用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 伊利沙伯中學舊生會小學分校-校車服務
go

伊利沙伯中學舊生會小學分校-校車服務 [複製鏈接]

唉...我好心煩呀!!!
伊利沙伯中學舊生會小學分校這兩年來都是由堅迅旅運公司
負責校車服務的。
車費每年都加價,每月收取近$400車費,9月份增至$400多元,我都不緊要。我最不滿的是我的小朋友,每次乘搭校車上學和放學都要遊車河各1小時(即是每日共兩小時),但由我家乘車回校只需5分鐘車程。反而住在天水圍區比較入的同學,車程比較遠,車費比我更平易,最重要他們不用遊車河。真不公平!!!
我曾向校方反映,他們回覆這是校車公司問題。我向校車公司反映,他們回覆不會更改路線,你可選擇不乘搭。
我就是沒有時間才被迫選擇校車服務,就快到9月份開學,但我真的不想我的小朋友每天浪費兩小時時間用來遊車河,我可以怎辦???
   0    0    0    0

PUSH..........................................

其實你會唔會問到你小朋友既同班同學既媽咪,有冇住你附近既,睇下佢地幫唔幫到你帶一帶返學呀,就算唔係同班,住附近而你又認識既,都可以問下,咁可能會好d,好過俾佢當水魚呀!
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

其實你住係邊, 小朋友讀幾年級....試吓教佢自己搭車, 比D信心佢地, 無野係唔得架....我個女都係讀呢間學校升小四, 我地住得好近, 不過佢放學後都要行十分鐘去補習, 都無咩問題
‹ 上一主題|下一主題