用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2008-2009 Kent Road K1C 同學仔
樓主: keroro_him
go

2008-2009 Kent Road K1C 同學仔 [複製鏈接]

Ryan 都係Strawberry Group , 坐學禮對面,又認得子謙。多謝各位平日的分享。

咁啱"學禮"又係叫 Ryan 又係士多啤梨組 woo, ha ha
學禮尋日有 d 唔舒服冇返學, 唔知尋日教咗乜呢?
原帖由 CrystalSo 於 08-9-17 00:25 發表
Ryan 都係Strawberry Group , 坐學禮對面,又認得子謙。多謝各位平日的分享。

Hi ! 大家好。 子謙上星期病咗,今個星期二才返學,想問吓本圖書是否已教完

原帖由 CrystalSo 於 08-9-17 00:25 發表

我都有疑問. 最奇昨日派書返來問Brandon今日駛唔駛帶返學. 佢話唔駛, 留係屋企. 但我唔放心. 薄薄一本書都係帶. 萬一其實要帶而佢無帶都怕佢喊

今日再問有無教本書, 駛唔駛帶. 又話要帶, 有教本書 問佢可唔可以貼貼紙. 佢又話明日先貼.

原帖由 keroro_him 於 08-9-17 13:13 發表
Hi ! 大家好。 子謙上星期病咗,今個星期二才返學,想問吓本圖書是否已教完

本書係星期二先派架, 因為學禮只係星期二冇返學,可能 Miss Chong 今日會派番俾學禮呱
原帖由 keroro_him 於 08-9-17 13:13 發表

老師有教小朋友揸筆. 放假前Brandon做比我睇. 手指公同食指打開. 話好似個"tick"字咁. 然後揸筆. 跟住講"開始畫, 唔好畫落枱, 唔好畫落筆籃度".

經我一番追問學禮,本書應該是教了四頁,去到遊樂場果頁

Ryan上星期已提過森林幼稚園及當中的動物,這是莊老師說的故事。我猜想已到第8頁,因他認得“課室”這個字,但“活動角”就不知道。
他突然又唱:手指公 手指公 送比K One C(以上內容純屬是但噏)

係呀, 但上星期都未派書 woo, miss chong 講過開始教果日就會派果本書俾小朋友帶回家架,當然我個仔講嘢都仲係唔清唔楚 ga
原帖由 CrystalSo 於 08-9-17 22:58 發表
Ryan上星期已提過森林幼稚園及當中的動物,這是莊老師說的故事。我猜想已到第8頁,因他認得“課室”這個字,但“活動角”就不知道。
他突然又唱:手指公 手指公 送比K One C(以上內容純屬是但噏) ...

子謙病好之後好似得咗遺忘症咁,問他在學校做過甚麼,Miss Chong 及 Miss Au 講過甚麼,他都會想一想然後話:『我唔記得咗?』

原帖由 candypoon 於 08-9-17 23:22 發表
係呀, 但上星期都未派書 woo, miss chong 講過開始教果日就會派果本書俾小朋友帶回家架,當然我個仔講嘢都仲係唔清唔楚 ga

回覆 # 的文章

Hi all moms,

原來有咁多小朋友唔舒服無返學, 我囡囡由上星期五已無返學, 有少少傷風和咳, 放假以為佢好番啦, 到星期一又有咳, 所以星期二又無返學, 昨天先比佢返學, 見到書本多了一本書, 問佢都唔知乜, 但亞囡好有興趣打開書來睇

我問亞囡有邊個邊個同學仔, 亞囡識得顏守賢同子謙喎, 我問佢先肯講

Cheers,
Angela

我想問吓個"名牌"是否一定要掛住架?
真係好唔中意個名牌又長又難扣,仲鉤到d校務走晒線,囝囝都成日唔肯掛住個牌 ar

哈哈. 唔好話子謙. 連Brandon都好似正常返學時間後. 一樣好似無上過堂咁. 答唔出做過d咩. 唔知遊緊魂定發生咩事呢. 係唔係老師已經教識佢地 ?

原帖由 keroro_him 於 08-9-18 00:14 發表
子謙病好之後好似得咗遺忘症咁,問他在學校做過甚麼,Miss Chong 及 Miss Au 講過甚麼,他都會想一想然後話:『我唔記得咗?』

智恩媽,

智恩都記得Brandon喇

Brandon好似無上堂咁. 三個幾鐘究竟教d咩呢? 佢講唔出. 只係做過體操比我睇.

今日同我講有同學仔係蘋果組叫"子淵" (音類似). 我問男孩子定女孩子. 佢話唔知 問佢著裙定著褲. 佢話著裙褲

原帖由 2個BB的媽媽 於 08-9-18 10:30 發表
Hi all moms,

原來有咁多小朋友唔舒服無返學, 我囡囡由上星期五已無返學, 有少少傷風和咳, 放假以為佢好番啦, 到星期一又有咳, 所以星期二又無返學, 昨天先比佢返學, 見到書本多了一本書, 問佢都唔知乜, 但亞囡好有 ...

要掛架. 知道咩班同咩校車. 好認d呀.

件衫真係扣到有孔喇. 而且都唔輕. 掛到聚哂件衫. 點扣都唔靚

原帖由 candypoon 於 08-9-18 10:35 發表
我想問吓個"名牌"是否一定要掛住架?
真係好唔中意個名牌又長又難扣,仲鉤到d校務走晒線,囝囝都成日唔肯掛住個牌 ar

Kent Road K1C am

2個BB的媽媽 --- 智恩 --- Athena --- 蘋果組
candypoon ---- 學禮 --- Ryan ----- 士多啤梨組
CrystalSo ------       --- Ryan ----- 士多啤梨組
Jun05_Mami ---      ---- Isaac ----- 鮮橙組
Keroro_him ---- 子謙 ---         ------ 鮮橙組
wasyinyin ------ 守賢--- Brandon --- 蘋果組

哎呀, 原來我地好冷清. 陣容太細

第一本"兒童樂園"已蓋印"我學會了". 咁快完成一本?

係 lu,一個星期內教完一本,真係好快
原帖由 wasyinyin 於 08-9-19 22:08 發表
第一本"兒童樂園"已蓋印"我學會了". 咁快完成一本?

陣容細唔緊要,人少反而容易約出來活動

原帖由 wasyinyin 於 08-9-19 21:59 發表
Kent Road K1C am

2個BB的媽媽 --- 智恩 --- Athena --- 蘋果組
candypoon ---- 學禮 --- Ryan ----- 士多啤梨組
CrystalSo ------       --- Ryan ----- 士多啤梨組
Jun05_Mami ---      ---- Isaac ----- 鮮橙組 ...

係呀!真係越返得久,子謙越唔講學校生活,唔通這就是根德園神秘之處?

原帖由 wasyinyin 於 08-9-19 21:36 發表
哈哈. 唔好話子謙. 連Brandon都好似正常返學時間後. 一樣好似無上過堂咁. 答唔出做過d咩. 唔知遊緊魂定發生咩事呢. 係唔係老師已經教識佢地 ?

...
‹ 上一主題|下一主題