用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 瑪利諾神父 Vs 陳守仁
go

瑪利諾神父 Vs 陳守仁 [複製鏈接]

小兒已註冊瑪利諾神父 , 做了校服及買了書 , 今天才收到陳守仁來電說收我仔仔入讀08小一 .........
陳守仁學費只需千多元 , 英語及普通話教學 , 還有其他外語學 , 很多課外活動 ........ 我是否應取陳守仁呢 ?
但我還有一小兒子 , 又擔心升中問題 , 瑪小有很好的直屬英中 , 可給我一些意見嗎 ?
謝謝各位媽媽 !
   0    0    0    0

陳守仁

你最初揀陳守仁係乜原因呀?因為一間係直資,一間係津貼,兩間都唔可以直接比較.其實我覺得你要視乎自己小朋友的性格嘞,因為陳守仁有d似國際學校,小朋友可能要多講英語及接觸不同國藉的小朋友,自由度又會大小小.

而瑪利諾神父就係一間傳統的小學,可能適合乖巧及可接受約束的小朋友,出來的學業成績亦都會不錯.咁你應該睇吓自己對小朋友的期望及佢的性格嚟揀嘞!

其實我小朋友明年先入讀小一(2009/2010),所以亦都有小小認識,希望你小朋友揀到一間適合的學校啦!

我今天已替小兒到陳守仁註冊了 !
現有"瑪利諾神父教會學校"全新男仔校服及全套小一課本特價出售 , 有興趣請pm我 ,
謝謝 !

恭喜你呀!幫小朋友揀到一間合適的學校,我亦心儀這間學校,希望我自己個小朋友亦可以明年入讀此校啦!

‹ 上一主題|下一主題