用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 迪士尼美語會員黎呢度啦 ~ 分享區Part 2
go

迪士尼美語會員黎呢度啦 ~ 分享區Part 2 [複製鏈接]

呢度係俾用家一齊分享心得架, 可以講下小朋友幾大、買左及用左幾耐、學習進度、有無參加playgroup既活動等, 任何與迪士尼美語有關既內容都可以係度交流下!!
   0    0    0    0

我係07年買架, 囡囡由一歲兩個月開始用, 依家兩歲半啦, 差唔多教材既dvd、cd等都已經聽過、睇過晒啦。

佢由最初咩都唔識講, 齋睇同聽, 到依家已經識得唱入面既歌仔、跳舞等, 見到佢學識咁多野, 真係好開心, 亦都好開心係處同好多家長分享

最近開始返nursey full day class啦, 但我都會keep住每日俾佢睇、聽唔同既教材, 唔想佢返左學就停止係屋企既學習呀!!

我個女4個月大開始用,我地買左full set俾佢, 佢勁鍾意play along, 而家對刷卡機都好有興, 而家13個月識講no,no,no, 我唱"take a bath with my" 佢就會講"duck". 刷刷卡見到listen同sing會跳定舞,因為有音樂,  工人講"where is head" 佢又指住個頭...等等....
我都覺佢識唔少, 而家諗緊買唔買新出個set百科全書同好多角個刷刷卡..唔知有冇人用過..係點既呢??

原帖由 ttlucky0303 於 08-9-2 12:12 發表
我個女4個月大開始用,我地買左full set俾佢, 佢勁鍾意play along, 而家對刷卡機都好有興, 而家13個月識講no,no,no, 我唱"take a bath with my" 佢就會講"duck". 刷刷卡見到listen同sing會跳定舞,因為有音樂,  工人講 ...

百科既咭係問答咭黎架, 對應番主課程既內容, 詳情你可以上網睇番, 或者問番你既教育顧問呀

琴日終於去左參加「船長、美人魚」既活動啦, 同唸既完全唔同...最初仲以為係講下故事, 之後做手工, 原來全程都係做手工架, 但囡囡唔係好識得做, 所以變左全程都係我做咁...

今次教整左一個好似風鈴既掛飾呀, 係以八爪魚為主, 下面就釣住兩種海洋生物, 同麻一條美人魚, 如果齋想都真係好難唸到係咩黎呀

anyway, 囡囡都好enjoy今次既活動

其實邊度先係真正分享區?個####好煩, 成日都好大段野, 令我好反感...

anyway
我個女都去左試班, 係我個顧問開既班, 唔使$$
呀女13個月玩得好開心,跟哥哥姐姐做動作...
我諗佢大0的我都會俾佢join group.
另外我仲買左q & a 同百科, 今日送黎, 唔知呀女鍾唔鍾意, 因為佢都幾鍾意玩flash card,  玩親都笑到咭咭聲

My baby girl 13month yr. old now!
我join咗21/9 12:00尖沙咀活動ar!
有無人都join 咗呢?

原帖由 ttlucky0303 於 08-9-17 15:09 發表
其實邊度先係真正分享區?個####好煩, 成日都好大段野, 令我好反感...

anyway
我諗佢大0的我都會俾佢joi ...

我遲d都會join我個顧問開嘅班!
唔洗 ar!

原帖由 meredo 於 08-9-18 15:07 發表

我遲d都會join我個顧問開嘅班!
唔洗 ar!

乜有d唔駛錢既班咩?  我可唔可以都參加架??

I am very interested too. What kind of class are you talking about? I haven't heard of it.
My baby is 14 months. I am looking for some programme for her.

原帖由 ttlucky0303 於 08-9-17 15:09 發表

anyway
我諗佢大0的我都會俾佢joi ...
‹ 上一主題|下一主題