用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校私立部 有沒有即將讀上午 p.1 的小朋友家長???
樓主: chufei
go

有沒有即將讀上午 p.1 的小朋友家長??? [複製鏈接]

請問學校有無自己學校logo的白色外套? or 是但一件白色外套就ok?

另請問幾時會有intranet 的login id?

Thanks

原帖由 SARIDON 於 08-9-5 13:14 發表

紅色係下午校用的

原帖由 AhiruNoPekk 於 08-9-5 02:55 PM 發表
請問學校有無自己學校logo的白色外套? or 是但一件白色外套就ok?

Thanks

intranet好似係9月6號有.
Pretty Princess Petite Prince

原帖由 AhiruNoPekk 於 08-9-5 14:55 發表

Thanks

學校係無自己學校logo的白色外套,  是但一件學生用白色外套就ok

原帖由 SARIDON 於 08-9-5 21:47 發表

學校係無自己學校logo的白色外套,  是但一件學生用白色外套就ok

在福華街的X耀校服有繡上學校logo的白色外套賣,因為學校唔一定要穿有學校logo的白色外套,所以你唔問佢,佢都費事sell你。

唔該晒各位的回應.

我又有一個問題, 呢2日學校派咗好多自由訂閲的form, 請問呢d form 係要交番學校 或自己寄去間公司?
Thanks

回覆 # 的文章

學校派發的網上學習的
1. 英文8寶箱 . 英語全攻略課程
2. 動畫英語街 x C4CAT - (全方位 - 網上英語學習獎勵計劃
3. MySmart123.com

是否要一定參加, 若不是, 那個是值得參加?

原帖由 AhiruNoPekk 於 08-9-6 01:02 發表
唔該晒各位的回應.

我又有一個問題, 呢2日學校派咗好多自由訂閲的form, 請問呢d form 係要交番學校 或自己寄去間公司?
Thanks

學校派發的訂閱表格一般可以交回學生代為訂購 (如木棉樹),書刊亦會在校內派發。

我的小朋友沒有收到1 和 2, 係咪班班都有架?

原帖由 yoyoDD 於 08-9-6 12:51 發表
學校派發的網上學習的
1. 英文8寶箱 . 英語全攻略課程
2. 動畫英語街 x C4CAT - (全方位 - 網上英語學習獎勵計劃
3. MySmart123.com

是否要一定參加, 若不是, 那個是值得參加? ...

醒目開學勳章

原帖由 AhiruNoPekk 於 08-9-8 23:39 發表
我的小朋友沒有收到1 和 2, 係咪班班都有架?

1A班是上星期四派的,妳囡囡是那一班?

我後來找到啦. 唔該晒你.

另請問學校係咪沒有星島日報訂? 只有明報?
Thanks

原帖由 amyabert 於 08-9-9 08:50 發表

1A班是上星期四派的,妳囡囡是那一班?

我昨天問過星島訂閱部, 他們說聖心沒有選星島兒童報給學生訂閱.

Ooo... Thanks
啱啱都打咗去, 佢哋話唔可以私人訂, 因為只會送去學校.

原帖由 wychan 於 08-9-11 16:10 發表
我昨天問過星島訂閱部, 他們說聖心沒有選星島兒童報給學生訂閱.

Hi, 我亦是1B的家長, 最新加入的, 請多多指教, 女兒每次放學回家總有說班上發生的事情,最近幾天要求不要給她帶茶點,因小息時想去聖堂參觀,趕唔切吃東西,廁所又要排長龍,都好忙咁, 應該係好事嚟嘅!

我亦是1B的家長,

自我介紹

各位

• 我係Fanny,是聖心小學上午校一位P1女生之家長。
  • 女兒每天放學回家,總是提及班上發生之事情。
  • 最近話題是她不想帶茶點回校因為她想利用小息時間去參觀學校聖堂。

請問有訂明報的同學, 有沒有收到smarties, 同埋有沒有收到life.mingpao.com and english.mingpao.com 的 login 同 password? 又有沒有收到本送的讀物?
Thanks
‹ 上一主題|下一主題