用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學書包
樓主: pauline.c
go

中學書包 [複製鏈接]

原帖由 pauline.c 於 08-8-27 22:07 發表
唔想再用spi 呢類書包,唔知大家有冇好介紹呢?

我覺得spi幾重吓 , 我去女人街買背囊式

我女買了chiropak.

My daughter used CHIROPAK last year (P.6). She still bring this school bag today (F.1).

原帖由 WaiHinMom 於 08-9-1 14:37 發表
My daughter used CHIROPAK last year (P.6). She still bring this school bag today (F.1).

我個囝P.5-F.1都係用呢隻,今年F.2要D型仔D喎!買咗BGW D料真係一般,好彩學校有LOCKER,唔洗日日咩咁多書就無咁重,都OK嘅!等佢型下囉!

題外話:請問妳地d 小朋友上體育課,是否返學校才換運動衫,褲?
咁係唔你要帶多個袋仔比佢地袋住d 衫&鞋?

原帖由 pauline.c 於 08-9-3 10:41 發表
題外話:請問妳地d 小朋友上體育課,是否返學校才換運動衫,褲?

囝囝用嗰Nxke嘅鞋袋載PE衫褲白鞋,.
講開Outdoor背包, 大囝F.1用到F.5, 用開有感情,而家帶埋過澳洲.

個個中學生都係學校才換,你叫佢問下同學點做咪照跟囉,咁大個咁小事,唔使擔心喎!

原帖由 pauline.c 於 08-9-3 10:41 發表

佢自己帶多個袋再運動衫褲.

原來都有好多隻牌子.阿女依家用緊個護脊書包太重,我想幫阿女買過,有冇边隻又輕,又有護脊,容量又多?
可否介紹吓?
thanks!!

原帖由 SALLY媽媽 於 08-9-3 12:07 發表

佢自己帶多個袋再運動衫褲.

唔該哂咁多位媽咪 咁我要去買番果袋比亞仔lu.

You can try this one, Eastpak model SLAM

http://www.e-eastpak.com/site/eastpak.php#section=bags;search

it's lightweight, tough in fiber, Ergonomic curved shoulder straps with sternum strap, computer compartment inside and total capacity of
32 L,  but expensive, around $800+
‹ 上一主題|下一主題