用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問愛秩序灣官立小學怎樣?功課多唔多? ...
go

請問愛秩序灣官立小學怎樣?功課多唔多? [複製鏈接]

請問愛秩序灣官立小學怎樣?功課多唔多?

如題!

Re: 請問愛秩序灣官立小學怎樣?功課多唔多?

官立學校會收一定數目的新移民學生,視乎多少,早兩年課室還未裝有冷機,而家唔知有未?如果你個係仔不防試一試,因東區所有官小只有佢一間係聯繫皇仁書院,但一定要keep住頭幾名至可以,環境清幽,聽聞功課唔係太多(只係聽聞唔知真定假)。
豬仔兔

醒目開學勳章

我就覺得唔多好,我成日見到d小朋友一放學就週圍跑,見唔到先生就跑同講粗口!

hi Xanthe, 我認得你個'bee girl'張相, 上次你好似提過你的囡囡派小一不理想, 而家找到學校未呀?

醒目開學勳章

sisima,

係呀,終於攪點點,我個囡將會讀基灣(西灣河)。多謝關心!

ps. not "bee girl", is "bee boy"

Xanthe,

請問你女女係抽到基灣?

東區有無其他校風好的學校呀?

謝謝!
Hei-Hei

醒目開學勳章

Hei-Hei 寫道:
Xanthe,
請問你女女係抽到基灣?
東區有無其他校風好的學校呀?
謝謝!

Hei-Hei,
No la, my daughter 完全冇抽獎運,抽到聖巴西流,要侯補教入去。東區 Net 15基本上得3間比較好, 基灣(愛碟灣)、基灣(西灣河)、丘佐榮、慈幼。Net 16就有聖米迦勒、救世軍韋理夫人、明德、港大同學會。Net 14就有嘉諾撒、太古、北角循道、蘇淅、滬江。

Xanthe 寫道:
sisima,

係呀,終於攪點點,我個囡將會讀基灣(西灣河)。多謝關心!

ps. not "bee girl", is "bee boy"

oh, sorry! sorry! 因呀 'bee boy'對眼睛好靓,咪攪到我認錯囉! 另外, kung hei 你呀,個女入到'基灣'.

醒目開學勳章

sisima 寫道:
oh, sorry! sorry! 因呀 'bee boy'對眼睛好靓,咪攪到我認錯囉! 另外, kung hei 你呀,個女入到'基灣'.

NEVER MIND LA. 已經唔係第一次lu....

Hei-Hei
你決定幫仔仔報東區小學嗎?

SKW,

係呀, 我住筲箕灣的, 東區小學有邊間校風比較好的??

我以前廿年前讀基灣, 不過而家基灣太深啦, 我無諗住幫阿仔報基灣啦, 因為佢太好動......

我都唔知點揀小學好!??! 好煩惱!!!

有無建意呀? 謝謝!
Hei-Hei

放學就週圍跑有問題?!
我有時放學都同個仔去公園玩啦~
見唔到先生就跑同講粗口!<---我諗呢d係個別問題!唔關學校事~我仔玩開果班都冇人講粗口~
老實講,功課多又邊有時間玩丫~我仔學校功課真係唔多~
不過我覺得你講到間學校有問題!就算基灣都有學生講粗口冇禮貌la!呢d咪係家教問題law!
Xanthe 寫道:
我就覺得唔多好,我成日見到d小朋友一放學就週圍跑,見唔到先生就跑同講粗口!

http://i27.photobucket.com/albums/c151/wcchan1027/BD_PARTY

醒目開學勳章

PinPin,
這只不過係我的個人觀察,我只不過想point out這個問題,因為我見了很多次d學生過馬路後真係冇哂禮貌同秩序,我認同這係家校都要注意這個point。其實每間學校一定有好同壞的學生,我只想其他媽咪要注意一下!
‹ 上一主題|下一主題