用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 2008-09 升K3 小朋友
樓主: Cathleen
go

2008-09 升K3 小朋友 [複製鏈接]

原文章由 safarimama 於 08-8-2 12:04 AM 發表
HILL Ma,

話時話.. 都唔知幾多人想D仔女入你間母校...你有25分差不多SURE WIN 都唔要! 揀學校真係各花入各眼.....  

花媽:

見個鬼就怕黑, 當年d老師拿著成寸厚尺企起到似食人, 我好驚見家長時老師拿著對住我 我又住九龍唔通又搬
依晴Hillary, 依韻Eleanor

原文章由 supergirl 於 08-8-4 10:52 發表
you can scan all, make it small and paste into 1 sheet, just like you put on the family photos....

咁學校個d 禮貌獎又洗唔洗放埋入去呢??

原文章由 QQ2003 於 08-8-4 12:43 PM 發表

咁學校個d 禮貌獎又洗唔洗放埋入去呢??

如果有好多公開比賽獎, 多左頁數就唔好放, 無任何裝放入去做氣勢, 我都係放麻d無謂獎

原文章由 Hillary2002 於 08-8-4 12:51 發表

如果有好多公開比賽獎, 多左頁數就唔好放, 無任何裝放入去做氣勢, 我都係放麻d無謂獎

咁如果學校冇規定, 咁大約要有幾多張paper呢??
我同你一樣, 都係冇公開比賽獎

我諗先放學校cert & 禮貌獎要放. I ask some past students they said around 5 pages of double-sided printing & easy removable as they might asked U to undo the binding....

原文章由 QQ2003 於 08-8-4 13:14 發表

原文章由 QQ2003 於 08-8-4 01:14 PM 發表

QQ媽:

大約6-8張, 如果無公開比賽獎份野都係幫係兩三成, 最重要係小朋友in時有問有答表現有自信, 我覺得上面試班係有幫助, 但我無諗住讀私校所以唔去, 如果11月24日頭一轉派唔到, 我比個女去上面試班, 幫佢叩門時用
,

[ 本文章最後由 Hillary2002 於 08-8-4 18:44 編輯 ]

QQ ma,

唔記得QQ有冇20分?? 你好想入嗰間好似只少20分.....我就冇喇...
原文章由 QQ2003 於 08-8-4 13:14 發表

;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

原文章由 safarimama 於 08-8-5 01:11 發表
QQ ma,

唔記得QQ有冇20分?? 你好想入嗰間好似只少20分.....我就冇喇...   

hehe.....
得15分乍, 等第2輪當買張六合彩囉

明白明白! 祝大家都好運吧!
原文章由 QQ2003 於 08-8-6 11:10 發表

hehe.....
得15分乍, 等第2輪當買張六合彩囉

各位... 我近日終於同阿女去了很想去的三個地方...睇眼科....睇氣管科....睇皮膚科.....!!

[ 本文章最後由 safarimama 於 08-8-7 00:11 編輯 ]

fama, safari is okay? why see many
doctors?

Thanks yan ma...she is ok!

睇眼是因為佢阿爸有先天性700散光,我驚阿女會遺傳,加上佢都五歲,所以去CHECK吓囉...... 好彩佢暫時只有75度散光,25度遠視. 醫生話睇嚟唔會有遺傳性高散光...

自她兩歲佢就新咳舊咳....日咳夜咳....食藥多過食飯.... 所以今個暑假一定要查明她是否真是氣管有問題....現在要做一個月測試...要每日聞氣4次, 吹氣兩次....好鬼煩! 但希望佢的報告話佢冇乜事啦!

至於皮膚... 佢的手指甲有D問題... 屬於皮膚科...趁暑假睇埋!!

原文章由 Cathleen 於 08-8-7 21:09 發表
fama, safari is okay? why see many
doctors?

花媽:

我以為只有hillary先會今煩, 每隔兩個星期去一次西環牙科醫院, 半年去一次Queen Elizabeth Hospital驗血及營養師, 真係好煩, 我同你一樣成日為個女煩

hill ma and fa ma, don't worry la.
hillary and safari will get better

Hill Ma,

我都見到依晴D假牙.... 佢好勇敢, 佢話唔痛冇喊....堅!! 如果係我個女...實喊死嚟啦!

原文章由 Hillary2002 於 08-8-8 16:52 發表
花媽:

我以為只有hillary先會今煩, 每隔兩個星期去一次西環牙科醫院, 半年去一次Queen Elizabeth Hospital驗血及營養師, 真係好煩, 我同你一樣成日為個女煩 ...

[ 本文章最後由 safarimama 於 08-8-10 00:21 編輯 ]

各位好友請加上新料.....
私校:

DGJS (8-10/9)
Good Hope (6/9)
KTS (15/8)
Tak Nga (before 11/11)
禮賢 (21/8-26/9)
救恩學校 (1/9-27/9....int date: 4/10)
聖母小學 (Now)
St. Stephen College (8/9-3/10.....11-12/10 interview)

直資:
英華 (13/8-22/8 )
St. Paul's co-ed (1-12/9)
Evangel College (23/8-22/9....int.date 4/10/08)
Pui Kiu (14/7-30/9)

[ 本文章最後由 safarimama 於 08-8-14 17:12 編輯 ]

冇人留言......個個去哂睇奧運呀?!

阿女今日要"督" 手臂...試吓有咩致敏源....要"吉"十幾吓...

原文章由 safarimama 於 08-8-14 17:20 發表
冇人留言......個個去哂睇奧運呀?!

阿女今日要"督" 手臂...試吓有咩致敏源....要"吉"十幾吓...

Safarimama,

我e + 仲係公司呀! 邊有得睇奧運丫
safari 做嗰個"致敏源"係邊樹做架?? 普通診所?? 幾$$呀?? 我都想帶qq去check下

QQ Ma,

QQ 點解要做呀? 佢有敏感咩?
阿女是在私家診所做的, test fee + doctor fee + medicine....$2600
原文章由 QQ2003 於 08-8-14 17:38 發表

Safarimama,

我e + 仲係公司呀! 邊有得睇奧運丫
safari 做嗰個"致敏源"係邊樹做架?? 普通診所?? 幾$$呀?? 我都想帶qq去check下

私校:

DGJS (8-10/9)
Good Hope (6/9)
KTS (15/8)
Tak Nga (before 11/11)
禮賢 (21/8-26/9)
救恩學校 (1/9-27/9....int date: 4/10)
聖母小學 (Now)
St. Stephen College (8/9-3/10.....11-12/10 interview)

直資:
DBSDP(13-17/9  ...25-27/9)
英華 (13/8-22/8 )
St. Paul's co-ed (1-12/9)
Evangel College (23/8-22/9....int.date 4/10/08)
Pui Kiu (14/7-30/9)
‹ 上一主題|下一主題