用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 易讀寶 似apple tree
樓主: mr_kwy
go

易讀寶 似apple tree [複製鏈接]

原帖由 mcdull_yin 於 08-10-13 10:44 發表
我在香港買了,$725包8本書連筆,我覺得同大陸差不多,因省了車費及匯率。

都唔係wor, 我見淘寶網$740包45本書,(6套書) 18張海報wor~... 差好遠呀!
hk代理: 筆+8本書=$780
每另加一套書: $110
未有海報賣.

如果同樣在hk買齊要$1440呢!

醒目開學勳章

有無人買過?

套裝包的書係咪中文的?還是英文的?

我見得2套英文書, 是嗎?

迪士尼那套書我一早已買左,
係咪買支筆+download個聲音檔就得?

咁得2套英文書, 買來用2套書未好貴?

因我已買香港的i-pen,
所以看看低唔低先想下買唔買!

原帖由 mcdullyiu 於 08-11-9 16:50 發表
有無人買過?

套裝包的書係咪中文的?還是英文的?

我見得2套英文書, 是嗎?

迪士尼那套書我一早已買左,
係咪買支筆+download個聲音檔就得?

咁得2套英文書, 買來用2套書未好貴?

因我已買香港的i-pen,
所以看看低唔低先 ...

咁唔止2套英文書
掛畫重有其它都有英文,你可以上佢網站睇下有乜書先決定買唔買 http://www.e-readbook.com/
套裝包果d書可以自己選擇
我都買左i-pen呀...不過之後先覺得書唔多

原帖由 miumiu809 於 08-11-5 11:02 發表

都唔係wor, 我見淘寶網$740包45本書,(6套書) 18張海報wor~... 差好遠呀!
hk代理: 筆+8本書=$780
每另加一套書: $110
未有海報賣.

如果同樣在hk買齊要$1440呢!

淘寶網有包咁多書咁平咩? 咁幾抵wor!!
hk代理每另加一套書要$110就貴左d喎, 佢出果d書通常都係拾幾蚊本...一套都係幾拾

你在淘寶哪店看到,我朋友亦想買,但你看見的平很多,可post link出來嗎?
原帖由 mr_kwy 於 08-11-10 14:52 發表

淘寶網有包咁多書咁平咩? 咁幾抵wor!!
hk代理每另加一套書要$110就貴左d喎, 佢出果d書通常都係拾幾蚊本...一套都係幾拾

原帖由 mcdull_yin 於 08-11-10 14:59 發表
你在淘寶哪店看到,我朋友亦想買,但你看見的平很多,可post link出來嗎?

其實我係選擇咗住淘寶最貴的賣家wor~
有d價錢仲平, (有d好平, 我相信已經有冒牌貨) 因為始終對在大陸買野好冇信心!
你可以留意呢兩個賣家:

1: 我同咗琪琪幸福之家買, 佢係易讀寶公司專負責賣給幼稚園的sales, 也是培訓老師, 我打咗電話去北京總公司證實咗佢身份了. 而且, 佢有心機d, 又願意同我去郵局寄船運來美國, 咁就慳唔少郵資嘞, 所以貴d都同佢買lor..
$740包:
   易读宝点读笔
《世界经典童话故事系列》8本、
《幼儿启蒙挂图系列》3套18张
《快乐儿歌》2本、
《学前600字》3本、
《迪士尼英语》6本
《宝宝识图卡》6本
《小熊毛毛的美好生活》4本
http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db2-eb4960de5b421df31ac19b91fbfec996.jhtml

2: 酷码一族呢個賣家其實平d, 佢有門市商店在北京,  評語都OK啦,  不過因我在美國, 佢有少少好似唔想做咁, 如果你地用快遞send hk可能好d.
$640已經包晒以上d嘢.
http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db1-469764e11d41bc5e16ed467f61e37fa2.jhtml

點解佢個價錢係 1168 ?  要同佢講價 ga ?

原帖由 miumiu809 於 08-11-11 11:40 發表

有d價錢仲平, (有d好平, 我相信已經有冒牌貨) 因為始終對在大陸買野好冇信心!
你可以留意呢兩個賣家:

1: 我同咗琪琪幸福之家買, 佢係易讀寶公司專負責賣給幼稚園的sales, 也 ...

原帖由 CAP 於 08-11-11 14:08 發表
點解佢個價錢係 1168 ?  要同佢講價 ga ?

$1168係我嘅價錢來架. 因為我買咗2支筆. (1支就要$468嘞!)
其實2個賣家都係買咩都續樣計數, 冇話套裝要跟d咩或者買多d會平d, 總之你想要邊套書就可以了.

原帖由 miumiu809 於 08-11-11 11:40 發表

你可以留意呢兩個賣家:

1: 我同咗琪琪幸福之家買, 佢係易讀寶公司專負責賣給幼稚園的sales, 也 ...

我計計下RMB740又唔係平左好多WOR
深圳代理買套筆連1套書都係RMB498
其它佢包果d書散買都係RMB329.20 打9拆= RMB296.28 加埋都係RMB794.28
同埋條LINK冇寫送小熊毛毛的美好生活系列套書, 係咪佢額外送架

原帖由 mr_kwy 於 08-11-11 15:46 發表

其它佢包果d書散買都係RMB329.20 打9拆= RMB296.28 加埋都係RMB794.28
同埋條LINK冇寫送小熊毛毛的美好生活系列套書, 係咪佢額外送架 ...

係呀, 冇話平過深圳呀. 平過hk代理好多咋.
如果第2個賣家平d! 第一個真係特別貴添! 全淘寶最貴呢! 我驚買到假貨呀.
佢地冇一套架, 總之你選啱邊幾套佢地就計錢囉.
亦冇一套係送架. 全部照計, 你可以問下佢每樣嘢嘅價錢來買.

請問你用過ok嗎?發音清楚嗎?小朋友有無興趣玩ga?啱3個月既bb玩ma?thanks~~
原帖由 miumiu809 於 08-11-11 16:08 發表

係呀, 冇話平過深圳呀. 平過hk代理好多咋.
如果第2個賣家平d! 第一個真係特別貴添! 全淘寶最貴呢! 我驚買到假貨呀.
佢地冇一套架, 總之你選啱邊幾套佢地就計錢囉.
亦冇一套係送架. 全部照計, 你可以問下佢每樣嘢嘅 ...

原帖由 cindy83215 於 08-11-13 14:30 發表
請問你用過ok嗎?發音清楚嗎?小朋友有無興趣玩ga?啱3個月既bb玩ma?thanks~~

發音我個人就覺得ok同d聲夠大,其實3個月佢就唔識玩架啦, 不過大人可以點d圖比佢聽下,佢都有兒歌不過就係國語law

原帖由 cindy83215 於 08-11-13 14:30 發表

未收到..
收到再同大家講~~

原帖由 miumiu809 於 08-11-14 10:20 發表

未收到..
收到再同大家講~~

我問過, 如到香港 , 快遞收費要成 $270 好貴,,,,,

請問你用平郵還是快遞去你家, !

原帖由 mr_kwy 於 08-11-11 15:46 發表

同埋條LINK冇寫送小熊毛毛的美好生活系列套書, 係咪佢額外送架 ...

深圳代理請問在哪裡可找到?有沒有資,料 ??????

問了淘寶賣家, 由北京寄來運費好貴, 想自己上深圳買, 可幫下忙給資料嗎???? THANKS!

原帖由 yanyvonne 於 08-11-14 13:44 發表

深圳代理請問在哪裡可找到?有沒有資,料 ??????

問了淘寶賣家, 由北京寄來運費好貴, 想自己上深圳買, 可幫下忙給資料嗎???? THANKS!

hi yanyvonne
PM左比你, 你check下啦

原帖由 ck2005ml 於 08-11-14 15:37 發表
我想買, 請問有沒有資料pm給我 ? 謝謝!  香港在那兒買?

ck

pm左比你啦不過我只有深圳代理d資料, 香港我就唔知。好似有mama post過話香港買過..你問下她吧

原帖由 mr_kwy 於 08-11-14 14:38 發表

hi yanyvonne
PM左比你, 你check下啦

SORRY 收不到呀 !

不如你EMAIL 給我啦, [email protected]
THANKS !

原帖由 yanyvonne 於 08-11-14 16:29 發表

SORRY 收不到呀 !

不如你EMAIL 給我啦, [email protected]
THANKS !

SEND左
‹ 上一主題|下一主題