用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08/09年度 K1F 上午班 (KENT RD.) 報到!!
樓主: amymitpro
go

08/09年度 K1F 上午班 (KENT RD.) 報到!! [複製鏈接]

原帖由 amymitpro 於 08-8-29 22:31 發表
Hi 大家好, Sorry 咁遲先返黎BK.
今日好開心, 可以同雙子媽媽同stliu相認,
如果第日有gathering, 記得通知我.

今日見到Miss Tam / Miss Man 都好nice, 我唔記得問K1F 呢班有幾多人, 你哋收唔收到風呢?

Hi stliu ...

我地下午班K1M又係Miss Tam / Miss Man .

winniellc,

你好呀, 咁下午班K1M有幾多學生呀?

原帖由 winniellc 於 08-9-2 09:35 發表

我地下午班K1M又係Miss Tam / Miss Man .

祝各位小朋友學業進步

今日開學啦

我都驚我個仔會喊,因為佢都係搭校車,好彩又無扭計,到放學姐姐接,又話佢好開心,我估今日ok掛,你地小朋友呢?

[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

jocola,

佢今朝上校車時個樣有少少驚, 但冇喊, 放學落車都okay. 我打電話俾佢, 佢話好開心, 老師送左張貼紙俾佢. 我問佢隔籬同學仔叫咩名, 佢就話我都唔知喎. 希望佢遲D識下D同學仔啦!

希望之後都okay啦.

原帖由 jocola 於 08-9-2 13:57 發表
今日開學啦

我都驚我個仔會喊,因為佢都係搭校車,好彩又無扭計,到放學姐姐接,又話佢好開心,我估今日ok掛,你地小朋友呢?

我都有打電話問佢,佢話開心,但無講貼紙呀,等我返去再問下先!

原帖由 stliu 於 08-9-2 14:19 發表
jocola,

佢今朝上校車時個樣有少少驚, 但冇喊, 放學落車都okay. 我打電話俾佢, 佢話好開心, 老師送左張貼紙俾佢. 我問佢隔籬同學仔叫咩名, 佢就話我都唔知喎. 希望佢遲D識下D同學仔啦!

希望之後都okay啦.

...
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

jocola,

我仔淨係講倒老師俾左超人貼紙佢, 同埋坐校車見倒以前N班的同學仔...

我又問佢有冇食晒D茶點, 佢就話有...
唔知佢幾時先至知道隔籬位個同學叫咩名呢?

原帖由 jocola 於 08-9-2 15:47 發表
我都有打電話問佢,佢話開心,但無講貼紙呀,等我返去再問下先!

stliu

last night i ask my son to give some snacks for classmates, dont eat himself.....today he told me.....teacher said cannot let others eat woo.............dont know whether it is true or not....or he just want to eat all of them himself.....

my son said today they watched TV and drawing woo............is that true?

Hi K1F mami,
Arthur 今日放學返到屋企好多野講, 好開心, 佢都有超人貼紙, 仲話有介紹自己, 玩lego, 睇tv, 好happy.

佢今日搭校車, 我都怕佢喊, 好彩無, 我仲偷偷哋跟去KV裝佢, 見到落校車時有個高台樓梯比小朋友落車, 見D小朋友個個都定定地,慢慢地落車, 幾得意。

好啦, 希望每個小朋友都可以响KV開開心心.

Arthur 媽媽

各位K1F媽咪,

昨晚還很担心阿仔唔肯上校車,因為佢講話要搭地鉄返學,我亦扮到好想好想搭校車咁,阿仔竟話"咁我比妳坐啦!"

好在阿仔上校車沒有哭,坐在車上眼定定望著我哋,我都唔敢揮手太多,驚佢會喊. 咪不停豎起手指公讚佢叻.

佢話放學坐校車時瞓著咗. 又話校車沒有安全帶.唔知係咪真,會唔會好危險呢?

佢話學校好好玩,老師好好, 又話好開心!

希望大家的孩子都可以愉快投入校園生活!

jocola,

我仔都食晒佢的茶點, 姐姐話個食物盒一粒都冇剩.
我估老師真係會叫小朋友唔好share食物... 因為呢個似KV風格.
我仔仔話有睇noddy電視, 我唔知真定假.
問佢做左乜, 佢又係答D唔答D囉...

原帖由 jocola 於 08-9-2 21:20 發表
stliu

last night i ask my son to give some snacks for classmates, dont eat himself.....today he told me.....teacher said cannot let others eat woo.............dont know whether it is true or not....o ...

amymitpro,

我都要搵日去學校睇下D小朋友係點落校車,有mami都係話老師們嚴陣以待, 場面好壯觀咁呀.
尋晚放工, 我返去, 阿仔已經將超人貼紙貼左響個玩具櫃桶度, 之前佢響電話同我講話老師送左貼紙俾佢, 我以為係細細張, 點知, 原來咁大張! 哈哈!

little_chit,

係呀, 校車冇安全帶架, 不過, 有老師跟車應該冇問題呱... 同埋, 佢地個書包仔可以放響膝頭哥上面, 起碼唔使揹住響背度, 坐得唔舒服. 因為我見好多小朋友坐校車, 都唔除書包, 揹住, 變左坐得唔好同危險.

原帖由 amymitpro 於 08-9-2 21:43 發表
Hi K1F mami,
Arthur 今日放學返到屋企好多野講, 好開心, 佢都有超人貼紙, 仲話有介紹自己, 玩lego, 睇tv, 好happy.

佢今日搭校車, 我都怕佢喊, 好彩無, 我仲偷偷哋跟去KV裝佢, 見到落校車時有個高台樓梯比小朋友落 ...

amymitro, little_chit, stliu,

我今朝先見到張貼紙,大到暈
hahahaha

我個仔都有話睇noddy ar...佢仲話有畫花花添呀!

今朝換校服,佢話要著體育衫
我話唔係,佢insist, 我再話今日同學仔唔著體育衫架,會俾同學仔笑,佢先換校服咋

原帖由 stliu 於 08-9-2 09:45 發表
winniellc,

你好呀, 咁下午班K1M有幾多學生呀?

Hi!Stliu,

我地有29個學生呀,我覺得幾多,因為個課室好細.

Dear K1F Mami,
好開心, 似乎我哋呢班多message. 希望大家keep住多contact.

今日Arthur 搭校車都好開心, 無喊.

係呢little_chit, jocola,
妳哋個小朋友叫咩名? 我問亞囝邊個同佢坐, 佢話唔記得. 我今日比咗個責任佢, 要佢記一個同學仔既名比我知, 唔知佢記唔記得呢?

Arthur 媽媽

Arthur 媽媽

我個仔叫Ian ar

Ian 媽媽

jocola,

可能你仔仔唔鍾意個bow tie箍住條頸呀.

All,

係啊, 呢度K1F都有幾個家長上BK, 都好, 希望大家可以keep 住傾.
我尋日都有問仔仔邊個坐佢隔籬, 佢as usual答"我都唔知!" 我就話, 叫佢試下今日識下同學仔. 同埋我都有問, 佢隔籬果D係咪叫arthur / Ian / cyrus等... 但呢D名佢全部擰頭呢!

佢淨係講倒佢隔籬一邊係男仔一邊係女仔! 係咁多!

原帖由 jocola 於 08-9-3 10:39 發表
amymitro, little_chit, stliu,

我今朝先見到張貼紙,大到暈
hahahaha

我個仔都有話睇noddy ar...佢仲話有畫花花添呀!

今朝換校服,佢話要著體育衫
我話唔係,佢insist, 我再話今日同學仔唔著體育衫架 ...

winniellc,

29個學生真係幾多喎, 我同意, 班房唔算大啊. 我以為下午班會少D人添!
我唔知K1F有幾多人, 好似係20幾, 但實際唔知.

原帖由 winniellc 於 08-9-3 11:08 發表

Hi!Stliu,

我地有29個學生呀,我覺得幾多,因為個課室好細.

Hi, amymitpro 和K1F Mami

我個仔叫Jaden. 多多指敎.

quote]原帖由 amymitpro 於 08-9-3 11:24 發表
好開心, 似乎我哋呢班多message. 希望大家keep住多contact.

今日Arthur 搭校車都好開心, 無喊.

係呢little_chit, jocola,
妳哋個小朋友叫咩名? 我問亞囝邊個同佢坐, 佢話唔記得. 我今日比咗個責 ... [/quote]

little_chit,

我仔仔叫jonathan.  
等我今晚返去問下我仔, 佢隔籬位個男孩子係咪叫jaden先   ... 似乎而家上BK的K1F mami仔仔都係搭校車(保母車)為主, 好難睇倒大家小朋友的座位安排...

我今個禮拜五會去接放學, 唔知接放學係咪都可以睇倒佢地坐邊...

原帖由 little_chit 於 08-9-3 13:13 發表
Hi, amymitpro 和K1F Mami

我個仔叫Jaden. 多多指敎.

quote]原帖由 amymitpro 於 08-9-3 11:24 發表
好開心, 似乎我哋呢班多message. 希望大 ...

Hi, Stliu & Jocola

唔怪之得,阿仔午睡完要睇Noddy啦. 原來係學校睇過.
係bk,我哋可以更了解佢哋係學校的情況. :

我都要趕住去揾件細雨衣比阿仔.
‹ 上一主題|下一主題