用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 想報考09-10年度既 k1, 幾時派紙呢?
go

想報考09-10年度既 k1, 幾時派紙呢? [複製鏈接]

如題, 佢地 d 先生係唔係好惡架
   0    0    0    0

將於2008年11月1日至12月6日提供表格下載
http://www.shck.edu.hk/

原帖由 lamsylvia2004 於 08-8-20 16:47 發表
如題, 佢地 d 先生係唔係好惡架

原帖由 Yiuyiubee 於 08-9-16 21:13 發表
將於2008年11月1日至12月6日提供表格下載
http://www.shck.edu.hk/

請問可分享interview的過程嗎?
囡囡今年11月2歲, 不過到現在仍不懂說話, 只講BB話. 今週六才返playgroup, 真是擔心她怎樣interview!!

學校年年 interview 既內容都不同。上年就係三位小朋友一齊入一間課室,入到課室就分開三 table,每位小朋友就有一個老師跟住。

問小朋友叫咩名?邊個同你黎?爸爸去左邊?

問家長平時同小朋友去邊?小朋友有冇兄弟姊妹?

之後送左個小禮品要小朋友講多謝。

最後就三個小朋友一齊玩,睇下會唔會掙玩具。

整個過程大約5-10 mins,好容易。不用太擔心。

原帖由 cecilia001 於 08-10-30 16:38 發表

請問可分享interview的過程嗎?
囡囡今年11月2歲, 不過到現在仍不懂說話, 只講BB話. 今週六才返playgroup, 真是擔心她怎樣interview!!

原帖由 Yiuyiubee 於 08-10-30 17:17 發表
學校年年 interview 既內容都不同。上年就係三位小朋友一齊入一間課室,入到課室就分開三 table,每位小朋友就有一個老師跟住。

問小朋友叫咩名?邊個同你黎?爸爸去左邊?

問家長平時同小朋友去邊?小朋友有冇兄弟姊妹?

之後 ...

咁請問何時interview及何時有result呢?
Thanks!!

My son born in Nov 2007. 
If for 09  - 10 K1, the interview will be in Jan 2009. 

My son will be only about 14 months at that time. He cannot answer any question as too young.
Ling

根據上年既資料,interview 會係一月頭,result 會係一月尾知道。

提提你,而家可以 download 份form 啦!

原帖由 cecilia001 於 08-10-31 16:33 發表

咁請問何時interview及何時有result呢?
Thanks!!

你個仔係10-11k1?

原帖由 laial2 於 08-10-31 17:13 發表
My son born in Nov 2007.
If for 09  - 10 K1, the interview will be in Jan 2009.

My son will be only about 14 months at that time. He cannot answer any question as too young.

醒目開學勳章

讀K.1都起碼要有2歲8個月,你仔仔係10-11先讀K.1
原帖由 Yiuyiubee 於 08-10-31 17:52 發表
你個仔係10-11k1?

原帖由 Yiuyiubee 於 08-10-31 17:51 發表
根據上年既資料,interview 會係一月頭,result 會係一月尾知道。

提提你,而家可以 download 份form 啦!

Thanks!! Thanks!!

請問多唔多囝囝入讀聖心?
係咪囝囝比較難入?
男仔小一派位又唔知好唔好呢?

醒目開學勳章

原帖由 Jomei 於 08-11-5 14:19 發表
請問多唔多囝囝入讀聖心?
係咪囝囝比較難入?
男仔小一派位又唔知好唔好呢?

1.唔多,一班5/6個最多,唔係班班有男仔;

2.唔係,不過除非有家姐,唔係就少D會報,
因為無直屬男校,有好多K.2會轉左去由K.2讀起嘅,
ST. JOESPH;