用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 幾間校服公司賣的鞋是否一樣?
go

幾間校服公司賣的鞋是否一樣? [複製鏈接]

小囡9月入讀K1,星期六到約瑟買校服同鞋,發覺隻鞋又窄又硬,個囡著得好唔舒服,請問其他公司的鞋是否差唔多?
   0    0    0    0

I also bought shoes at Joseph.  As my daughter's feet extremely small, saleslady put one more pad inside and tie the ribbon more tight.  Otherwise, my daughter no shoes in the first school day.  Is that enough for one shoe for one school year?  Pls advise.  Tks.

回覆 # 的文章

銅鑼灣的 Dr. Kong 有架, 不過貴少少. 但係好著好多, 一於去睇下啦。
梁媽媽

Dr. Kong 無幼稚園的小朋友size.

原帖由 梁媽媽 於 08-10-28 13:20 發表
銅鑼灣的 Dr. Kong 有架, 不過貴少少. 但係好著好多, 一於去睇下啦。

美華, 若瑟和糖街對面间鞋舖給幼稚园生最細都是6號碼,橡根, 硬圓頭, 厚硬底…

想請問SP家長們:

1) 有沒有不是硬鞋頭, 硬鞋底的那種校鞋買for幼稚园的小朋友, 我記得我細個對黑白鞋是軟身的, 好著好多.

2) 是不是冇咗最細5號鞋買.

3) 边到有幼童用的白鞋帶買

Thanks
妹妹豬 齊來做個好朋友)

Dr. Kong 最細是27號碼.
校鞋最細6號,若等於日本碼15號多d,外國碼25號.

Dr.Kong買的俾供應商貴很多,又比較重,可能会好著,
但未試過,又冇得訂造...

原帖由 Masako 於 08-10-30 16:06 發表
Dr. Kong 無幼稚園的小朋友size.

原帖由 zitaeric 於 09-3-24 17:55 發表
Dr. Kong 最細是27號碼.
校鞋最細6號,若等於日本碼15號多d,外國碼25號.

Dr.Kong買的俾供應商貴很多,又比較重,可能会好著,
但未試過,又冇得訂造...

有同學仔媽咪話買左,但係唔好著~
所以都係去番美華買~~~
其實幾間我都試過~~
我覺得質量差唔多~
我個囡每年2對鞋..我都唔知佢點著架

咁校服邊間嘅質料好d? thanks~

剛剛去約瑟試鞋, 個鞋身好窄好難穿入去, 另外, 運動日有冇只定鞋款?

運動鞋可自由到任何鞋店購買,款色方面純白色自動黏貼運動波鞋...

我都覺得對校鞋不是咁舒適,開学前我会俾阿囡出街著多幾次,待他習慣多些,免得到上学後覺得吾舒服吾願著,連返学都冇心機...

條校裙個夾位同個書包條帶都太鬆,我都改了...

原帖由 rainring 於 09-7-13 16:55 發表
剛剛去約瑟試鞋, 個鞋身好窄好難穿入去, 另外, 運動日有冇只定鞋款?

zitaeric,
妳好細心, 諗得好週到:p

原帖由 zitaeric 於 09-7-14 10:26 發表
運動鞋可自由到任何鞋店購買,款色方面純白色自動黏貼運動波鞋...

我都覺得對校鞋不是咁舒適,開学前我会俾阿囡出街著多幾次,待他習慣多些,免得到上学後覺得吾舒服吾願著,連返学都冇心機...

條校裙個夾位同個書包條 ...
~~

joseph出咗新質地鞋, 真皮, 相比柒皮輕d同d皮軟d, 相信阿女會著得舒服d
‹ 上一主題|下一主題