用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 **08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾**
go

**08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾** [複製鏈接]

暫時最update嘅同學仔list:

rowena0219.........Rowena
charlotteling...........Oscar
chingchingb.ma......Alexa
Joslau....................Milton
seabird6623..........Samuel
Virginialum............Hayden
   0    0    0    0

今日卒之正式返K2,噚晚亞囡臨瞓前出奇地問我幾時返學,我答佢今日,佢個樣好期待,睇嚟真係好鍾意個班主任。

今年我哋架school bus轉咗細車,亞囡仲要第一個走上車,坐得好開心,因d同學仔冇以前大車分得咁散。

希望大家嘅小朋友喺K2呢年都一樣咁開心!!

Hi, 各位好嗎?? 我囡囡都係讀2I, 佢都好鍾意兩個老師呀!!

同學仔list:
Joslau....................Milton
seabird6623..........Samuel
Virginialum............Hayden
loclai....................Charlotte

原帖由 chingchingb.ma 於 08-9-2 14:41 發表
今日卒之正式返K2,噚晚亞囡臨瞓前出奇地問我幾時返學,我答佢今日,佢個樣好期待,睇嚟真係好鍾意個班主任。

今年我哋架school bus轉咗細車,亞囡仲要第一個走上車,坐得好開心,因d同學仔冇以前大車分得咁散。

希望大家 ...

囡囡都好期待今日正式返學, 佢重好開心可以揹水壺tim, 真搞笑!

LoCLai,

你好呀!之前喺Babykingdom教育王國嗰邊傾開,後來發覺係我哋bookmark咗條link先可以入到,其他媽咪入唔到,所以喺edu-kingdom呢邊再開新topic繼續傾。

多多指教!

原帖由 LoCLai 於 08-9-2 17:13 發表
Hi, 各位好嗎?? 我囡囡都係讀2I, 佢都好鍾意兩個老師呀!!

同學仔list:
seabird6623....... ...

好搞笑,亞囡都擋個水壺係寶

原帖由 rowena0219 於 08-9-2 17:14 發表

囡囡都好期待今日正式返學, 佢重好開心可以揹水壺tim, 真搞笑!

亞囡話今日都仍然係坐喺Milton隔籬,同舊年K1一樣。又話今日攞咗d嘢出嚟比Miss Yuen及Miss Au睇下有冇帶齊。最攪笑係佢話今日喺學校化粧,再問清楚,原來話喺食完snack之後,Miss Yuen比塊鏡d小朋友照下個咀有冇餅碎!

alexa ma,
你好呀!! 好開心可以同你地o向度交流, 我係working ma, 有時阿囡唔講都唔知佢學校發生咩事..... 希望你地多d提點下我呀!!!heeeheee

今日阿囡話佢要坐最尾, 唔開心喎(唔知講真定講假)! 又話佢識得三個小朋友, 都係1f o既同學仔.....又話有一個同學好曳, 推個書包, 不過老師無罰小朋友喎..... 佢話今日無得去playground玩, 老師都有比鏡佢照喎......

另外, 我都幾鍾意約下阿囡d同學仔出o黎玩, 佢地可以玩下, 建立下友誼, 返學都會開心d, 我地又可以吹下水,..... 你地有無興趣一齊玩呀?? 不如halloween開返個party囉.....
有興趣出o黎一齊玩o既玩咪請舉手......

原帖由 chingchingb.ma 於 08-9-2 17:29 發表
LoCLai,

你好呀!之前喺Babykingdom教育王國嗰邊傾開,後來發覺係我哋bookmark咗條link先可以入到,其他媽咪入唔到,所以喺edu-kingdom呢邊再開新topic繼續傾。

多多指教!

...

Charlotte ma,

Gathering?我第一個舉手讚成。

亞囡話係有個男仔推書包落地,另外又有個女仔(坐喺第一個位)喊。問亞囡今日做過乜?佢話冇,淨係去weewee同食茶點,笑C!

原帖由 LoCLai 於 08-9-2 19:35 發表
alexa ma,
你好呀!! 好開心可以同你地o向度交流, 我係working ma, 有時阿囡唔講都唔知佢學校發生咩事..... 希望你地多d提點下我呀!!!heeeheee

今日阿囡話佢要坐最尾, 唔開心喎(唔知講真定講假)! 又話佢識得三個小朋 ...

chingchingbma,

係喇上之之個Topic唔見左, 好彩你開番咋, Tks

LoCLai,

好開心呀 ! 又可以係度同你傾, 最開心係oscar 又可以同 charlotte一班, 仲有顯程呀!

可以攪多的gathering 好呀, 我第一個贊成, Hallowen Party 都好喎 !

真係要多的傾下,唔係都唔知阿仔發生的咩事, 阿仔都無同我講係學校, 做過的咩, 淨係話食茶點

昨天我都有去學校都見到好多媽咪, 唔知你地有無去呢 ?  

charlotteling,

我呢兩日冇去學校,只係比佢搭school bus,可能明天會湊返學都唔定。

係呢,上星期orientation我哋大家都冇機會相認,你坐喺邊ga,睇下我記唔記得先?

原帖由 charlotteling 於 08-9-3 11:23 發表
昨天我都有去學校都見到好多媽咪, 唔知你地有無去呢 ?   

係啦,我就係覺傾傾下唔見緊d媽咪,後尾先知原來係因為我之前bookmark咗條link先入到去,其他媽咪冇bookmark就揾唔到,所以索性開個topic喺呢邊繼續lor。

原帖由 charlotteling 於 08-9-3 11:15 發表
chingchingbma,

係喇上之之個Topic唔見左, 好彩你開番咋, Tks

LoCLai,

好開心呀 ! 又可以係度同你傾, 最開心係oscar 又可以同 charlotte一班, 仲有顯程呀!

可以攪多的gathering 好呀, 我第一個贊成, Hallowe ...

chingchingb.ma

我你15:30, 第2行右邊第一個, 你呢 ?

你係唔係坐近門口嗰邊短頭髮嗰位?咦!咁你即係坐virginialum後面,我坐第二行近窗口。嗰日我係估估下,因我見3:30pm嗰個時間好似有6男2女。

照咁推段,可能seabird6623係坐最後嗰行。

原帖由 charlotteling 於 08-9-3 13:56 發表

回覆 # 的文章

係呀 ! 就係短頭髮個個囉, 咁你即是坐我隔離再隔離個個

你都好細心6男2女, 你都留意到

我就係你隔離再隔離嗰個lor。

原帖由 charlotteling 於 08-9-3 15:44 發表

係呀 ! 就係短頭髮個個囉, 咁你即是坐我隔離再隔離個個

你都好細心6男2女, 你都留意到

亞囡話今日調咗位,分咗組:紅、黃、藍team,亞囡係Red Team,Milton係Blue Team。

今日上堂要寫字,寫番一、二....,仲有要畫d字咭嘅公仔,都唔知係唔係

charlotteling

So you're behind me then. The one sitting between you and chingchingb.ma should be 嘉橞and her mum. She was in the same class as Hayden, that's K1A. The one sitting behind you is 彥俊and his dad. He is from K1A as well.

原帖由 charlotteling 於 08-9-3 13:56 發表

Virginalum,

你是不是短頭髮, 同埋first day 個日都係班房門度呀 ? 如果係我地都有傾個計mouth:" />mouth:" />喇!

Oscar 都話分左組, 佢係紅組, 佢都話有野要寫, 但就無講寫咩

‹ 上一主題|下一主題