用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學 請問細女考入聖嘉勒幼稚園成功率高嗎?
go

請問細女考入聖嘉勒幼稚園成功率高嗎? [複製鏈接]

我心儀此校, 因校風純同成績不俗.  有朋友的女兒在此校中學畢業見她十分有禮貌.

但我個係11月出世細女, 想知佢考入的機會高嗎?
interview時會考甚麼?

因據我所聽, 有d 幼稚園係唔收細女的(如spk)

請問各位聖嘉勒媽媽可否指教? 謝謝!
   0    0    0    0

祗要小朋友在面試時,給老師一個合適的回應,那大細b都沒有分別的.
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

原帖由 瑄婷 於 08-9-3 09:54 發表
祗要小朋友在面試時,給老師一個合適的回應,那大細b都沒有分別的.

唔該晒,佢唔係好肯講野,但佢會用身體語言去表達,如多謝,佢會彎腰點頭咁,唔知咁算唔算一種回應?

你女兒都好有禮貌,相信老師會好有耐心引導你女兒回答問題,放心去面試吧!
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

原帖由 瑄婷 於 08-9-11 23:13 發表
你女兒都好有禮貌,相信老師會好有耐心引導你女兒回答問題,放心去面試吧!

多謝你鼓勵呀! 我帶女女影完近照,就會寄form去喇!
好緊張!!
‹ 上一主題|下一主題