用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2008 P1-一乙班
樓主: andrew02
go

2008 P1-一乙班 [複製鏈接]

ojmummy

唔該哂, 昨晚我快快用 HY412 的方法在 自修簿寫的17/9 "寫了明帶精"

原帖由 ojmummy 於 08-9-10 19:41 發表

David媽:  唔使驚,自修簿寫住18/9先交ar!  
Cheers, Elaine

TP

好似是要交 動物那專題的 P1-3 給老師看
如果不對, 請其他媽媽更正

原帖由 TP 於 08-9-11 10:04 發表
Dear All mama,
Nice to met you all!
may I ask what is mean by
專P.1-3 (24-9-08 sent)
thank you very much

專題報告內有指引何時交(數週內完成的), 依指引按日期交便 ok 喇, 老師應該未將全份 worksheet 提供, 會逐步派給學生.

原帖由 David媽 於 08-9-11 10:34 發表
TP

好似是要交 動物那專題的 P1-3 給老師看
如果不對, 請其他媽媽更正

原帖由 ojmummy 於 08-9-11 00:48 發表

唔該晒 MiuMiu68 ,o甘我都要揾番張藍色紙出嚟過膠先!    囝囝上堂嘅時間同你囡囡一樣ar,我會陪佢上堂ga,o甘你呢?

ojmummy,

因為要返工, 我只係會聽日陪佢, 趁機了解一下有啲 mug 要預備.

我哋聽日咪可以見面?! 期待呢!!  有你囝囝一齊上堂,亞囡有伴啦!!

原帖由 MiuMiu68 於 08-9-11 20:56 發表

ojmummy,

因為要返工, 我只係會聽日陪佢, 趁機了解一下有啲 mug 要預備.

我哋聽日咪可以見面?! 期待呢!!  有你囝囝一齊上堂,亞囡有伴啦!!

Me too!o甘聽日見la!

醒目開學勳章

有無小朋友會上星期四既羽毛球班 ?

3B

我仔都是上 星期四, 有 二拾幾人一起上, 不知禮堂有多個場

原帖由 3b 於 08-9-12 14:35 發表
有無小朋友會上星期四既羽毛球班 ?

Badminton

我仔都是上 星期四

各位媽媽
(A)想請問今天的中文詞語共6個,請大家對一對有否抄錯
?1講 2弟弟 3拿着 4電視 ?5着握 6打招呼
(B)phonics worksheet 的第6個字是 coins嗎?
(c)專題報告(動物專題)是7,8月派或9月1日後派呢?
(d)聖經作業是校收了嗎?
(e)啓思快樂識字是校收了嗎?
(f)小兒不見13a 通告,可否有媽媽fax給我
不好意思,麻煩了大家

醒目開學勳章

Pls update.

1B
3b – Jacob (中提琴 viola)
ISSACBA - 李永浩 (小號TRUMPET)
palmchristy - 依言 (大提琴)
Valent – Victoria (小提琴)
David媽 - David (小提琴)
MiuMiu68 – Sammi (木琴)
Kenrio - Wilson (雙簧管)
Ojmummy – Oris To
VincentKenneth – 囝囝 (次中音號)
Andrew02 – Cecei (大提琴)

醒目開學勳章

原帖由 ying10142002200 於 08-9-12 18:00 發表
我仔都是上 星期四

David媽, ying10142002200,
Hi ! 睇黎參加badminton的都是男孩子哬 !

ying10142002200,
你的囝囝叫什麼名子 ?

各位 mummy,

請幫 TP 解決有關問題, 感激大家 !!
**TP, 請問你的小朋友是否剛剛插班 ? 明天學校開家長會, 記得要去呀.

原帖由 TP 於 08-9-12 19:59 發表
各位媽媽
(B)phonics worksheet 的第6個字是 coins嗎?
(d)聖經作業是校 ...

醒目開學勳章

各位媽媽
- 5. 握着, 其他一樣.
- 囝囝填dime.
- 9月5日派.
(d)聖經作業是校收了嗎?
- 對
(e)啓思快樂識字是校收了嗎?
- 對.
- 我都沒有, 13a是否體育科派的綠色手冊 ?
不好意思,麻煩了大家

應該係學校旅行 :), 我簽的是 13c.
** 明天開完家長會便知道進入內聯網密碼, 到時可以睇番.

原帖由 3b 於 08-9-12 22:24 發表
- 我都沒有, 13a是否體育科派的綠色手冊 ?

原帖由 TP 於 08-9-12 19:59 發表
各位媽媽
(d)聖經作業是校 ...

我也沒看到 13a 通告.  (b) 我囡囡也是寫 dime.

真的很感謝您們各位幫忙解答,謝謝.
請多多指教!
原帖由 3b 於 08-9-12 22:24 發表
各位媽媽
- 5. 握着, 其他一樣.
- 囝囝填dime.
(c)專題報告(動物專題)是7,8 ...

請各位幫忙。

星期五除咗Phonics Worksheet,中文詞語、創意寫作外,仲有咩功課呢?

仲有數學作業P.11,12. 另外,中文詞語要加改正,23/9默書1.1(詞)及網上簽閱通告13a.

感激萬分。

尤其係23/9默書1.1(詞)。

原帖由 Valent 於 08-9-14 08:15 發表
仲有數學作業P.11,12. 另外,中文詞語要加改正,23/9默書1.1(詞)及網上簽閱通告13a.

不用客氣. 日後大家互相幫忙.

原帖由 Jenny 於 08-9-14 08:19 發表
感激萬分。

尤其係23/9默書1.1(詞)。
‹ 上一主題|下一主題