用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅書院小學 St Paul Boys Study
go

St Paul Boys Study [複製鏈接]

各位 st paul boys 家長,

您好! 本人想替小兒報考此校, 想有些問題了解多些, 希望有家長解答, 謝謝!
1. 30人一班有1或2個班主任?
2. 學校今年是否沒有簡介會?
3. 是否傳統教學?
4. 第一次面試跟第二次面試有什麼不同?
謝謝!
   0    0    0    0

原帖由 YuHangMum 於 08-9-2 12:08 發表
各位 st paul boys 家長,

您好! 本人想替小兒報考此校, 想有些問題了解多些, 希望有家長解答, 謝謝!
1. 30人一班有1或2個班主任?
2. 學校今年是否沒有簡介會?
3. 是否傳統教學?
4. 第一次面試跟第二次面試有什麼不 ...

hi! 我只是p.1家長, 我試下答你.
1. 一班一個班主任
2. 學校從來都無簡介會, 但收了和waiting list 的會被邀請去breifing.  你可參考放在學校網頁09-10的prospectus
3. 是傳統的中文小學, 但學校是漸進的, textbook也不會刻意讀高一級半級.
4. 今年面試型式跟以往很不同了, 以前由校長一take過選, 所以無法答你, sorry!

huitung,

你點知今年interview會唔同? 你講多d? 因為我朋友個仔想報spc.  我仲以為好似以前咁?

我只知tentative interview date係4/10同6/10咋.

回覆 # 的文章

teresa,

我都係睇學校website d info 先知個形式唔同左炸, 今年要過兩關呀! 我都唔知會點.

I can't find the date of interviews on the web. How do you know the date?

原帖由 Teresa 於 08-9-2 16:11 發表
huitung,

你點知今年interview會唔同? 你講多d? 因為我朋友個仔想報spc.  我仲以為好似以前咁?

我只知tentative interview date係4/10同6/10咋.

huitung,

見到喇, thank you.  唔知今年係咪校長一個in哂?!

steven819,

我個仔係spc學生, 我o係學校calendar見到.

Teresa,

Thank you

原帖由 Teresa 於 08-9-3 21:14 發表
huitung,

見到喇, thank you.  唔知今年係咪校長一個in哂?!

steven819,

我個仔係spc學生, 我o係學校calendar見到.
‹ 上一主題|下一主題