用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 2009 第六十一屆校際音樂節 (樂譜)
樓主: ming2
go

2009 第六十一屆校際音樂節 (樂譜) [複製鏈接]

簽名被屏蔽

鋼琴比賽2009

ming2,

小女現學一級, 今年九月入小一, 我想同囡囡報名一級比賽, 想請問我係唔係可以through小學報, 如果唔得, 我自已報幾時係deadline, thanks.

原帖由 ming2 於 08-8-28 11:27 發表

應該只係冇左條bar line,唔係冇左粒音呀..我check過冇少到拍子呀..你睇清楚d先啦..唔好 住...

我無睇清楚﹐數番D“豆鼓”﹐原來真係只少了條bar-line﹐sorry!

原帖由 wealth 於 08-8-28 11:29 發表
ming2,

小女現學一級, 今年九月入小一, 我想同囡囡報名一級比賽, 想請問我係唔係可以through小學報, 如果唔得, 我自已報幾時係deadline, thanks.

Entry Submission Starts 開始報名: 2-10-2008
Entry Submission Deadline (by post) 截止報名(郵寄): 6-10-2008
Entry Submission Deadline (in person) 截止報名(親臨辦理): 17-10-2008 4:00pm

凡廿三歲或以下,就讀於本港之中、小學、幼稚園、特殊學校、大學及專上學院之全日制或半日制學生均可參加。
所有參賽者必須透過本會會員參加音樂節;而大學及專上學院之全日制學生則可透過本會會員或自行報名參加,唯只可參加公開組。

簽名被屏蔽

Hi Ming2

Do u think u can find Clarinet senior level no.9 caprice by Paul Harris. many thank!!

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 08-8-28 10:21 發表

你俾個email我啦..

pls check pm,thanks!!!

ming2,

其實我都覺得老師啲琴書吾係好夠,因為我好多小朋友都係學緊囡囡既級數都有A Dozon A Day, 但我個琴老師就冇suggest 囡囡學.  至於今次個校際音樂節,琴老師叫我囡囡彈101果首,但佢又叫我自己去搵琴譜,佢話佢冇辦法揾到俾我,我都吾明點解佢乜都叫我自己搵 . 我係你個blog到download左100同102俾佢睇,後來囡囡叫佢彈102俾個聽吓,但佢又彈到疾疾吓,佢話啲譜好蒙,睇吾清楚.還是佢吾識呢

ming2,希望你可以幫我搵到101個果樂譜啦! 我都上網search過,但都serach吾到,個琴老師又好似吾係好著急咁,囡囡今次真係好有興趣參加,佢好少係咁樣,我覺得就算冇奬都吾緊要,最重要係參與過啫. 如果你有個2首歌既hard copy,麻煩可吾可以e-mail俾我呢,因為如果真係搵吾到101果首,我都會叫囡囡試吓呢2首,我e-mail係[email protected].

Thank you so much for your help

原帖由 ming2 於 08-8-27 18:23 發表

加油,

就你囡囡宜家學緊0既琴書,入面0既歌仔都唔係有太多轉手位0既情況出現,所以真係要俾佢試下校際0既歌先知佢可唔可以handle到...

一級係有三首歌,我唔知另一首(我冇copy個隻)個難度有幾多喎...如果我遲下搵到 ...

原帖由 ming2 於 08-8-27 18:19 發表
For those who told me that you did pm me, I already replied the pm, pls check

me 2, 真係煩...我宜家係怕我回左d pm人地又唔知咋...

ming2,
冇收到你的pm回覆, 請問你有冇收到我的pm呢? thx.
濤兒

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

thx! pls keep watch out for me.
原帖由 ming2 於 08-8-28 22:10 發表

gdaymum

clarinet呀??真係要問下人先知有冇啦...暫時就一定係冇lor..

ming2,

你真係好好人,每次都有問必答,仲回覆得好快TIM.  我知你一定好忙,你實在太多FANS了,正係係BK相信都花你吾少時間,真係吾好意思 .  其實我覺得啲譜係有小小朦,不過如果AS一個琴老師我相信吾會有問題. 等我今次編左你E-MAIL個份譜俾佢,睇吓會吾會好啲先. 等囡囡開左學我過去通利睇睇個101個譜.

謝謝你的幫忙  !

原帖由 ming2 於 08-8-30 13:14 發表
加油,

#101份譜我要遲下睇下有冇人可以俾到我,或者睇下有冇時間自己去搵...近日好忙..sorry..不過如果要買譜,你去tom lee parsons個d琴行就應該一定可以搵到0既...

咁你自己覺得d譜係咪真係好唔清楚呢??anyway,我e ...

Hi Ming 2,

My son will attend G.4 this year.  Do you have #112, #113 and #114?

Thanks in advance!

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

請問有沒有小提琴g2的譜和綱琴伴奏譜?
N211
Violin Solo - Grade Two
Piece: Green Willow
Composer: W H Reed
Publication Name: First Violin, Book 2
Publisher: ABRSM AB1773
Competition Requirement:
with piano accompaniment

請問有沒有以下小提琴和鋼琴伴奏的譜?
N211
Violin Solo - Grade Two
Piece: Green Willow
Composer: W H Reed
Publication Name: First Violin, Book 2
Publisher: ABRSM AB1773
Competition Requirement:
with piano accompaniment
‹ 上一主題|下一主題