用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請沙田區媽媽幫忙 **URGENT**
go

請沙田區媽媽幫忙 **URGENT** [複製鏈接]

小女要報幼稚園、但真係唔知点好、請有經驗媽咪幫忙排位、THANKS!!

1> 保良局吴多泰
2> 救世軍田家炳
3> 孫方中
4> 平安福音堂
5> 聖心
6> 浸信会恩典
7> 浸信会碧濤
8> 沙田好時光

請多多指教!! THANKS !!
   0    0    0    0

上年我剛忙完幫亞仔搵幼稚園,所以有少少少...經驗啦~~

我睇妳個list,No.2救世軍口碑唔錯,No.5聖心就係一間傳統幼稚園(多功課),No.6浸信会恩典,有鄰居個囡囡讀緊,佢話讀得開心...其他就唔清楚啦,希望幫到妳啦~

1> 保良局吴多泰
2> 救世軍田家炳
3> 孫方中
4> 平安福音堂
5> 聖心
6> 浸信会恩典
7> 浸信会碧濤
8> 沙田好時光

請沙田區媽媽幫忙 **URGENT**

Thanks you ~~ callycms

我想問你仔仔而家讀緊邊間呀?

1> 保良局吴多泰
2> 救世軍田家炳 ==> 救世軍既幼稚園/幼兒園好搶手, 一有出世紙就要排隊, 仲要係大仔先有chance, 細仔排左都冇機會, 依家先諗的話, 機會好微
3> 孫方中 ==> 聽聞好好, 佢仲要有普通話學, 沙田區少有
4> 平安福音堂
5> 聖心 ==> 傳統, 有人話唔好, 太辛苦, 但係始終有小學上, 好多父母都鐘意
6> 浸信会恩典 ==> 係咪即係花園城個間真理? 呢間都唔錯
7> 浸信会碧濤 ==> 係咪都係叫真理??? 呢間我朋友話係沙田算係top 5, 好好
8> 沙田好時光
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

沙田好時光都好好。我囡囡同姪女都係讀佢嘅國際班,雖然學校不大,但老師好好。學費大約2仟尾左右。我知道佢會收插班生。

我女今年升K2, 本來K1時 9月年係(5)讀, 到11月轉去(3)到E+, 人手穩定, 老師流失率唔高,全校是普通話, 老外英文老C去年有3/WEEK, 今年都有人人由5轉來
(1) 始終係保良局, 一定有質素保證
(2) 朋友讀緊(都是由5轉去的), 幾OK,K1 唔會迫寫字,   好開心 , 老師好有耐心
(4) 朋友3個小朋友都讀緊, 老師好有愛心.蒙特梭利教法
(6-8) 就無IDEA
(5) 無老外及普通話老師, 著重寫字

其實讀幼稚園最重要係程度適中, 老師有愛心, 及學校內老師融洽, 流失率唔大, 因E+ 好多KG年年走晒一批老師的

原帖由 bbpo 於 08-8-12 16:41 發表
小女要報幼稚園、但真係唔知点好、請有經驗媽咪幫忙排位、THANKS!!

1> 保良局吴多泰
2> 救世軍田家炳
3> 孫方中
4> 平安福音堂
5> 聖心
6> 浸信会恩典
7> 浸信会碧濤
8> 沙田好時光

請多多指教!! THANKS !! ...
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8
‹ 上一主題|下一主題