用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 崇真小學暨幼稚園交申請表
go

崇真小學暨幼稚園交申請表 [複製鏈接]

請問交申請表那天會唔會好多人..排晒長龍架???
   0    0    0    0

係咪必須親自去交表, 因16/8當日要番工, 另報英交國際班係唔係要填英文本申請表, 及報國際班是否直到高班都係返下午班架?, many thanks

You may opt to apply by post instead of in person.
Called and the staff said gotta fill in the English form for "English class".  There is only pm class for K1 but both pm and whole day classes are available for K2 & K3.
You may call to the school for more info.

原文章由 rainring 於 08-8-9 12:36 發表
係咪必須親自去交表, 因16/8當日要番工, 另報英交國際班係唔係要填英文本申請表, 及報國際班是否直到高班都係返下午班架?, many thanks

many thanks

我都會幫仔仔報名,想問下你地會報上午定下午班?同埋你地又點睇呢間學校?

死啦.我上個月寄左去學校,原來16/08先開始收,甘佢地會唔會當冇收過家

2009-2010 年度各部幼兒班招生日期:由 2008 年 8 月 16 日開始接受申請報名,額滿即止。

有家長知道額滿了嗎?
[http://www.snugglepie.com]

今日接到信, 10月9號見喇, 下午5點半 點解佢地平日見架~

我都係呢日in wor...
我都唔知bor
原帖由 fc1668 於 08-9-25 22:53 發表
今日接到信, 10月9號見喇, 下午5點半 點解佢地平日見架~

原帖由 fc1668 於 08-9-25 22:53 發表

我估星期六比較多小朋友學野啦! 所以星期五晚會好d。

另外, 如果他日你小朋友入左去讀, 羅成績表見家長, 通常都係夜晚見。(不過老師就慘d....好夜先收得工)

我打左去問佢,有無第2日可以見,佢話佢地得一日見架咋,我話因為我地既工作比較特別,無可能5點半到,佢話我地已經早兩個星期通知妳地,妳地自己安排請假,我話要上法庭唔通有得請假咩,真係比佢吹脹,佢就話喇,如果要轉,要面書通知, 不過遲見可能學位已經小左, 我問佢係咪要爸爸媽媽去, 佢話係, (明明信都無講明),但係我朋友都有有信播,唔知係未寄到, 定係會唔會有人無得見架, 妳地知唔知呀???

仲有未講完呀,我話我唔可能準時到,可唔可以晏啲到, 妳地都係見到7點半,佢話...遲過6點去到就無得見~真係比佢玩死,咩學校姐, 好多學校都係安排星期6見架啦~痴痴地~去唔到就算!

原帖由 fc1668 於 08-9-26 12:41 發表
仲有未講完呀,我話我唔可能準時到,可唔可以晏啲到, 妳地都係見到7點半,佢話...遲過6點去到就無得見~真係比佢玩死,咩學校姐, 好多學校都係安排星期6見架啦~痴痴地~去唔到就算! ...

咁又唔洗咁激動既....反而我都冇試過星期六要面試, 而家考小學就有, 我仲煩, 又要CANCEL學野, 又要搵人睇細果個。反正學校都係順得哥情失嫂意啦。

我建議咁啦, 其中一個家長同小朋友去就得啦, 反正另一個都係外面等, 冇得入課室陪面試既(往年經驗)。可以搵另外既親人早少少到, 睇下個LIST, 望下小朋友係第幾組, 上年我地分三組IN, 每組15-30分鐘左右。咁就可以有D預算, 不過就要麻煩親人一下囉。

silvia_ng,

可唔可以話我聽上年度k1 interview考d咩野? thanks!

原帖由 silvia_ng 於 08-9-26 12:49 發表

咁又唔洗咁激動既....反而我都冇試過星期六要面試, 而家考小學就有, 我仲煩, 又要CANCEL學野, 又要搵人睇細果個。反正學校都係順得哥情失嫂意啦。

我建議咁啦, 其中一個家長同小朋友去就得啦, 反正另一個都係外面 ...

佢話要兩個父母去架~

原帖由 fc1668 於 08-9-26 14:11 發表
佢話要兩個父母去架~

如果你同學校講, 我另一半出左trip, 咁唔通唔比我小朋友in? 我唸佢都唔會咁嚴去check個小朋友係唔係爸爸媽媽帶既。

原帖由 IrisLau 於 08-9-26 13:52 發表
silvia_ng,

可唔可以話我聽上年度k1 interview考d咩野? thanks!

上年我反而冇咩考過野喎, 只係下面填問卷。上到課室都係玩下咁啦。
但大仔當年都會問下佢咩色, 叫佢玩lego, 問下佢少少問題, 都好容易。
不過今年難d囉....好似好多人報。

好擔心............
我16/8已經寄信交申請表,但係到而家都未有回音,點算?
打電話問,佢又話9月尾回覆,但係點解張支票未過數?唔知會唔會寄失!!!好煩.................

支票真係未過架, 我都係唔駛驚

唉,終於問公司請到一小時假,5點放工飛過去,希望6點前可以到~爸爸又係一放工飛去囉,唔係點姐,唔知以謂自己考名校呀!!民生培正都係星期6面試姐~都唔知點解佢咁奇怪,個個請假工都唔返治安都唔為拎, 為左去見果一陣間~

Tsung Tsin Re: K1 Anglo-Chinese Speaking Stream Kindergarten (a.m.)
and IK1 English Speaking Stream Kindergarten (p.m.)
Application for admission to the school year of 2009-2010
is full. No more application will be accepted from
26 th September, 2008.
Vacancies for our K1 Anglo-Chinese Speaking Stream
Kindergarten (p.m.) for the school year of 2009-2010 are
still available. Application will be closed as soon as they are
filled.
原帖由 van_517 於 08-9-26 22:09 發表
好擔心............
我16/8已經寄信交申請表,但係到而家都未有回音,點算?
打電話問,佢又話9月尾回覆,但係點解張支票未過數?唔知會唔會寄失!!!好煩................. ...
‹ 上一主題|下一主題