用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青同荃灣校網
go

葵青同荃灣校網 [複製鏈接]

如果小朋友讀基慧小學,中學網係荃灣, 咁包唔包林護,安柱... 我唔識點分, 在那裡可睇到有關資料. 請問葵青區同荃灣區中學網一樣嗎? 會唔會你得一個網. THANKS!
   0    0    0    0

不包括林護,安柱 基本中學學校在荃灣便是荃灣區, 它在葵涌和青衣便是葵青區, 你可向學校查詢

根據這兩年的學位分配,葵青區是有少量學位分配給荃灣的,包括林護,安柱 etc . Around 5-7個.要查詢四月份學校派發的統一派位分配表.   

根據這兩年的學位分配,葵青區是有少量學位分配給荃灣的,包括林護,安柱 etc . Around 5-7個.要查詢四月份學校派發的統一派位分配表.   

於大抽獎選校時,葵青有7成以上中學都列於荃灣網之他區中學名單中(http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1582/ssl2008nt2.pdf)但每間學額只係得10個以下撥給荃灣網學生。

http://chsc.edb.hkedcity.net/secondary/

按左手邊荃灣區, 即荃灣網, 入到去你會見到各學校名稱, 每所學校前都有列明是"本", "他", "他"是指其他區會有少許學位供荃灣作大抽獎用

原文章由 kcm 於 08-8-1 12:38 發表
如果小朋友讀基慧小學,中學網係荃灣, 咁包唔包林護,安柱... 我唔識點分, 在那裡可睇到有關資料. 請問葵青區同荃灣區中學網一樣嗎? 會唔會你得一個網. THANKS! ...
‹ 上一主題|下一主題