用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖彼得小學 各位是第幾輪派入聖彼得上午班呢?
go

各位是第幾輪派入聖彼得上午班呢? [複製鏈接]

囝囝今年要選學校, 但只有基本15分, 沒有宗教信仰, 很擔心在第一輪很難入; 但我聽說第二輪派入上午班比較容易, 是真的嗎?

請大家講下你們的小朋友是第幾輪派入呢?
   0    0    0    0

囡囡第一輪已經入咗
(因為我係舊生)

我仔仔是叩門入的.

Hi, Stephanietse
見到有舊生真係好嘞, 請問第一輪既時候,
須唔須要提供我既成績表呢? 學校仲有無幾十年既
紀錄呢 ? (我都係舊生) 呢個問題困擾左我好耐, 因為
我搵唔到我d成績表呀 ~~

原文章由 Stephanietse 於 08-8-7 11:15 發表
囡囡第一輪已經入咗
(因為我係舊生)

所有資料係須要交影印本

我啲成績表、手冊同中一派位紙都有 keep 住
所以對我冇影響

如果你揾唔到嘅話都仲有辨法
可以嘗試以下方法

1. 入舊生會
2. 記唔記得當年六年級班主任係邊個  
    (嗰陣 - 劉瑩老師係我班主任)(上午班)
   (盧主任嗰女同我同班)
3. 當年校長係邊個
    (當年校長係 - 杜紀庭)
4. 儘量揾吓有冇當年嘅遺留嘅蛛絲馬跡

第 1 點 可以上學校網站申請
第 2 點 要你自已去試問吓個老師仲有冇喺度教
             如有就揾佢幫你寫封證明
第 3 點 揾當年嘅校長就有啲困難
第 4 點 當年嘅派位紙仲有冇keep
          上面有小學名稱都可以做證明
             又或者睇吓有冇人幫到你揾到有你相
            嘅校刋
希望呢啲可以幫到你(囡囡有同學仔父母同你一樣乜都冇keep,都係用上面方法 - 入咗)

唉, 咁就死得, 我咩紀錄都無, 又無入舊生會,
只係記得小六既班主任同校長名......
弊弊弊.......
不過, 好多謝您既資料. tks.

原文章由 Stephanietse 於 08-8-8 13:12 發表
所有資料係須要交影印本

我啲成績表、手冊同中一派位紙都有 keep 住
所以對我冇影響

如果你揾唔到嘅話都仲有辨法
可以嘗試以下方法

1. 入舊生會
2. 記唔記得當年六年級班主任係邊個  
    (嗰陣 - 劉瑩老師係我班 ...

还可以!!

我都想知得15分的話, 第一輪有無機會呢?

上下午班都唔緊要.

hi, mymelody,
請問您囝囝入唔入到聖彼得呢 ?? 希望您成功! 今年到我了, 好擔心.............

囝囝今年要選學校, 但只有基本15分, 沒有宗教信仰, 很擔心在第一輪很難入; 但我聽說第二輪派入上午班比較容易, 是真的嗎?

請大家講下你們的小朋友是第幾輪派入呢? ... [/quote]

我都係舊生,唔知道現在聖彼得好唔好?
囡囡2years old, 諗下讀唔讀聖彼得?
Now live at Tseung Kwan O,要唔要搬去西區!

go in

我小女第1輪己經入了,現在兒子今年也會入.
我覺得聖彼得是一所好好的學校,小女讀得很開心.

我們之前也是住TKO.
現在,
小兒讀得好開心!

原帖由 MaMaChengWC 於 09-9-19 13:25 發表
我都係舊生,唔知道現在聖彼得好唔好?
囡囡2years old, 諗下讀唔讀聖彼得?
Now live at Tseung Kwan O,要唔要搬去西區!

聖彼德小學上午校/下午校

您好!我路過.....我都係聖彼德舊生,今年要選校...我又係住TKO,想問有無校車或媬姆車經山道?
聽st peter書記講2012轉全日,用埋St paul college
‹ 上一主題|下一主題