用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園放學後點算?
go

幼稚園放學後點算? [複製鏈接]

有冇媽咪在職, 接唔到仔囡放學呀?
有無地方可以等父母接佢放學的地方呀?
   0    0    0    0

我朝早送完女女返學, 12點放學就交由婆婆湊!

我就係無人湊, 想帶佢去補習或其他活動中心, 但她得K2, 唔知邊度有呀....

會否考慮同佢報全日制幼稚園?? 咁佢k1時你點安排??

原帖由 BB2_AM 於 08-8-29 17:00 發表
我就係無人湊, 想帶佢去補習或其他活動中心, 但她得K2, 唔知邊度有呀....

回覆 # 的文章

佢已經係讀全日制(佢個間d同學仔就算全日都夠鐘就接番佢地走, 得番幾個, 但都係五點前就會接走哂, 雖然間學校都話可以留到六點, 咁個度無同學仔向度, 好似好慘), 之前k1個時咪要向親戚屋企, 等到我收工先接番佢, 向個度有啲7同9歲的哥哥, 佢地喜歡個時咪同我女玩, 唔鍾意個就係咁同我講, 話妹妹唔聽話, 又呢樣又個樣, 嗰個又係人地個仔, 我又要佢地幫手, 真係好難做, 咁咪我想揾個地方放底個女, 等我接佢放學

唔好咁唔開心啦。你住邊加?不如去返你果區的網頁問下有冇人帮人凑小朋友放學?我經常見到一些媽媽post出來問咖!

回覆 # 的文章

其實我都唔想再俾人湊啦! (見過鬼都怕黑), 所以諗住帶佢去學習的地方或玩(起碼個度的小朋友都同佢一樣等媽咪放工), 因我可以叫個親戚接佢放學後帶一帶佢過去.
咁我可以係邊度揾個區的媽咪呀? 我係住向TKO

TKO應該係西貢區。你以後可以去王國媽媽會揾西貢區就得了。我依帮你揾咗先。你click入去睇下啦。問下有冇人可以帮手啦。

http://forum.baby-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=66
‹ 上一主題|下一主題