用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請各位分享好的幼兒學校呀!
go

請各位分享好的幼兒學校呀! [複製鏈接]

各位愛錫妳們小寶寶的媽咪:

好快到九月開學新學年,不如在此分享妳們認為好的幼兒學校(幼稚園及幼兒園)!等我們可以有多D資料去選擇好的學前教育機構!唔該各位!

Mrs_Lam
31/7/2008
   0    0    0    0
My Little Baby........Daddy & Mummy Love You Forever!

我好欣賞創價幼稚園!

我的朋友D仔囡都是創價幼稚園的畢業生,佢地好有禮貌!
另外,我都會俾我個仔報讀呢間學校,希望可以成功!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-7-31 19:35 發表

好快到九月開學新學年,不如在此分享妳們認為好的幼兒學校(幼稚園及幼兒園)!等我們可以有多D資料去選擇好的學前教育機構!唔該各位!

Mrs_Lam
31/7/2008 ...

多謝妳的分享!

Thank you your sharing!

原文章由 wingwan 於 08-7-31 23:35 發表
我的朋友D仔囡都是創價幼稚園的畢業生,佢地好有禮貌!
另外,我都會俾我個仔報讀呢間學校,希望可以成功!
My Little Baby........Daddy & Mummy Love You Forever!

Hi Mrs_ Lam 妳好.....

我希望家長可以分享好的學校,令小朋友讀得開心又安全.............另外,也想各位提醒家長們,邊間係"誤人子弟"的(幼稚兒園)....勿送小朋友到可怕的地方去讀書。

妳說得對!可以分享好的幼兒學校及差的幼兒學校!

Dear 1010媽媽,

妳好!我十分同意妳的說法!
我們可以分享一下大家認為好的幼兒學校及差的幼兒學校!
讓大家可以知道得更多!
大家暢所欲言吧!
有大家提供的資訊,相信可以幫到好多家長!
Thank for all of you sharing!

Mrs_Lam上
1/8/2008

原文章由 1010媽媽 於 08-8-1 14:20 發表
我希望家長可以分享好的學校,令小朋友讀得開心又安全.............另外,也想各位提醒家長們,邊間係"誤人子弟"的(幼稚兒園)....勿送小朋友到可怕的地方去讀書。 ...

最好講埋係哪一區呀, 等大家可以參考下丫

無錯!

好多謝妳寶貴的意見!
請各位家長記得講埋在哪一區!
Thanks!

Mrs_Lam
1/8/2008
原文章由 julinata 於 08-8-1 16:38 發表
最好講埋係哪一區呀, 等大家可以參考下丫

大家幫忙大家......,多謝

唔好唔記得以......Xx暗示。我的勇敢令我被bk del咗真相。

我好喜歡關心幼兒成長的學校!

各位媽媽:

我定立這個題目,目的是想希望大家分享一下好的幼兒學校!
好的定義,各人不同!
我的立場認為:關心幼兒成長的學校便是好的學校!
怎樣做到事事關心?
在我們的仔囡未入讀前的準備,是十分重要的!
學校怎樣與妳聯絡,如何介紹自己是妳寶寶的老師等等,所謂見微知著!一定不可忽視!
如果這間是好的幼兒學校,大部分的學生不會在N1及K1班流失的!家長可以在選擇學校時詢問學校的學生原校升讀的情況!
此外,學校的行政、老師的流動性都是關鍵!
希望可以幫到大家!

Mrs_Lam
3/8/2008

我覺得妳好叻!

Mrs_Lam:
妳好!我一直都有留意妳的說話!
我覺得妳講得好好!
希望可以同妳在此傾計,交流一下!
wingwan

原文章由 Mrs_Lam 於 08-8-3 12:49 發表
各位媽媽:

我定立這個題目,目的是想希望大家分享一下好的幼兒學校!
好的定義,各人不同!
我的立場認為:關心幼兒成長的學校便是好的學校!
怎樣做到事事關心?
在我們的仔囡未入讀前的準備,是十分重要的!
學校怎樣與妳聯絡,如何介 ...

[ 本文章最後由 wingwan 於 08-8-3 14:13 編輯 ]

N1全日班?我好想知道邊到有好學校.黃大仙區,唔該幫幫忙啦!THX!

回覆 # 的文章

大家好,
我個BB09年開始上N1了,報了大圍既「邊陳之娟幼稚園」,可能冇咩人識,但報名時個感覺好好,參觀時校長有問必答,老師都OK有善,因為我係住豐盛苑,好多鄰居的小朋友都係同學仔,口碑都唔錯。同埋佢地好多高班都會升上「陳元喜小學」,都唔錯。

我想分享一下宣道會秀茂坪陳李詠貞幼稚園,在秀茂坪曉麗苑曉天閣,無論校長,老師同嬸嬸都好有心愛心令小朋友讀得好開心,好鍾意返學,我個小朋友好鍾意這間學校

Any good nursery in Tai Kok Tsui?  Thanks!!

原帖由 glorio 於 08-8-26 17:45 發表
Any good nursery in Tai Kok Tsui?  Thanks!!

lai chi kok salvation army in lai chi kok road 1/F good arh!! 'shum shum'  and teachers are nice!!

but i will move to po lam in tseung kwan o, may anyone tell me any good n1 there??

thank you!

我想問九龍塘有邊間幼稚園有半日N1呢?

你好?我嗰囡囡07年1月出世,現在開始報名N1,唔知邊間我呢?我家住在香港天后,請大家比啲意見參考,謝謝
原帖由 Mrs_Lam 於 08-7-31 19:35 發表

Mrs_Lam
31/7/2008 ...

急急-珀麗灣"啟思"

你好各位mama?我嗰囡囡07年3月出世,現在可以開始報名N1嗎? 我家住在馬灣珀麗灣,唔知邊間我好呢?其實珀麗灣都一間叫"啟思",請大家可以比啲意見我參考及同時這間學校好嗎?謝謝各位mama
‹ 上一主題|下一主題