用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 德田李朋友仔入來囉喂
樓主: kt8001
go

德田李朋友仔入來囉喂 [複製鏈接]

各朋友, 有兩面topic, 都係德田李,你地可係度傾或在呢條clicklink 傾...

http://forum.baby-kingdom.com//viewthread.php?tid=1652657&extra=page%3D1

但好似呢面多人上d喎!個邊異度空間,好少人會再click入去咁,
原帖由 hoganmama 於 08-8-28 17:28 發表
咁就應該果邊close左佢, 唔好等d人唔知點, 2邊走  

kt8001,

今天真高興認識你和 cheim1128, 好開心。

我 e 咗相片給你, 請問你可否 e 比 cheim1128 呢 ????

Dear all,

我今天想去聽小一新生講座, 點知原來是言語困難講座, 及小提琴表演, 我老公同好多媽咪的老公今天特登告假, 而真正同老師一起的時間只有 15分鐘, 無時間發問, 無資料派發, 老師不夠時間發言, 我實在感到失望。

因為時間不夠, 留在班房問老師 or 要去聽校車安排講座呢, 最後, 我兩人決定聽校車安排講座, 所以學校小一細節, 我不太清楚, 日後要靠你們幾位經驗媽咪指教。

我下午立即去另一間小學家長會, 希望可以作為參考吧。

原帖由 kt8001 於 08-8-28 17:45 發表
但好似呢面多人上d喎!個邊異度空間,好少人會再click入去咁,mouth:" />

我個女今年P1/1E班,我係Dad,還沒正式返學,我已經覺得好大壓力了!點算呀?

oh may god, 收到你的相,  比我仔見到一定又叫我delete 佢..
咁又係, 呢個講座我都覺好無聊, 其實我覺得佢今年特登唔比人發問,費時應對我地班c9, 不過我都估唔到連參觀校園都無呢個環節,還有我地班主任重話叫我地教識囡囡點去廁所.....咁dirty點可照佢的做法啦!

原帖由 beywat496 於 08-8-29 00:28 發表
kt8001,

我 e 咗相片給你, 請問你可否 e 比 cheim1128 呢 ????

Dear all,

我今天想去聽小一新生講座, 點知原來是言語困難講座, 及小提琴表演, 我老公同好多媽咪的老 ...

早呀!一 個好好Dad,
講真呀! 真係較佢自己上堂有無留心吸收得幾多,我個仔好心散, 我都唔知點入手, 只好比多D exercise佢做, 因考試不一定跟書出問題, 接觸得多不同題目,起瑪考試不怕先....點解我話較佢自己,可用我個囡來講, 我囡已升p.2,但佢p.1時一路無理佢,但考試測驗分數都有80-90左右,問佢讀書心得,幫我教下細佬, 佢話好留心聽書,記灑老師的說話, 咁就得...比佢激死!

原帖由 salina_andy 於 08-8-29 04:24 發表
我個女今年P1/1E班,我係Dad,還沒正式返學,我已經覺得好大壓力了!點算呀?

原帖由 salina_andy 於 08-8-29 04:24 發表

Hi Andy,

我相信大家都會好大压力的 由尤其是剛剛聽完小一新生家長會, 副校一開始就說成績 小一便要部署定中一 wor 真緊要 但我有另外一個想法 我現在什麼都不會想 一. 我不知道學校的真正情況去到边  女女的資質是否跟得上或唔得, 所以我會看一看開學後第一個學期的測驗和考試去到边 才決定應該點做 不過要太擔心 我相信佢哋會好快適應.

原帖由 kt8001 於 08-8-29 10:23 發表
oh may god, 收到你的相,  比我仔見到一定又叫我delete 佢..
咁又係, 呢個講座我都覺好無聊, 其實我覺得佢今年特登唔比人發問,費時應對我地班c9, 不過我都估唔到連參觀校園都無呢個環節,還有我地班主任重話 ...

kitty,

你幾時send返d相給我ar  好心急

原帖由 beywat496 於 08-8-29 00:28 發表
kt8001,

Dear all,

我今天想去聽小一新生講座, 點知原來是言語困難講座, 及小提琴表演, 我老公同好多媽咪的老 ...

Hi Beywat kt8001 ,

我都好高興認識到你們, 以後多多關照

原帖由 kt8001 於 08-8-29 10:38 發表
早呀!一 個好好Dad,
講真呀! 真係較佢自己上堂有無留心吸收得幾多,我個仔好心散, 我都唔知點入手, 只好比多D exercise佢做, 因考試不一定跟書出問題, 接觸得多不同題目,起瑪考試不怕先....點解我話較佢自己,可用我個 ...

kt8001,

喂, 昨天聽你講是否要買exercise給他們, 你是否買課室的出版社, 但跟據我朋友的經驗 中英數常我全部都分開不同的出版社會比較好的 你需不需要知道 如要我返屋企抄低  星期一覆你

chiemi1128,
我都係比miss同我買, 不過中文我都係覺得課室比較好,而我個女果本英文exce miss話可做到小六, 我個仔英文未買,中數買了,英文miss同佢打好基礎先慢慢比佢再做,不過我都想聽下你買excecrise的心得.....thx, 還有d相ok了,beywet send了幾張比我, 我send住比你睇先呀! 你再用私人訊息send e-mail比我, 因我把你的e-mail放了home, 我星期一才send到相比你, 因呢幾晚都好晏返...
原帖由 chiemi1128 於 08-8-29 12:57 發表

kt8001,

喂, 昨天聽你講是否要買exercise給他們, 你是否買課室的出版社, 但跟據我朋友的經驗 中英數常我全部都分開不同的出版社會比較好的 你需不需要知道 如要我返屋企抄低  星期一覆你

...

原帖由 kt8001 於 08-8-29 15:06 發表
chiemi1128,
我都係比miss同我買, 不過中文我都係覺得課室比較好,而我個女果本英文exce miss話可做到小六, 我個仔英文未買,中數買了,英文miss同佢打好基礎先慢慢比佢再做,不過我都想聽下你買excecrise的心得.....thx ...

ok ok thanks

chiemi1128,
我還未收到你的e-mail,我send 住d比睇下先la
原帖由 chiemi1128 於 08-8-29 15:42 發表

ok ok thanks

原帖由 kt8001 於 08-8-29 15:47 發表
chiemi1128,
我還未收到你的e-mail,我send 住d比睇下先la

我剛剛send咗la  你看看收不收到

chiemi,
我收唔到, 你send 去[email protected]
原帖由 chiemi1128 於 08-8-29 15:48 發表

我剛剛send咗la  你看看收不收到

原帖由 kt8001 於 08-8-29 17:40 發表
chiemi,
我收唔到, 你send 去[email protected]

OK 已send咗給你

chiemi1128,
你收唔收到d相呀! 係咪好靚呢?
原帖由 chiemi1128 於 08-8-29 17:56 發表

OK 已send咗給你

原帖由 kt8001 於 08-9-1 09:43 發表
chiemi1128,
你收唔收到d相呀! 係咪好靚呢?

收到la  勁正

你女睇到後有冇嘢講呀!

原帖由 chiemi1128 於 08-9-1 09:54 發表

收到la  勁正

原帖由 kt8001 於 08-9-1 10:13 發表
你女睇到後有冇嘢講呀!

我未有時間比佢睇
今天第一天返學 你個仔點ar 緊不緊張ar  我哋車去返學時差不多到學校時 佢好緊張 因為佢話入到學校唔知去边wor 哈哈!
你個日跟校車時如何ar  d校車姨姨好不好?
‹ 上一主題|下一主題