用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓?
樓主: wingmommy
go

請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓? [複製鏈接]

無喎! 我差不多隔日就問佢一次MS WONG有没有叫小朋友带东西, She say 'No"
But she tell me they have '調新位' today!
'颜色纸' 係咪'馬'填色家課?

原帖由 Cecilia818 於 08-11-13 23:31 發表
HI, 松深,
我系果日响火车见到你既陸泓熹.
想问最近MS WONG有没有叫小朋友带东西返学校呢, 呀仔成日都话要带颜色纸. 乜来架?

Hi ! 陸泓熹mami, 阿女今天說miss wong 叫小朋友带
'小狗picture'!

原帖由 Cecilia818 於 08-11-13 23:31 發表
HI, 松深,
我系果日响火车见到你既陸泓熹.
想问最近MS WONG有没有叫小朋友带东西返学校呢, 呀仔成日都话要带颜色纸. 乜来架?

Oh, thanks, but I'm too late to get this message. I think it will not be a problem to bring it tomorrow. Let me ask him about this tonight.
You are so clever on kid's mind. I think you are right. That is the coloring homework. That's good he can tell me about this.

我今天帶了一些dog picture, I confirm miss wong is that only bring the picture of dog,
miss wong:如果小朋友家有一些動物的圖片,可帶回來!

我個女又搞錯,等我揾啲狗揾到死!
仲有,你仔仔去咗太陽組!

原帖由 Cecilia818 於 08-11-18 12:00 發表
Oh, thanks, but I'm too late to get this message. I think it will not be a problem to bring it tomorrow. Let me ask him about this tonight.
You are so clever on kid's mind. I think you are right. Tha ...

0系, 呀仔今日都话自己太阳组, 我问松深(SORRY, 我揾吾到你个深字)同子君去左乜也组, 答案仲0系星星组.
问呀仔要带乜返学, 讲来讲去都以前带过d野.再问要吾要带相比ms wong, 他say no, 直接d问要带狗仔相, 好奇怪, 他竟然话松深要带他不要带.点解0甘奇怪??
今日啊仔吾知濑左定wee wee时整湿左, 着住條孖烟通返屋企, 真醜死怪.
你自己接送真好, 随时可以问先生野.

c火....原來係帶狗狗圖片....
個衰仔仲話帶爸爸+媽咪+馬天胤圖片....
我咪比左張家庭相佢law.....
呢個仔真係

听姐姐讲, 呀仔放学同松深抖问大家几多岁, 好好笑嚄.

另外,如果想同小朋友请三日假, 是否可以在手册写就OK呢?

原帖由 Camom 於 08-9-19 00:08 發表

Did Sophia study Cannan Nursery before?  Her Chinese name looks similar to my son's ex-classmate.

sorry!! camon....政旻唔係在迦南讀n1的,因為忙照顧大女,所以這麼遲回覆,,保持聯絡!!政旻最近掉了枱(去了太陽組).

原帖由 chan888yan 於 08-11-27 02:33 發表

sorry!! camon....政旻唔係在迦南讀n1的,因為忙照顧大女,所以這麼遲回覆,,保持聯絡!!政旻最近掉了枱(去了太陽組).

Hi, chan888yan,

唔知妳有冇印象, 我個囡"黄嘉愈"係政旻嘅N1班同學呀, ++而家讀緊K1B a.m., 同政旻係用同一個班房, 亦係Miss Wong 同 Miss Ng 教, 早在開學初期, ++亦係月亮組時(而家調左去星星組lu), 我巳見到政旻張相係++位對面, 真係好"橋", 政旻返學返成點呀? 喜歡上學嗎? ++而家仲有同N1同學"陳彥晴"&"林賀津"一齊學普通話呀, 我地保持聯絡呀!

原帖由 jumbo_mandy 於 08-11-27 08:37 發表

Hi, chan888yan,

唔知妳有冇印象, 我個囡"黄嘉愈"係政旻嘅N1班同學呀, ++而家讀緊K1B a.m., 同政旻係用同一個班房, 亦係Miss Wong 同 Miss Ng 教, 早在開學初期, ++亦係月亮組時(而家調左去星星組lu), 我巳見到政 ...

HI!黃太,咁好彩同一班房,保持聯絡....check pm

原帖由 chan888yan 於 08-11-28 00:45 發表

HI!黃太,咁好彩同一班房,保持聯絡....check pm

chan888yan,
Please check pm too.

sorry,咁遲先上BK, 你小朋友三日假攪掂味呀?

Last monday, 松琛訓到半夜嘔, 医生話條支氣管有啲痰,所以嘔.

But, 又頭到尾,無咳,無鼻水,只是無胄口,
所以同佢喪玩咗4日
bk 都唔得閒上.

原帖由 Cecilia818 於 08-11-23 01:45 發表
听姐姐讲, 呀仔放学同松深抖问大家几多岁, 好好笑嚄.

另外,如果想同小朋友请三日假, 是否可以在手册写就OK呢?

呀仔之前都试过半夜呕, 又吾肯食野, 医生话胃炎.
去边度玩?听呀仔讲, 松深日日都无来学校.以为乜事添.
我仲未同呀仔请假, 下星期先.

我見上午班啲mami 攪咗好多聚會, 等班小朋友friend 啲, 約埋一齐玩, 同埋mami 又可互通訊息, 唔知下午班啲mami 有興趣呢?

回覆 # 的文章

好呀, 我都想交流吓.

都好~
但可能要再遲少少先,因妹妹仲好細...
唔想比佢出街住

沙田mc Donald 聖誕狂歡大派對
$40- (包括一款開心樂園歺, 特別扭蛋–隻, X'mas 裝飾製作, 親子遊戲 & luckydraw ),
大人$30- 包歺

我剛聯絡了沙田區的McDonald manager , 若我們人數有 30-40人, 可破例為我們private hold 一次在--沙田希爾敦中心.

日期在19/12, because 當日是 last school date in Dec, & also birthday party in school.

請儘快回覆, 我要星期一前回覆Mc Donald.!

收到了~
我同天胤都會去~

1大1小1b
但我想問下...我個手抱計唔計錢呢?
&何時比錢你?

Thankyou for your support!

Mc Donald 姐姐話不如大人$30- 只包歺,
小朋友$40- 包所有嘢!
我相信B唔計!

你凑住b嚟, 辛唔辛苦,有冇嘢可以幫手!

原帖由 kittynleo 於 08-12-11 18:57 發表
收到了~
我同天胤都會去~

1大1小1b
但我想問下...我個手抱計唔計錢呢?
&何時比錢你?

AnyBody?

mc Donald 聖誕狂歡大派對
地點: 沙田希爾敦中心
日期: 19/12
時間: 6:00 - 7:30

參加同學:
----------------
Audrey 1大1小 ( k1I )
天胤 1大1小1B ( k1I )
竣皓 1大1小 ( k1I )
泳欣 1大1小 (K1L )
fgult  2大1小 (K1L )
子竣  1大1小 ( k1I )
竣軒  2大1小 (K1I)

原帖由 AudreyMan 於 08-12-10 10:06 發表
沙田mc Donald 聖誕狂歡大派對
$40- (包括一款開心樂園歺, 特別扭蛋–隻, X'mas 裝飾製作, 親子遊戲 & luckydraw ),
大人$30- 包歺

我剛聯絡了沙田區的McDonald manager , 若我們人數有 30-40人, 可破例為我們priva ...
‹ 上一主題|下一主題