用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓?
樓主: wingmommy
go

請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓? [複製鏈接]

仲有,昨天我老公睇完呢度D POST,
又問仔仔分組的問題....

佢又答我們香蕉...
我老公咪話,係咪真係有分組架?
好似真WOR~佢次次都答香蕉....

跟住...問埋佢仲有咩組呀?
蘋果組
再問
蛋糕組
再問
餅餅組
(我老公仲信緊佢)

再問
維他命C組

我老公,望下張枱....
上面有盒KWAII既維他命C.....

笑C我....原來D分組就係咁來的

Yr kid is very cute. I ask my son any more other group, this time he said Yellow group and green group, and again Lemon group and grape group. It's so funny.
BTW, I take him to schedule today, I feel that Ms. Wong is very nice. I think my son was talking about this other thing before. Miss wong said he never cry and he is quite happy in the class. And I ask him again whether he like Ms. Wong or not. He said he like so much. I feel confortable now.

有新嘢!
"月亮圓,月亮光,好像燈籠掛天上"

要舉起2隻手扮moon!

仲有唱左
「吹呀 吹呀 吹個大波波(x3)
(2隻手放係口唇邊扮吹波...愈吹愈大)
小心吹破(拍一下手掌以示波波爆左)」

同埋唔知係咪今日做左燈籠呢?
佢話miss wong收左佢個燈籠

好多谢你们的分享, 等我问一下仔仔识吾识先.

心情不好呀! 阿女sick leave 咗2day la!
中秋前,淨咳,諗住sick leave 1 day & 3 day holiday,會好番.
点知啲'啖'唔識咳出嚟,今日仲有鼻水,為人為己,我諗都要休多2日.
miss wong 剛致電問候,很感激.
但真很擔心,because 已教字&教書.

咁琛琛有冇睇醫生呀?
希望佢食左藥快d好返啦!

今日派左新書,好似講左2~3頁故事
但我仔成日都講到唔清唔楚

睇咗醫生la! 其實佢非常 精神, 只是咳唔出'啖' & 小小鼻水.
死啦! 1 day not go to school,已missing 咗很多.

原帖由 kittynleo 於 08-9-16 18:37 發表
咁琛琛有冇睇醫生呀?
希望佢食左藥快d好返啦!

今日派左新書,好似講左2~3頁故事
但我仔成日都講到唔清唔楚

回覆 # 的文章

希望女女快D好番啦.
今日呀仔话MISS WONG教唱"打開雪柜, 打開雪柜,有雪糕, 有雪糕, 快D囖出来, 快D囖出来, 食左距, 食左距.
今日可能响学校发脾气, 且難左个名牌, 先生好细心帮用膠纸嗤住, 以免吉亲.
哎, 又吾知搞乜鬼.

請教番學時,仲可否送入課室?

我想問吓本"兒童樂園"係咪日日都要帶返學校架?

原帖由 Cally33 於 08-9-18 11:19 發表
我想問吓本"兒童樂園"係咪日日都要帶返學校架?

日日都要要帶架~

我囡都是k1i.....叫政旻(sophia)....!!
多多指教,保持聯絡!!

原帖由 AudreyMan 於 08-9-18 09:54 發表
請教番學時,仲可否送入課室?

現時仍可送到課室,但通常到課室石級上等小朋友自己走進課室!!!

原帖由 chan888yan 於 08-9-18 21:06 發表
我囡都是k1i.....叫政旻(sophia)....!!
多多指教,保持聯絡!!

Did Sophia study Cannan Nursery before?  Her Chinese name looks similar to my son's ex-classmate.

昨天好像教了p.15的兒歌
我唸一句,他又接著唸了一下一句...
到「笑呵呵」時,要用雙手放係塊面度扮笑呢!

o個本"兒童樂園"需要用包書膠包好嗎?之前以為本書派返屋企俾家長同小朋友一齊睇,重帖咗o的帖紙落本書o度.....

有冇mami知道Ms. Wong 同佢哋分咗組未呢?

個心想用包書膠包好! BUT 未包已經教完!

原帖由 wingmommy 於 08-9-19 10:35 發表
o個本"兒童樂園"需要用包書膠包好嗎?之前以為本書派返屋企俾家長同小朋友一齊睇,重帖咗o的帖紙落本書o度.....

你哋小朋友有冇講"兒童樂園"的故事?
我女講時, 無論兔妹妹見到DUCK, BEAR OR SHEEP 時,
第一句都係" 你鍾唔鍾意番學吖? 硬係鍾意啦!学校有.................."

好似唔係好跟劇本,唔知會唔會自己作啲嘢入去?

‹ 上一主題|下一主題