用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 **08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾**
樓主: chingchingb.ma
go

**08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾** [複製鏈接]

Yes, that's the english writing homework.  For the artwork handcraft, the kids were asked to do/make flower from the given materials.  My girl was given 2 pieces of rectangular shaped coloured paper and a rose pattern lace paper.  She took them home in her artbag on Thursday.

原帖由 Virginialum 於 09-1-24 23:40 發表
Thanks chingchingb.ma

I can find the 'My name is ...', a small sheet of paper with a photo frame, right? But what is the artwork handcraft? I couldn't find it. Shouldn't it be in the art bag? Hayden  ...

恭喜發財!!

祝各位牛年快樂、身體健康、心想事成!!

小朋友聰明伶俐、聽教聽話、學業進步!!

打工一族步步高陞、萬事如意、財源廣進!!

做生意嘅生意興隆、一本萬利、年年有餘!!

恭喜恭喜!!

亞囡有講過你哋去咗Malaysia旅行,好玩嗎?香港早幾日好凍,嗰邊會否暖好多?

原帖由 rowena0219 於 09-1-29 14:16 發表
大家好,

我哋剛旅遊回來, 現在才向大家拜個遲年. 祝大家:
一團和氣,
   從心所欲,
      龍馬精神,
         如意吉祥,
            一切都好好好好好!

好呀,10號前confirm你。

原帖由 rowena0219 於 09-1-29 15:01 發表
大家好,

我哋又可以有機會見面啦! 因為我將為Rowena開5歲生日會, 地點剛book好, 現誠邀各位出席!(正式邀請函將回校才送上!)

日期 : 15/02/2009 (日)
時間 : 1415 - 1700
地點 : 荃灣楊屋道100號爵悅庭會所5/F宴會 ...

LoCLai,

好耐冇見喇!

我有興趣呀,3月15日或22日都冇問題,預我2A1K吖。

原帖由 LoCLai 於 09-2-13 09:10 發表
各位靚媽,

很久沒有上來了, 你們有興趣搞次OUTING嗎??? 讓小朋友們可以親親大自然呢!!! 三月搵個星期日好嗎???
日期: 3月15日或22日
活動: 可以去大棠荔枝莊或者我見有D本地遊有得去坐船仔睇水底, 好似好得 ...

3月OUTING,大家登記啦!

日期: 3月15日或22日 ("both" if both days are fine)
人數: adult/kid/baby
活動: A. 大棠荔枝莊, B.坐船仔睇水底, C.離島, D.馬灣公園, E. Others, F. Any one is fine  

Name               人數             日期       活動
Charlotte                     
Alexa               2a1k            15/3        F
Hayden            2a1k            both       B,C,D
顯程                 2a1k1b        both       B,C,D
Oscar               2a 1 k         both         A,B,C

No problem!!

原帖由 LoCLai 於 09-2-24 00:26 發表
係呀!! 3月15日係諾希生日會, 我地p既聚會不如改期啦......

你係Nicholas媽咪嗎?

攪活動梗係歡迎你啦,多d人更加開心d!不過我哋好似仲未定到下次gathering嘅時間!

原帖由 vampire_son 於 09-3-17 00:34 發表
各位K2I媽咪你哋好,我係駱天穎媽咪呀,琴日參加完曾鍩希生日會至知BK有呢個Group傾計,可以知多好多佢哋喺學校發生嘅事;見到你哋攪嘅活動好吸引,唔知歡唔歡迎我哋參加呢? ...

小朋友就係咁可愛嘅喇!亞女早兩日生日party時咪又係咁攪笑,好彩得你2個囡囡照顧佢。亞女返到屋企仲話唔記得問Rowena家姐叫乜嘢名!

原帖由 rowena0219 於 09-3-11 16:34 發表

Rowena 仲搞笑, 放學接校車見佢喊, 以為佢唔舒服, 原來係佢哋班包尾, 細路就係咁正接咁可愛!

亞女今日返嚟話遲d去文化博物館時,記得喺對運動鞋度mark名,因到時需要除鞋襪玩遊戲,為免調亂揾唔番喎!

My girl will be in 3G, who will be in the same class as well?
‹ 上一主題|下一主題