用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 2005年出世或~宏福幼稚園媽咪~~~入黎一齊傾計丫。 (PART ...
樓主: 626mama
go

2005年出世或~宏福幼稚園媽咪~~~入黎一齊傾計丫。 (PART 2) [複製鏈接]

回覆 # 的文章

Dear 希望05,

我琴晚問Jasper有無同孝孝玩,佢話有呀!仲話鐘意同佢玩,都唔知好唔好信,但後來我再問,咁你有無同咁旻旻玩,佢就話無,睇怕佢真係有同孝孝玩,等我今晚再問清楚先。

all mami,

旻旻已冇發燒啦, 但今日我仍冇比她返學都係留家休息, o甘樣對其他小朋友安全o的.  如冇意外星期日活動我地可去到.

希望05 & wendyugar,

我今次衰o左啦, 原來"做花燈"通告有比我o家係本communication book 底, 真sorry因以前收通告攝係前面, 昨晚返家check下發現o左, 唔怪得c6成日話我係大頭蝦媽咪.

wendyugar

昨晚忘記了問孝孝添.Jasper真係乖,等我今晚都問下孝孝先.孝孝上年都係同全日班d同學特別fd的,包括比他高一班o個d.miss wai說因大家一起食飯一起午睡,所以感情會比剩係一起上堂的好.

原帖由 wendyugar 於 08-8-29 13:31 發表
Dear 希望05,

我琴晚問Jasper有無同孝孝玩,佢話有呀!仲話鐘意同佢玩,都唔知好唔好信,但後來我再問,咁你有無同咁旻旻玩,佢就話無,睇怕佢真係有同孝孝玩,等我今晚再問清楚先。 ...

rplyan

旻旻好返,真係好啦~咁你可以唔駛咁擔心.

唔好咁自責啦~之前我都係成日無留意d通告的,後來我發現有時d老師會夾在最後o個頁,所以我次次都有檢查埋.

原帖由 rplyan 於 08-8-29 13:37 發表
all mami,

旻旻已冇發燒啦, 但今日我仍冇比她返學都係留家休息, o甘樣對其他小朋友安全o的.  如冇意外星期日活動我地可去到.

希望05 & wendyugar,

我今次衰o左啦, 原來"做花燈"通告有比我o家係本communication bo ...

冇同旻旻玩都唔奇, 孝孝&jasper都係a team, 旻旻b team, 我諗學校佢地話一班但就小組上堂, 遲o的應該識到o家啦.

原帖由 wendyugar 於 08-8-29 13:31 發表
Dear 希望05,

我琴晚問Jasper有無同孝孝玩,佢話有呀!仲話鐘意同佢玩,都唔知好唔好信,但後來我再問,咁你有無同咁旻旻玩,佢就話無,睇怕佢真係有同孝孝玩,等我今晚再問清楚先。 ...

回覆 # 的文章

希望05,
我唔知Japser响學校老師叫做Jasper或佑佑,可能孝孝唔知佢叫Jasper所以你可以問佢佑佑,但Jasper同我講話老師係叫佢Jasper,所以你不妨兩個名都試試。

rplyan,

旻旻無事真係好,不過你記住叫旻旻飲多D水,最緊要多休息.

回覆 # 的文章

rplyan,

我覺得佢地應該係認識,只係唔同組,應該好快玩埋,等過多兩個星期,再問下jasper先。仲有我早兩日响communication book見到Miss maggie寫Jasper的校內情況,咁我前日寫咗D闗於Jasper响屋企講畀我知校內發生的事,其中一件是因為Japser同我講話Miss maggie畀佢帶車仔返學校同同學仔玩,我以為佢自己作,點知Miss maggie回應話真係可以比佢帶,原來Japser講真㗎,你話我幾老土呀!以後都要信佢所講嘅嘢,同埋呢本communication book幾好,即使我唔可以同jasper返學都可以用文字同miss maggie溝通.

回覆 # 的文章

希望05,
等我今晚問吓,有最新消息再話你知。

老實講比我都唔信, 看來我們應多信任小朋友, 佢地真係開始大個啦.
重有, 孝孝和JASPER都讀全日, 而旻旻只是上午班, 相對地一齊玩時間確少一些.

咪住....., 旻旻走o左入o黎, 等我問下佢先

原帖由 wendyugar 於 08-8-29 14:04 發表
rplyan,

我覺得佢地應該係認識,只係唔同組,應該好快玩埋,等過多兩個星期,再問下jasper先。仲有我早兩日响communication book見到Miss maggie寫Jasper的校內情況,咁我前日寫咗D闗於Jasper响屋企講畀我知校內發生的事, ...

希望05 & wendyuger,

我確認旻旻係識孝孝&jasper, 佢話孝孝&jasper都係同學, 但我話佑佑佢就唔係好清楚, 我諗學校通常都係叫jasper多的.

ElainAiolia

我收到周醫生d開診時間了,謝謝你呀~

All mami,

我今天上午收到MS YEUNG電話查問旻旻病況, 借此機會便問她上學情況, 原來她是由宏褔(TK)個邊過來教B TEAM, 平常上課真係分2 TEAM, 必定有2位老師照顧18個學生(B TEAM走了一個有17人), 她說開學期間想和學生溝通多點理解他們多些後, 再和家長詳細傾下.

收到MS YEUNG電話立即定哂並多謝她, 而家安樂哂啦.

終於都睇晒大家留言。
我都係要加油努力回復至得喇。

回覆 # 的文章

希望05,
我問過Japser佢話miss maggie係有本薄記低佢地嘅嘢,我問係咪邊個唔聽話時,就記低話畀媽咪知,佢話係呀!咁我問佢咁Miss maggie有無記低你的百厭嘢,佢就話無,我好乖呀!真係認叻就no,1,都無佢咁好氣。

仲有我想問吓孝孝坐校車車牌號碼幾好,jasper就係JC3668,如果一樣咁佢地應該好易埋。

dordor1207,

係呀,你唔好為o左個仔返學同C6咁攪到唔開心啦,
希主妳快D雨過天清。

希望05 ,

孝孝放學要5:15分才到屋企樓下,放學的車程
都要成45分鐘呢,又會咁耐。
part 2之後,今日有時間復有成5頁,真係好嚇人呢。
唔知"親子花燈"最後交日期係幾時呢??唔知今日
會唔會收到通告,話昨今日第一日開學。
我舊年都整得好核突,睇怕今年都係嫁喇。
見妳地已經講緊學校經,軒軒今日反學喇,我都好緊張,
今日第一個上車,一上車就喊,真係擔心死我,
唔知會唔會喊到反學校呢。唉.....第一個上車,有排都
未反到學校,反到學校又唔知會畸,擔心死人喇。
咁快轉左個司機,咁都好,都叫有聽大家的意見。
果小朋友坐在椅子上訓著左肺真係好可憐,
比佢媽媽實心痛死喇。

rplyan ,

昨天好開心,需然比個網貢........唉。
妳地幾點反到屋企呀,我地去了沙灘玩真係好好玩。
不過時間就唔係好夠。
妳地已經同班主任ms maggie聯絡,好心急,
唔知幾時到我呢。
旻旻看完醫生只係喉嚨有點發炎,昨天見佢咩事都冇,
仲玩得好開心添,我見旻旻同軒軒都好老友,睇軒爸
錄左DV,我見旻旻搶個波波比軒軒一齊玩,果然以前
係同班同學。
大頭蝦媽咪,我都係呀,仲有我。

wendyugar,

妳仔仔於今年入讀K1,咁開幾時開始坐校車上學?

evans501 ,

真係恭喜晒,大家小朋友一齊係宏福做同學仔,
我地這裡暫時得妳個小朋友讀下午班。

ElainAiolia ,

妳都叫快手,page 3 就入來留言, 我要成
page 5 才入來留言,妳都好方便子聰上落車
都係屋企樓下,時間又好,唔知子聰今日上車
有冇喊(我估就實冇),軒軒第一個上學8:10上車
睇怕有排喊添......唉,希望佢快D習慣啦。
上次周姑娘都比唔到車牌號碼比我地,今日又
唔記得叫婆婆睇。

回覆 # 的文章

626 mama,

Jasper由於是新生的關係,一早我己向學校申請畀佢於8用份坐校車不過只限單程,我仲畀埋工人份錢,因我怕佢會喊,最後工人只係陪佢兩日Jasper無喊,工人就無陪,所以佢都識應得到,不過工人姐姐同我講話今日轉咗架大小小嘅車,送Jasper上車時仲有3個小朋友己經坐咗响度,都係8月份同一個司機,只係唔同車。

回覆 # 的文章

626mama,希望05,
我諗諗下,軒軒同孝孝都係早過Jasper塔校車,若果都係同一架校車咁即係話姐姐見到嘅3個小朋友,有機會係孝孝同軒軒.
我諗學校都曾經教過睇醫生,因為Jasper佢响屋企攞起玩具聴筒話同我聽心跳,不過就無孝孝咁叻仔,扮心跳咁過癮.

回覆 # 的文章

希望05,
因為我好有誠意同Miss Wai講因我住得唔近學校,朝早返工時間好難有的士,所以希望學校代安排,最先老師都怕Jasper會喊,而我亦唔放心咁就同Miss Wai講我可唔可以畀埋姐姐的錢同塔,後來學校好好就幫我安排,不過由於是8月所以只得單程,9月就有來回.真係好開心㗎,亦都好多謝學校,我諗學校真係會不斷改進,最受惠當然是大家及小朋友啦!若真係有全日班專車都好,不過我諗真係有難度,因為全日班唔係咁多人坐校車,所以只好連同上下午一齊塔。

回覆 # 的文章

希望05,
若今年我收到我都會同樣反映,希望能爭取得到。

626mama,

旻旻昨日真係好開心, 開心到難以入睡, 佢見到你地落車大家分開重想喊, 真比佢激親.

你唔洗太擔心, 小朋友都係o甘第一日喊幾聲, 見到其他小朋友就好o的, 昨日聽佢地講好多司機保母會同佢地唱歌比糖食去令佢地開心, 就算旻旻第1,2日返學, 見到o的同學n1個o的加埋有人喊, 佢都喊幾下, 老師話佢入到去又冇事.  放心, 放心.

希望05, wendyugar

係啦, 我想你地主動同學校反映好過等學校比o野你地填意見, 等ms wai佢地收集好意見後早作安排.  我覺得都好易接受因其他學校有呀.
‹ 上一主題|下一主題