用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 1A向日葵班 ﹣﹣家長交流區
樓主: kenichi
go

1A向日葵班 ﹣﹣家長交流區 [複製鏈接]

我知呀, 但我睇過幾次都唔見星期五有va 堂o既... 唔通我眼花?  但係如果真係冇, 會唔會係派錯咗timetable比我呢?

原帖由 HappyMatthew 於 08-9-11 10:31 發表
time table 上 VA = Visual Arts. 星期三同星期五都有呀!

唉!!慘啦,今日本手冊又寫住要 Read DSW1﹣6,問一仔有無派過D英文字咭,或者放咗喺學校,佢就話真係無,但係就日日都話要Read,乜都無點Read呀。

我聽你咁講我就即刻打電話比阿仔, 但係佢都話唔知呀...

死啦, 如果係咁, 等我今晚寫o的o野o係手冊度問吓老師先...

原帖由 kenichi 於 08-9-11 16:36 發表
唉!!慘啦,今日本手冊又寫住要 Read DSW1﹣6,問一仔有無派過D英文字咭,或者放咗喺學校,佢就話真係無,但係就日日都話要Read,乜都無點Read呀。
mouth:" /> ...

goodbaby,

星期五VS喺第三堂呀,你睇吓有無。

你亞仔條腰今日仲有無痛呀?會唔會係瘀咗呢??

原帖由 goodbaby 於 08-9-11 10:54 發表
我知呀, 但我睇過幾次都唔見星期五有va 堂o既... 唔通我眼花?  但係如果真係冇, 會唔會係派錯咗timetable比我呢?

kenichi,

唔該晒你, 等我今晚返去睇吓佢本手冊先...

我今朝touch佢時佢都話好痛,今晚會再問吓佢, 但應該冇咁快會好返 (佢冇瘀架)

原帖由 kenichi 於 08-9-11 16:45 發表
goodbaby,

星期五VS喺第三堂呀,你睇吓有無。

你亞仔條腰今日仲有無痛呀?會唔會係瘀咗呢??

大家好!

我仔仔在K3學校以活動式教學,返學後還喜歡上課時傾計,影響了同學,現在老師給予他單獨位座,如對各位小朋友有所影響,在這裡我向各家長說聲「對不起,希望大家原諒」昨天我已與他傾談,他亦答應會做到,我希望他能盡快適應,而不影響同學們

Tsz To,

你唔好咁講啦... 唔洗講對唔住喎... 小朋友上小學一定會唔習慣o架啦... 傾計一定會有...

不過我係非常明白你心情, 因為我個小朋友都成日冇時停, 我都好擔心佢會disturb人, 冇心機上堂, hurt到人等等, 但係我地做家長o既就只可以同佢傾吓, 做唔做就佢自己去決定啦...

係呀... 我個仔話recess時都會成日同你個仔一齊o架..

原帖由 TszTo 於 08-9-12 10:38 發表
大家好!

我仔仔在K3學校以活動式教學,返學後還喜歡上課時傾計,影響了同學,現在老師給予他單獨位座,如對各位小朋友有所影響,在這裡我向各家長說聲「對不起,希望大家原諒」昨天我已與他傾談,他亦答應會做到,我希望他能盡快適應 ...

Hi Bantony 媽咪

多謝哂妳呀!

仔仔recess 有同 bantony 一齊玩,好開心,我希望 toby 盡快改善,如果唔係同學仔就會唔同佢玩啦!

:)

今日收咗兩張通告,一張係訂月刊書,另一張係MI堂選科嘅,但係兩張通告嘅交回日期都係今日,點算呢?我問一仔係唔係一早已經派咗,你無帶返黎,佢就話真係今日先派,我都唔係好信佢,請問你地之前有無收過呢??

KENICHI,

雖然我未返屋企睇通告, 但我記得好似係冇派過o架... 唔洗驚...

原帖由 kenichi 於 08-9-12 16:38 發表
今日收咗兩張通告,一張係訂月刊書,另一張係MI堂選科嘅,但係兩張通告嘅交回日期都係今日,點算呢?我問一仔係唔係一早已經派咗,你無帶返黎,佢就話真係今日先派,我都唔係好信佢,請問你地之前有無收過呢?? ...

hi

我昨天亦沒有收到,但我現在未回家,上網睇到須今天交回,我亦有D亂,相信老師應是今天才派給小朋友

因為我想訂書,所以我就打咗電話去校務處問,佢就話無理由,應該早幾日就派咗,訂書嘅學生今日已經交晒表,咁我問佢點算好呢?佢就叫我星期二一定要交返比班主任,叫佢交去圖書館。

點解會咁呀???

咁其實1a班都幾亂o架喎... 通告又遲派, 叫人read dws但叫咗兩日都唔派... 我想問吓今日收到未呀?

原帖由 kenichi 於 08-9-12 18:01 發表
因為我想訂書,所以我就打咗電話去校務處問,佢就話無理由,應該早幾日就派咗,訂書嘅學生今日已經交晒表,咁我問佢點算好呢?佢就叫我星期二一定要交返比班主任,叫佢交去圖書館。

點解會咁呀??? ...

仲未有DSW card呀!!

原帖由 kenichi 於 08-9-12 18:30 發表
仲咩有DSW card呀!!

DSW cards = Dolch Sight Words Flash Cards

原帖由 kenichi 於 08-9-12 16:38 發表
今日收咗兩張通告,一張係訂月刊書,另一張係MI堂選科嘅,但係兩張通告嘅交回日期都係今日,點算呢?我問一仔係唔係一早已經派咗,你無帶返黎,佢就話真係今日先派,我都唔係好信佢,請問你地之前有無收過呢?? ...

學校好多時都係今日派既通告, 明天就要交回 (Friday除外)

But we still haven't received it from school ar... anyone from 1A has received it ?

原帖由 煒良媽咪 於 08-9-12 19:51 發表

DSW cards = Dolch Sight Words Flash Cards

Kenichi,

我O岩O岩都CHECKO左佢O的通告, 我都係今日先收到, 你唔洗擔心, 我諗都係佢地派遲O左O者... 星期二先交啦...

仲有呀, 我真係好想知道你究竟有無DSW卡呀? 我O係佢本手冊度問O左老師O的卡O係邊, 但我個仔又話今日好多同學都話有, 咁你有無收到呀, 如果無我就星期二就打電話返學校問吓先。。。 

唔知係咪O岩O岩返學, 好似好多野都好亂咁。。。 乜都挍錯晒。。。 

原帖由 kenichi 於 08-9-12 18:01 發表

點解會咁呀??? ...

goodbaby,

我都未收到D咭喎,點解咁架,有D人有,又有D人無,真煩

你囝囝條腰仲有無痛呀?如果仲痛可能要睇醫生喇!

HI, 各位家長,

我今日問過英文老師, 佢話d卡下星期會派啦! 叫我唔洗擔心喎!  依家做住phonic 先!   

另外, d通告我都係今日先收到, 都係等星期二交!

原帖由 kenichi 於 08-9-12 22:53 發表
goodbaby,

我都未收到D咭喎,點解咁架,有D人有,又有D人無,真煩

你囝囝條腰仲有無痛呀?如果仲痛可能要睇醫生喇!

‹ 上一主題|下一主題