用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有冇規定著白鞋定黑鞋?
go

有冇規定著白鞋定黑鞋? [複製鏈接]

如上~~~~
   0    0    0    0

之前有mami講過, 夏天黑 / 白鞋都可以, 冬天係著黑鞋.

原文章由 MoonMC 於 08-8-4 11:16 發表
如上~~~~

Thanks.

thanks..

白色運動鞋(不是皮鞋款)配 summer 校服都可以?
冬天著運動衫都是配黑鞋嗎?
Thanks a lot
原文章由 stliu 於 08-8-4 13:57 發表
之前有mami講過, 夏天黑 / 白鞋都可以, 冬天係著黑鞋.

貢獻勳章

夏天

平日課堂 - 黑色皮鞋或白色皮鞋
體育堂 - 白色波鞋 (唔可以有顏色 Logo)

冬天

同夏天一樣

另一方面,如果在冬天,15度以下可以改穿運動服 (就算當日唔係體育堂),但仍要穿黑皮鞋;10度以下,可加穿私家羽絨褸。如果高於10度,學校係唔建議學生穿私家褸。

以我經驗,如果有十幾度,可以整件天蠶衣+灰色冷衫+校褸 已經OK !

比小朋友習慣下啦,最出名果幾間小學 (男校)都係冬天著短褲!

有冇規定著白鞋定黑鞋?

如果我要穿外褸(夏天), 咁有冇一定要穿有學校logo的白色外褸?

貢獻勳章

Yes, it must the logo of KV. I remembered that few years ago when my son attended K1, all kinds of white colour "線衫/冷衫" can be wore. But last year, KV issued a notice that students must wear KV logo white jacket. (冷衫除外,可穿灰色長袖或短袖,但必要淨色,唔好有大招牌).

Hope this information can help you!

Thanks so much

男仔邊度買皮鞋好ar? 請介紹吓, thanks

冬天
平日課堂 - 只可黑色皮鞋

原文章由 joemyt 於 08-8-4 20:36 發表
夏天

平日課堂 - 黑色皮鞋或白色皮鞋
體育堂 - 白色波鞋 (唔可以有顏色 Logo)

冬天

同夏天一樣

另一方面,如果在冬天,15度以下可以改穿運動服 (就算當日唔係體育堂),但仍要穿黑皮鞋;10度以下,可加穿私家羽絨褸 ...

hi candypoon,

我就係之前在一田百貨減價時買左黑皮鞋同白波鞋俾仔仔.
有其他BK mami話買clarks的小童鞋, 都唔錯. 應該賣小童鞋的鞋鋪會搵倒.

原文章由 candypoon 於 08-8-13 11:02 發表
男仔邊度買皮鞋好ar? 請介紹吓, thanks

Thanks
原文章由 stliu 於 08-8-13 13:58 發表
hi candypoon,

我就係之前在一田百貨減價時買左黑皮鞋同白波鞋俾仔仔.
有其他BK mami話買clarks的小童鞋, 都唔錯. 應該賣小童鞋的鞋鋪會搵倒.
‹ 上一主題|下一主題