用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2008 P1-一乙班
go

2008 P1-一乙班 [複製鏈接]

大家好我是 Cecei Daddy:

希望大家可以 交流一下...

1B
3b – Jacob (中提琴 viola)
ISSACBA - 李永浩 (小號TRUMPET)
palmchristy - 依言 (大提琴)
Valent – Victoria (小提琴)
David媽 - David (小提琴)
MiuMiu68 – Sammi (木琴)
Kenrio - Wilson (雙簧管)
Ojmummy – Oris To
VincentKenneth – 囝囝 (次中音號)
Andrew02 – Cecei (大提琴)
   1    0    0    0

CECEI DADDY, 其他1B家長好:

我有嘢報告呀

今天1B班同學仔上普通話堂唱歌太興奮,
ISAAC被同學仔錯手用筆畫損咗塊面,
老師未放學已打電話通知
有成一吋長.
好彩唔太深.
:)

回覆 #1 andrew02 的文章

To all P1B parents,

Let's chat more in this forum. I am glad a new topic is opened for P1B.

醒目開學勳章

原文章由 ISAACBA 於 08-8-12 20:55 發表

我有嘢報告呀

老師未放學已打電話通知
有成一吋長.
好彩唔太深.
:) ...

ISAACBA,

剛剛同Jacob提起Issac在學校受傷, 他才向我道出事件始末, 原來是他不小心導致Issac受傷, 真是對不起呀 !
囝囝話Issac今日無返學, 不知是否到醫院了, 樣子十分擔心.

原文章由 ISAACBA 於 08-8-12 20:55 發表

我有嘢報告呀

老師未放學已打電話通知
有成一吋長.
好彩唔太深.
:) ...

情況怎樣 ? 鉛筆 ? .. 小心一點...  take care.

Cecei 話在 校車 比人欺負 ... 要點處理好呀 !
還有 大家 ..九月頭會唔會放假陪下小朋友 上 小學....  
我忘記..9月頭家長要唔要 回學校 ...  ..

Hello,

大家好啊, 我係Edmund媽咪,多多交流。

1B
Ojmummy – Oris To
Jenny - Edmund (大提琴)

Cecei無乜野呀嘛?明天送她搭車時,請保姆車姨姨留意一下,睇下有無用。唔好任由欺凌事件發生。

原文章由 andrew02 於 08-8-13 16:06 發表
還有 大家 ..九月頭會唔會放假陪下小朋友 上 小學....  

[quote]原文章由 3b 於 08-8-13 15:43 發表

ISAACBA,

剛剛同Jacob提起Issac在學校受傷, 他才向我道出事件始末, 原來是他不小心導致Issac受傷, 真是對不起呀 !
囝囝話Issac今日無返學, 不知是否到醫院了, 樣子十分擔心. ... [/
quote]

叫JACOB不用擔心,今天ISAAC只是有些鼻敏感才會不上學.

原文章由 andrew02 於 08-8-13 16:06 發表

真係要問清楚,第日正式返學仲多人,CECEI座
幾多號校車呀,ISAAC遲D正式返學都可能要搭
校車,我都有啲擔心.
另我記得9月13日要回校見班主任.
到時見

原文章由 andrew02 於 08-8-13 16:03 發表

情況怎樣 ? 鉛筆 ? .. 小心一點...  take care.

聽ISAAC講係鉛筆,
依家無乜嘢,
有條小橫痕,
應該無事.
多謝關心

醒目開學勳章

原文章由 ISAACBA 於 08-8-13 22:25 發表
叫JACOB不用擔心,今天ISAAC只是有些鼻敏感才會不上學.

ISAACBA,

今朝講左比囝囝知, 佢先無咁擔心, 希望Isaac快些好番.

Hi !各位1B班嘅Daddy、mummy好,我係Oris mummy,請多多指教!!

1B
Ojmummy – Oris To(木片琴)
Jenny - Edmund (大提琴

醒目開學勳章

仲有幾日就正式開學喇, 大家準備好所有用具未 ? 記得把所有文具, 書本, 用具都貼上名字.

醒目開學勳章

昨天同囝囝商量有關學校既課外活動, 他對每樣都有興趣, 但是時間有限, 最後幫佢選擇了學羽毛球. 你們呢 ?

[quote]原帖由 3b 於 08-9-2 13:36 發表
昨天同囝囝商量有關學校既課外活動, 他對每樣都有興趣, 但是時間有限, 最後幫佢選擇了學羽毛球. 你們呢 ? [/quote

Oris 只有星期三free day,所以choice 咗乒乓ball,不過佢都好鍾意ga!!

我地幫Edmund選擇了電腦和普通話.

原帖由 ojmummy 於 08-9-2 21:07 發表
[quote]原帖由 3b 於 08-9-2 13:36 發表
昨天同囝囝商量有關學校既課外活動, 他對每樣都有興趣, 但是時間有限, 最後幫佢選擇了學羽毛球. 你們呢 ? [/qu ...

請問一乙班家長

請問你哋今日小朋友嘅手冊係唔係書包ar?剛剛發覺Oris黑色本手冊唔見咗!!:幣 家火!點算好? 唔知佢係咪大頭蝦留咗係學校tim ga

醒目開學勳章

原帖由 ojmummy 於 08-9-3 20:44 發表
請問你哋今日小朋友嘅手冊係唔係書包ar?剛剛發覺Oris黑色本手冊唔見咗!!:幣 家火!點算好?mouth:" /> 唔知佢係咪大頭蝦留咗係學校tim ga

囝囝本黑色手冊係度, oris 0個本會否漏左係學校 ? 明天叫oris返去搵下, 如果無就同勞老師講幫手搵下.

回覆 # 的文章

未睇你reply之前仲問咗Oris 之前同一間幼稚園嘅同学仔,但佢係1C班,佢媽咪話佢囡囡今日都冇手冊,老師收咗,等我仲定咗啲tim,而家又驚過 不過都唔該晒你3b!

ar!重冇呀,請問自修簿寫咗某些堂要帶嘅書及作業外,冇寫嘅使唔使帶(eg.英文冇寫係唔係唔使帶or數學是否祇帶習作,書唔使帶ar??唔該!!
‹ 上一主題|下一主題