用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2009/2010幼兒園入嚟傾吓呀!
樓主: sjlam
go

報咗2009/2010幼兒園入嚟傾吓呀! [複製鏈接]

醒目開學勳章

你可以報2009/2010年度下學期(2010年2月份)做插班生或2010/2011年度(2010年9月)先入學。

原帖由 celerydream 於 08-8-26 17:06 發表

我想問07年12月可唔可以報呀??

有d學校會收費, 你報的時候要睇清楚, 不過, 都係幾十蚊而已!

原帖由 sjlam 於 08-8-23 17:40 發表
你打電話問咗心儀個d幼兒園幾時開始報名,間間都唔同架,通常報名都唔收費,所以報多幾間再慢慢諗讀邊間啦!

返全日可以學習照顧自己...都係一件好事, 如果你唔介意學費貴, 而st. paul又收, 都唔洗諗啦...

原帖由 maggie_L 於 08-8-24 10:14 發表
大家依家搵緊D咩學校呀???依家我仲睇緊D一條龍, ST.PAUL係首選, 不過佢幼兒園番全日就唔係好想~佢幼稚園先係番半日, 諗諗下都唔知點好.........頭都大晒~

When to apply for BB born in Jan 08 please?

醒目開學勳章

死啦
我囡囡都係0704都未報呀,
連open day 都唔知幾時,
乜都唔識咁, 要著緊d先得~!!

In normal case, for N1 class, you should enrol next year (2009) and study in 2010. For K1 class, you should enrol in 2010 and study in 2011.

原帖由 Kim08 於 08-8-27 15:45 發表
When to apply for BB born in Jan 08 please?

我打算幫BB報5間,其實心儀既幼兒園得3間,我已經超級緊張!
請問大家會幫BB報幾多間幼兒園呢?

各位媽咪,我都想幫仔仔0710報基教大坑東呀, 但係我禽日打電話問,都無人聽, 唔通仲放緊SUMMER?

死啦,我都係咩都未攪未唸架,唔係9月先報架咩?!我果個係6月bb,我見佢都係咩都唔識咁,有得interview都好大件事wo,我唸住報多d,是但有一間收佢就讀架喇。

請問各位媽咪,其實幼兒班既競爭係咪真係咁大呢?但佢地咁細個,係咪真係睇阿媽答成點 & 佢地個樣就收呢?

好煩,新手媽媽,又要返工,咩都唔識。

醒目開學勳章

原帖由 kelyung 於 08-8-29 16:09 發表
我打算幫BB報5間,其實心儀既幼兒園得3間,我已經超級緊張!

c6早幾日先至同我講話想報基教觀塘校 ,我都驚依家先報會太遲,加埋之前報咗個d,前後報4間。

醒目開學勳章

原帖由 miffyming 於 08-8-30 19:03 發表
各位媽咪,我都想幫仔仔0710報基教大坑東呀, 但係我禽日打電話問,都無人聽, 唔通仲放緊SUMMER?

係呀!之前都有mami覆過要3/9先開學。

醒目開學勳章

原帖由 bobobooo 於 08-8-31 23:47 發表
死啦,我都係咩都未攪未唸架,唔係9月先報架咩?!我果個係6月bb,我見佢都係咩都唔識咁,有得interview都好大件事wo,我唸住報多d,是但有一間收佢就讀架喇。

請問各位媽咪,其實幼兒班既競爭係咪真係咁大呢?但佢地咁細個,係咪真係睇阿 ...

通常幼兒園interview都係睇吓佢玩同問一d簡單問題,競爭大唔大就要睇你報邊間啦,我聽過有d一有出世紙就要同佢報定名。

去年我報n1都報左3間...至於今年k1, 我又打算報3-4間, 試一試啦....唔知收唔收, 穩陣d, 報多幾間, 最多無左報名費...hehe....

原帖由 kelyung 於 08-8-29 16:09 發表

我個女07/07出世,現在已經報了3間n1,但我都驚無學校收,因為今年實在太多人入校

原帖由 sjlam 於 08-8-27 11:02 發表
你可以報2009/2010年度下學期(2010年2月份)做插班生或2010/2011年度(2010年9月)先入學。

我個女08年1月,係咪一樣可以報2009/10年度下學期插班啊?

原帖由 celerydream 於 08-8-26 17:06 發表

我想問07年12月可唔可以報呀??

去到邊都見到你既樂媽

醒目開學勳章

原帖由 蛋撻 於 08-9-3 13:44 發表

我個女08年1月,係咪一樣可以報2009/10年度下學期插班啊?

係呀! 不過都要睇吓學校有有位。

原帖由 sjlam 於 08-9-3 14:23 發表

係呀! 不過都要睇吓學校有有位。

啊,咁受歡迎的幼兒園咪唔使諗插班囉...

睇到你地已經報左幾間,自己咩都未諗...好擔心!
咁住tko區既mami會考慮邊幾間?

Hi rabbitangle,

你報咗邊幾間?  有好多9月份才有form download. 點解會咁快報名?

原帖由 rabbitangle 於 08-9-3 13:00 發表
我個女07/07出世,現在已經報了3間n1,但我都驚無學校收,因為今年實在太多人入校
‹ 上一主題|下一主題