換完衫返來嗱!

...

Candy,

係呀..事原係咁, 我10月24日去日本, 出發前一晚已經準備好蕎蕎套衫, 明天返學著, 我同左工人講, 可能佢誤會左  , 因為呢個工人剛剛黎左1個多月, 佢唔知生日會PARTY可以著便服, 蕎蕎又講..佢識同我講生日會要著Halloween衫架..可能工人怕著錯..所以著返校服...跟住佢可能行返學途中見到D小朋友著便服同Halloween衫..咁佢就好快送左蕎蕎返學先..佢自己再跑返屋企攞衫比蕎蕎換law ~~ 好在我地住九龍塘....趕得到!

原帖由 CandyChing 於 08-11-5 14:18 發表

...

‹ 上一主題|下一主題