用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓?
樓主: wingmommy
go

請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓? [複製鏈接]

原帖由 AudreyMan 於 08-9-21 23:06 發表
你哋小朋友有冇講"兒童樂園"的故事?
我女講時, 無論兔妹妹見到DUCK, BEAR OR SHEEP 時,
第一句都係" 你鍾唔鍾意番學吖? 硬係鍾意啦!学校有.................."

好似唔係好跟劇本,唔知會唔會自己作啲嘢入去?

:unkno ...

我仔完全係自己作故事~
但佢冇講話" 你鍾唔鍾意番學吖?"

原帖由 icesby 於 08-9-19 12:04 發表
有冇mami知道Ms. Wong 同佢哋分咗組未呢?

衣家阿仔话自己系蓝组, 问左好多次,都系蓝组.应该分左卦.

sorry,呢幾日懶咗,無上BK.
我個豬女又話自己係星星組, 隔籬枱係月亮組!
唉!唔好意思又問miss wong 分咗組未!

我個豬女背咗幾個同學名( 唔知係咪作 )  
睇下 有冇你哋份!

謝子君(成日 講 )
毛柏言 (話坐佢隔離)
曾子俊
rachel
王+怡

Ms.Wong已經分咗組la.
係有星星組.你個女背咗幾個同學名,其中一個係我個仔.我個仔都有講.佢o地都係星星組.

回覆 # 的文章

吓? 个友仔一日到黑都话自己蓝组, 可能又讲番以前N班. 哎!!唯有再问下.
你个女女好0力, 我仔问极都答吾出一个同学仔名.
有时做左D野, 叫我CLAP HAND, 之后他会鞠弓.好得意, 应该学校教.

終於入到來....之前一直回應唔到....

藍組應該係=佢枱面寫住佢個名個張紙...
佢地用藍/黃色紙寫左小朋友個名stick係枱面度

我仔...依然堅持自己係蘋果組

你地有冇攞d字咭同佢地讀?
我仔又真係會識讀wor~(奇蹟)
中英文都認到...仲成日自己係到
bird,b..... boat, b咁不停重覆....(好嘈)

我睇其他topic話遲d會見家長,
唔知miss wong有冇提過呢?
但係我就生啦!怕去唔到添

仲有....松琛媽咪,想問下你知唔知邊個係rachel?
我仔話佢好靚女....

佢只係講左呢個人名....
仲要係冇啦啦講
「rachel真係好靚女架!」
加埋佢講時個表情,真係想

miss wong 話過家長會安排在10月中至10月尾!

我都唔知邊個係rachel, 枱上貼的姓名紙已设有了.

but 你仔仔都幾搞笑, 咁快識女,如果佢以為我女係rachel就好啦!

原帖由 kittynleo 於 08-9-30 09:57 發表
仲有....松琛媽咪,想問下你知唔知邊個係rachel?
我仔話佢好靚女....

佢只係講左呢個人名....
仲要係冇啦啦講
「rachel真係好靚女架!」
加埋佢講時個表情,真係想 ...

佢由早到晚隻眼都係望女仔...
有次係酒樓....咁Q我們又走...另一個女仔(約2歲)又走...
(唔識架!)佢竟然跟住人地走...
仲走去聊個女仔傾計

昨天仔仔同我講"i see a big big ball."
我係屋企都冇教佢講英文句子...
唔知係咪miss wong 教呢?
你地小朋友有冇講?

有個新既同學仔名呀~
(唔好意思...又係女仔來的...)

黃舒穎(同音only)

回覆 # 的文章

我仔都好钟意睇靓女, 今日突然讲左个女仔名, 叫芷君, 第一次, 好开心, 但吾知系咪真有其人??
他一路讲自己是蓝组, 我问他除了蓝组, 还有什么组时, 他说还有女组, 原来他一直是说男组, 比他激C.
还有, 他突然见到个四字, 指住说: 呢个系中国四. 我从未教过, 一定是MS WONG教, 一, 二, 三都识.令我非常喜出望外.

你仔仔又係咁呀?
呢班d男仔真係!

我昨天同佢講,你班有冇男仔架?
你有冇同男仔玩?

佢好認真咁答我:我真係鐘意靚女架,我唔鍾意男孩子

上星期五派了个floder, 我个姐姐说好带回校, 但开学日都有一个, 老师说留在家同小朋友做partice. 上周五的应该是不用带吧??老师是否只叫带回个袋仔呢?

下?甚麼folder?
我沒有收到wor!
佢個art bag只有跟書的那一個小紙袋同一個手工only

今天帶了個吉的art bag回校

只須帶個吉的art bag回校!
黃色小紙袋是給家長和小孩玩情景遊戲.

原帖由 kittynleo 於 08-10-13 16:46 發表
下?甚麼folder?
我沒有收到wor!
佢個art bag只有跟書的那一個小紙袋同一個手工only

今天帶了個吉的art bag回校

請問你地會唔會著halloween服飾呀?
我買了一件彊c衫...著左....
會唔會好怪?

原帖由 kittynleo 於 08-10-29 23:52 發表
會唔會好怪?

我嘅仔仔會著便服,反正你都買了一件彊c衫,著咗都好,其它班D家長都話會著halloween衫,點會奇怪,明天便可以見到你仔仔突出形象。

我都爭扎咗好耐,
佢初初話扮snowwhite, but I dont like
跟住問極都話唔扮.
終於昨天買了件披+ 尖帽
叫做扮少少.

原帖由 kittynleo 於 08-10-29 23:52 發表
會唔會好怪?

你仔仔係咪全身彊c衫嗰個,
我嗰日幫個女和彊c and 白雪公主影相,
U can give me your e-mail if U want the photo!

會唔會好怪?

回覆 # 的文章

HI, 松深,
我系果日响火车见到你既陸泓熹.
想问最近MS WONG有没有叫小朋友带东西返学校呢, 呀仔成日都话要带颜色纸. 乜来架?
‹ 上一主題|下一主題