用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 Smart Kid's Club
go

Smart Kid's Club [複製鏈接]

請問有冇人曾經join 過佢d課程? any comment?
英文要36,000. D sales 好hardsell.
但有用嗎?
   0    0    0    0

我個朋友join過...佢話適合2year old以上小朋友...
佢仲話每套教學產品都有威力...

但我個人都覺得d sales 好hardsell...所以我仲未買..

回覆 #1 yookenneth 的文章

Don't waste the money. I perfer used the money to playgroup and native teacher at my home $300 per hour.

原帖由 yookenneth 於 08-7-21 17:22 發表
請問有冇人曾經join 過佢d課程? any comment?
英文要36,000. D sales 好hardsell.
但有用嗎?

yookenneth

我8月份剛剛買了, 有少少成效
我好少係家中講英語

原因係 :
1. 我怕會擾亂佢既理解能力
2. 我怕教錯佢, 要糾正. 我怕仲煩

但效果係 :
1. 佢開始識好多單字點講
2. 係街會講 : where are you ! mami
....有次唔開心講 : I am angry
....隨意講: what's a mess. What's colour is it.
....My hair is short....

etc........

我自己覺得任何教材都有用.
要發揮到幾多,
就要問自己可以投放多少時間陪小朋友玩.

小朋友要係玩既情形先會吸收更多

如果係無時間同小朋友玩
我會建議妳將呢 $3x,xxx 比佢返
English Playgroup 好過

可能, 我買 full set 差不多 6萬蚊
所以, 每日都迫自己同小朋友睇 + 玩
真係好困身, 同有壓力
但又好 Enjoy 小朋友既表現.

希望幫到妳

‹ 上一主題|下一主題