用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 讀基慧(荃景圍)小一的同學仔媽咪入黎傾吓 ...
樓主: carrievic
go

讀基慧(荃景圍)小一的同學仔媽咪入黎傾吓 [複製鏈接]

想問大家英文默書範圍是否一樣?我個女讀1C, 3/10默 Unit 1 + c,k,g, c,k,g是以c,k和g開頭的英文未,但有沒有範圍?

另英文Wr Ex Bk1,竟然是英文造句,我想問係地小朋友識唔識?我真係想幫小朋友搵人補習,有冇介紹?

你地小朋友是帶飯or訂飯?我個女是訂飯,佢話d飯餸幾好味

原帖由 Debbie媽 於 08-9-27 14:54 發表
想問大家英文默書範圍是否一樣?我個女讀1C, 3/10默 Unit 1 + c,k,g, c,k,g是以c,k和g開頭的英文未,但有沒有範圍?

另英文Wr Ex Bk1,竟然是英文造句,我想問係地小朋友識唔識?我真係想幫小朋友搵人補習,有冇介紹?

你地小朋 ...

你今日有冇去家長會? 個英文老師都有講到要點做. 佢話phonics 嗰part 係multiple choice, 有3 個答案, 老師會講一個音, 跟住小朋友就圈住邊一個字係呢個音開頭...不過佢mention 話呢part 錯係唔會扣分, 只會加分.

我個囡囡都係訂飯, 佢都覺得ok, 放心...

原帖由 jameslcp 於 08-9-27 16:00 發表

你今日有冇去家長會? 個英文老師都有講到要點做. 佢話phonics 嗰part 係multiple choice, 有3 個答案, 老師會講一個音, 跟住小朋友就圈住邊一個字係呢個音開頭...不過佢mention 話呢part 錯係唔會扣分, 只會加分.
...

唔該哂 jameslcp   我今日冇時間無去家長會
‹ 上一主題|下一主題