用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想請教有小朋友讀st paul's媽咪
go

想請教有小朋友讀st paul's媽咪 [複製鏈接]

想問如果讀st paul's n1後入k1的機會是否大一些?有沒有小朋友在其他學校讀完n1考到入去讀k1?因睇學校網頁只有全日n1,但不想小朋友返全日及k1難考嗎?謝謝!
   0    0    0    0

原帖由 saiwai 於 08-8-22 19:00 發表
想問如果讀st paul's n1後入k1的機會是否大一些?有沒有小朋友在其他學校讀完n1考到入去讀k1?因睇學校網頁只有全日n1,但不想小朋友返全日及k1難考嗎?謝謝! ...

你本身住香港區嗎 ?

原帖由 ru_by 於 08-8-23 15:03 發表

你本身住香港區嗎 ?

不是,但我去銅鑼灣快

醒目開學勳章 王國長老

我唔係st paul媽咪, 不過試下答你
st paul nursery同幼稚園係分開的, 即nursery讀足4年全日, kg就3年半日(分上下晝)
k1非常難考, 港島區我敢講係最難考一間了(雖然唔係100%直升小一, 都非常大機會, 反而外來學生想考入小一就勁難!)
spk係鐘意收大女的, 如果小朋友係大女, 機會就好d
原帖由 saiwai 於 08-8-22 07:00 PM 發表
想問如果讀st paul's n1後入k1的機會是否大一些?有沒有小朋友在其他學校讀完n1考到入去讀k1?因睇學校網頁只有全日n1,但不想小朋友返全日及k1難考嗎?謝謝! ...

原帖由 Charlotte_mom 於 08-8-24 17:16 發表
我唔係st paul媽咪, 不過試下答你
st paul nursery同幼稚園係分開的, 即nursery讀足4年全日, kg就3年半日(分上下晝)
k1非常難考, 港島區我敢講係最難考一間了(雖然唔係100%直升小一, 都非常大機會, 反而外來學生想考 ...

多謝你的解答!
‹ 上一主題|下一主題