用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問北角官立小學下午校怎樣?功課多唔多?有冇聽過融合教 ...
go

請問北角官立小學下午校怎樣?功課多唔多?有冇聽過融合教育? [複製鏈接]

請問北角官立小學下午校怎樣?功課多唔多?有冇聽過融合教育?

如題

Re: 請問北角官立小學下午校怎樣?功課多唔多?有冇聽過融合教育?

I know many people apply the school.
Do u know that the % of band 1 student is below 30% .
A lot of projects for the students ( actually for the parents because they cannot handle).
If u are not the among the best class you may be below Band 3.

Re: 請問北角官立小學下午校怎樣?功課多唔多?有冇聽過融合教育?

唔好意思, 請問校風係點樣?

Like most of the govt school.
If you are among the best class they are very good.
My friends children studying in different class of P.4.
Their comments are there seems have 2 different school, one band 1 and one band 3.
So if your child among the best class, it is a band 1 school.

我諗maylukmay所講既係北角官立上午小學而唔係下午校,上下午校係兩間完全獨立既學校,連校服都唔同,當2006年轉全日後,上午校會留返響原校,而下午校會同筲箕灣官立下午校一齊搬去雲景道伊斯蘭中學舊址(即瑪利曼現時借用的學校),上午校較下午校出名,一年八個專題,課外活動多不勝數,接唔接受得到就因人而異,正如maylukmay所講,如果入到精英班你就唔使驚,如果唔係就會跌得好慘!
豬仔兔

豬仔兔,
首先唔該晒你, 我相信你對東區的學校非常認識, 其實我個大仔已經讀緊小一, 但有學習障礙, 經言語治療師治療後,覺得我個仔應去一所比較傳統小學學習,因現他就讀一所非常creative的學校, 我也不太介意將來派位的情況,我只希望能找一所比較包容及課程適合的學校, 就你所知覺得北角官小下午校及愛秩序灣官立小學的校風及課程怎樣?有冇一d同我個case一樣的小朋友就讀?

醒目開學勳章

brianchungma,
我覺得北官上午可能比較適合,因為北官上午比較注重家校合作,d家長義工同老師都好nice.

Xanthe,
多謝你這麼快回覆我, 我都知上午校好d, 但係我又驚課程太艱辛, 我怕仔會支持唔住, 所以就想讀下午校, 其實我都唔知人地收唔收我個仔, 所以我都唔敢想, 如果佢真係收, 我要感謝神所行的恩典!

Hi,小寶,
我曾經睇過教署的list, 丘佐榮及慈幼係唔收有學習障礙的學生, 所以我都唔敢想, 就算佢收,我都怕學校包容唔到我個仔,到時日日要見家長仲煩,而且更影響到我個仔的自信心,因他一遇到困難的事便退縮,常常須要老師鼓勵及提點,所以如果唔係在教署個list內的學校(融合教育)我係唔會考慮!But anyway,多謝你的advise.

I hear a case in Heep Hong Association a child with special need studying in this school pm. I think you can approach social worker of Heep Hong in Shaukeiwan for more information on school. The am school may be too good to study.

Just curious, why student with 學習障礙 is not suitable for 'creative' school?

ALAL,
我都打算接觸HEEP HONG的SOCIAL WORKER,不過等學校就左仔先啦, 因現在讀緊的學校都有社工跟進.至於你話點解有學習障礙的學生唔適合CREATIVE SCHOOL, 我相信係個別例子,因某D CREATIVE SCHOOL的課程比較抽象,而且仲要有邏輯性,有批判性,對於一些有問題的學生比較難理解,而我個仔在中文及英文成績比較好,但數學比較差,但我相信對一些正常的學生此類學校是非常好.

brianchungma         

以我所知許多官校都推行融合教育的,而他們亦預留學位比有需要的小朋友。 我個人覺得由社工幫手協助安排轉校機會會大些!

如果不嫌較遠可以試試中西區的李陞官小,個女校長很有愛心沒有架子,連校工伯伯都好好人,佢地電話 :2540 8966,校長姓馮,你不如寫信再打電話去問問。

Ms.ChanChan

唔該晒!照你所知,李陞官小有冇我這類的小朋友呀?

brianchungma         

以我所知係有的。

因為上年小女去李陞官校考插班,個校長好nice提我話學校推行融合教育,可能班內會有些小朋友要稍稍特別照顧,仲解釋比我女聽那些小朋友其實無問題好乖,只不過可能情緒有少少問題不能夠太集中。

佢仲話我聽呢d班房係會有多一個受過訓練的老師在班內特別照顧這些小朋友的。

Ms.ChanChan

我剛剛打電話去問,佢地話現在沒有學位了!!!
WOO WOO!!

我上年都係咁,但跟住我照寫封信(連成績表,cert)去解釋想轉校原因,親自送去,佢地好快打電話來叫我去見馮校長,無需筆試,只係傾下計咁就收o左我個女。

You may also seek advice from medical social worker in the government assessment centre, or education psychologist in education department or special education unit.

You may try Tai Hang Li Sang primary school (not the one in Western district) and
建造业商会小学. I have visited the first one. The school has students has learning problem, but less welcome on autistic children. It has an international class and a Chinese class. Has pakistanist, and 1 Japanese, Nepalese students. Lower form small class for Eng, Chinese.

The second school is in the list of closing school. But headmaster said it will combine to survive. So check its status first. The headmaster give talk for parents with special need children in application of p1 for HK Christian Service.

潮州商会小学。Hearsay some friend visited this school . Headmaster is from St Peter. Open mind in accepting children with special need.

醒目開學勳章

Ms.ChanChan 寫道:
我上年都係咁,但跟住我照寫封信(連成績表,cert)去解釋想轉校原因,親自送去,佢地好快打電話來叫我去見馮校長,無需筆試,只係傾下計咁就收o左我個女。

brainchungma,
主動出擊,堅持最後一秒!

Xanthe

多謝鼓勵!!!!!!

想問如想小一入讀融合教育的學校要怎樣選校?
‹ 上一主題|下一主題