用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: tweety6
go

有關選擇樂器一問 [複製鏈接]

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Ming2,

我個女在其他地方見到同齡的小朋友玩NDS,己不断叫我買,我已对她說媽媽不買這些电子遊戲,也希望將來亞女的同學和學校文化能使喜歡聽主耶穌的話和喜愛有益身心的活動.

復活節後亞女便開始學長笛, 這位老師很有趣,他說這年紀學單簧管不好的地方是小朋友會容易哨牙,小提琴一般要三年時間去摸索音準,鋼琴應該最適合這年紀不過音不究長笛音準,這老師很可愛,非常直,是我同事的老師跟他學到第八級.

原帖由 ming2 於 09-3-17 16:48 發表

KAnn

暫時囡囡上網主要都係做功課為主,都好少上網打機...ha..ha..我亦唔會買任何NDS, Play station 呢類0既玩意俾佢...因為我覺得對佢地係冇益,而佢地亦明白打機係浪費時間,學唔到野0既活動....

如果將來有咩音 ...

簽名被屏蔽

想分享下為子女選擇樂器的意見,多數家長都會為子女未入讀前,已經開始學繄樂器,多數是鋼琴。但如果家長想自已的子女可以參加校內的管絃樂團或絃樂團,因每個星期都有指揮同學生練習。是不錯的段練,因為有時會參加比賽或者都到不同地方演奏。所以學絃樂、管樂的學生機會會多D。相反學鋼琴的同學,實在太多。可以演奏的機會就變得減小。
‹ 上一主題|下一主題