用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 **08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾**
樓主: chingchingb.ma
go

**08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾** [複製鏈接]

乜咁啱嘅,原來係你亞囡個名嚟。

我冇為意亞囡話rowena幾時跌親,事原係佢話見到校長,我問佢"你點知邊個係校長呀",佢就話"區曉暘跌親,老師帶咗佢去office揸藥水,校長喺office度出嚟...."可能老師之前介紹過。

其實我亞囡咪又係論論盡盡,成日喺返學等school bus時,同d小朋友周圍追周圍走跌倒,冇計!

原帖由 rowena0219 於 08-10-30 14:24 發表

Rowena(區曉暘)跌親? 係唔係好耐之前果次呀? 如果係果次, 老師的確帶咗佢去office揸黃藥水. 宜家已經好返啦!
我個女時不時係會論論盡盡跌倒(可能佢有d入字腳) ...

我今日湊亞囡返學,見到你個貓女喇!!

原帖由 rowena0219 於 08-10-30 14:48 發表
明天, 你哋的小朋友會唔會有萬聖節的造型呀? 亞女話想扮貓!
另外, 我買咗d朱古力俾佢帶返學送俾同學. 點知亞女問有冇三聚氰胺架? 好彩買之前check咗唔係made in China, 而係made in Italy架, 我諗心理上好d ...

Hayden又真係好攪笑wor!!

其實係因為亞囡係生日之星之一,想有d小禮物送比同學仔,所以噚晚我哋兩個整咗d朱古力conflakes。可能亞囡今日玩到傻咗,返來時竟然話冇派過d朱古力比同學仔,但佢又識得攞返個"吉"袋返來wor,我相信係Miss Yuen幫佢派晒,真係比亞囡激C。希望你哋收到及喜歡我同亞囡嘅呢份小小心意啦!

原帖由 Virginialum 於 08-10-31 18:12 發表
Hayden was so funny. I asked him if he wanted to go and buy some candies for his classmates yesterday. He said 'No' because Ms Yuen said the principal will buy them candies.

多謝rowena嘅報告,亞囡真係玩到傻咗。

唔使多謝,只係小小心意,rowena鐘意d cupcake就好喇!!

原帖由 rowena0219 於 08-10-31 21:42 發表

多謝你的chcolate conflake cupcake. rowena放學返嚟就即刻古古惑惑話好肚餓, 跟手就攞個conflake cupcake出嚟問"可唔可以食呀?" 佢幾口就食完, 仲話好好味添.

亞女話佢的朱古力唔係佢自己派的, 係 Miss Au派的. ...

Rowena貓女樣好cutie,嗰幾條貓鬚好神似。

原帖由 rowena0219 於 08-10-31 21:50 發表

今日好担心rowena會變咗隻"dirty cat", 所以畫完面之後又印返d出嚟, 好在佢放學返嚟個妝都唔太花, 只係個nose明顯地淺咗色, 好搞笑!

我哋都會去,咁到時見喇!

原帖由 rowena0219 於 08-11-4 23:32 發表
同學仔Anissa開生日會, 想問吓大家有冇收到邀請卡呀? 我同Rowena會去. 如果你哋有收到卡而又會去的話, it will be our 1st meeting! see you then!!

LoCLai,

亞囡話今日洛霖冇返學,冇乜事吖嘛?

朗文開倉sale(Causeway Bay Sogo 21/F)至Nov 10,有興趣可去睇睇。
http://www.ilongman.com/index.php?action=view§ion=10&id=203&date_id=317&module=calendarmodule&src=%40random483a507ece6fd

We'll be joining the party this Sunday.

原帖由 Virginialum 於 08-11-13 13:34 發表
It will be Anissa's birthday party this Sunday. Who will be going?

係咪K??? My K?ds呀?如果係,我噚日去咗喇。

原帖由 hccw 於 08-11-14 16:50 發表
There's a removal sale of 50%-70% off for CD, English books & educational toys. The books include Disney, Thomas, Noddy, Rainbow Fish, BabyEinstein ........., and more. I will visit the shop at TST ne ...

今日喺Anissa個birthday party亞囡玩得好開心,而我亦好開心咁同rowena0219及Virginialum相認,希望快d有gathering就好喇!

LoCLai,

好耐冇見你上嚟喇,我都好想快d有gathering呀,不如大家定咗個日子睇下邊日方便先吖。你會幾時OK,我相信Sunday會方便到其他要返工嘅家長。

原帖由 LoCLai 於 08-11-19 09:17 發表
我都想快d同大家見下面呀!!!!
不如christmas搞個party啦!!! 去bbq可以嗎?? 我還沒去過荔枝山莊, 聽說很好玩....... 你們有興趣嗎?? 去戶外郊遊較簡單方便!~~~ 還可以抽下獎, 交換禮物~!~

...

hccw,

有冇收穫?

原帖由 hccw 於 08-11-14 16:50 發表
There's a removal sale of 50%-70% off for CD, English books & educational toys. The books include Disney, Thomas, Noddy, Rainbow Fish, BabyEinstein ........., and more. I will visit the shop at TST ne ...

好大收穫wor!

原帖由 hccw 於 08-11-21 09:32 發表
同班朋友掃咗啲貨,埋單計數約六五折啦.
都買咗唔少嘢.

LoCLai,記唔記得舊年去過嘅士多啤梨園呀(三月啲麻麻,二月就好甜)?顯程話12月,1月同2月都要去1趟喎

而荔枝山莊,係唔係指大棠果個? ...

我最近聽亞囡講先至知,原來佢哋嗰班有3個老師--Miss Yuen, Miss Au及Miss Leung, Miss Leung係當Miss Au行開時會入嚟同Miss Yuen一齊上堂。亞囡話Miss Leung主要係睇小朋友寫字靚唔靚,如果唔靚,會叫小朋友擦番寫過。

08/09 2I聖誕聯歡
日期:
(A) 12月14日(日)
(B) 12月21日(日)
活動:
(C) 大棠荔枝莊 / 摘士多啤梨
(D) 室內聯歡會(可租用FUNCTION ROOM)(order食物  
     + 遊戲+換禮物)

姓名             日期          活動       出席人數
charlotte      A/B           C/D       2a1c1b
alexa               B           C/D       2a1c

我想問"可愛的動物"本書教完未?教到邊頁?好似教咗好耐都停滯不前,因亞囡tick到(唔係好記得)好似Pg.20 or 21,想confirm一下。

"可愛的動物"本書,今日突然發力,成本教完,亞囡仲叫同佢一齊做埋書裏面d親子功課。

LoCLai,

反應真係

你想揾乜嘢保暖水壺?

話時話吖,如果做節嗰日(Dec 21)大家好似上/中午得閒,幾丁人約出嚟可以去食晏,或帶小朋友出嚟去playground玩下2-3個鐘,我都冇所謂ga,至在聚一聚認識下,傾下計lor。

原帖由 LoCLai 於 08-12-2 11:54 發表
反應...... 冷淡........
我們會搞得成嗎?

天氣轉冷, 你們知道哪裏有保暖水壺買嗎?

哎吔....睇漏咗charlotteling, Dec 21嗰日佢唔得閒wor!!
‹ 上一主題|下一主題