用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 邊到學Phonics好 - Jolly Faith or Learning Plus
go

邊到學Phonics好 - Jolly Faith or Learning Plus

我住係大角咀, 請問邊到學Phonics好.
Jolly Faith or Learning Plus好?

Try YMCA. My girl is studying in there, seems good.

應同

Can anyone provide more details about the phonics in YMCA?
Thanks a lot!

終於有人回覆啦!
我去佐Jolly faith做assessment, 因為我囝囝唔駛由最初級開始, 所以要插班, 但係又無位...
而learning plus我聽過好多人都話好好. 有人話學Grammer更好.
不過我結果兩間都去learning plus, 因為對我黎講太遠. 我就揾佐個私人老師比佢. 佢學得好開心.

想問吓你在那搵私人教師,我女女二歲半都想搵一個教併音,唔知你可否比D資料我參考吓, 謝謝!!

原帖由 Yonniewong 於 08-10-15 07:02 發表
終於有人回覆啦!
我去佐Jolly faith做assessment, 因為我囝囝唔駛由最初級開始, 所以要插班, 但係又無位...
而learning plus我聽過好多人都話好好. 有人話學Grammer更好.
不過我結果兩間都去learning plus, 因為對我 ...

我都係有人介紹比我. 佢咩都有教, 有Phonics, reading...每次一個鐘包晒.

係咪一星期上一堂, 咁几多錢一個月??
其實我唸緊比佢私人教好定係去果D地方几個小朋友一齊學好, 以你小朋友經驗, 你覺得如何?

原帖由 Yonniewong 於 08-10-22 16:14 發表
我都係有人介紹比我. 佢咩都有教, 有Phonics, reading...每次一個鐘包晒.

Hi Yonnie,

我仔仔三歲半都想搵一個教併音,唔知你可否比D資料我參考吓?請問几多錢一個鐘或月一個月?是男教師或女教師?上門的嗎?谢谢。

[/quote]

我囝囝之前係一班人上, 後來我覺得一班人上無咁好, 因為始終佢地太細, 專注力唔夠, 佢唔聽或傾計都未必顧得掂.
佢開始佐幾堂, 都算好鐘意. 佢個老師係唔講廣東話, 所以全程一個鐘要講英文, 連玩遊戲都用英文. 不過個囝好投入. 好開心. 我最初擔心囝囝聽唔明, 但原來佢地係溝通得到.
我個人認為一對一會好o的, 因為可以睇到個進度, 同埋可以幫佢tailor make課程. 其實我學大部份野都係一對一, 連畫畫都係.
幾多錢好難講, 因為要睇地區. 我PM電話比你地, 你地自己聯絡啦!
原帖由 edithl1117 於 08-10-22 16:54 發表
係咪一星期上一堂, 咁几多錢一個月??
其實我唸緊比佢私人教好定係去果D地方几個小朋友一齊學好, 以你小朋友經驗, 你覺得如何?

PHONICS

我都想要d資料, 可否PM比我呀! 謝!

also pm me please.

原帖由 Yonniewong 於 08-10-23 03:55 發表
我囝囝之前係一班人上, 後來我覺得一班人上無咁好, 因為始終佢地太細, 專注力唔夠, 佢唔聽或傾計都未必顧得掂.
佢開始佐幾堂, 都算好鐘意. 佢個老師係唔講廣東話, 所以全程一個鐘要講英文, 連玩遊戲都用英文. 不過 ...

Hi Yonnie,  pls e-mail me : [email protected]

Thanks!

please give me pm. thanks!

Private tutor

Can you also pm me or email me at [email protected]  Thanks

elbb

原帖由 Yonniewong 於 08-10-23 03:55 發表
佢開始佐幾堂, 都算好鐘意. 佢個老師係唔講廣東話, 所以全程一個鐘要講英文, 連玩遊戲都用英文. 不過 ...

Hi Yonniewong,

Please PM me the details, thanks.

Hi Yonniewong,

Please PM me the details, thanks.

大家check e-mail or PM la.

Hi Yonniewong

可否都給我有關資料?
請PM我
感謝!

原帖由 Yonniewong 於 08-10-30 22:55 發表
大家check e-mail or PM la.

check PM la
原帖由 夏安 於 08-11-1 16:23 發表
Hi Yonniewong

可否都給我有關資料?
請PM我
感謝!