用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 "官塘基督教服務處幼兒園" 集中營 !!! ...
樓主: 峰仔媽咪
go

"官塘基督教服務處幼兒園" 集中營 !!! [複製鏈接]

Re: "官塘基督教服務處幼兒園" 集中營 !!!

芸迪
係呀, 維維好開心咁同我講, 我開頭都唔信, 後尾佢帶我過去, 真係咁橋, Jaykan 好似肥佐喎同麻大個仔佐呀, 咁地見到, 我覺得佢地好似好怕羞咁, 但又成日偷看對方, 真攪笑

Tungwai: 佢兩個咁攪野    要偷睇對方 :  :

Billy 媽,

個體操班,大人可唔可以陪架?

billyyanst
我個女在那裡已經學佐年幾嫁啦, 我個女係學星期六 3:30 至 5:00 嫁, 見唔到你添, Billy 是否學初班呀, 係唔係郭 Sir 教呀

dleelm
大人可以陪嫁, 我每次都會睇佢嫁

tunwai:

係呀! billy第一次上, 所以有d動作都未做到, 但是佢真係玩得好開心...我都唔記得個教練姓乜, 個助教就好似係姓吳, 不過我覺得個教練對住細d的小朋友好似唔多有愛心姐

你大囡學3:30, 我果班3:00放學, 所以應該見唔到咯!  點解唔比維維學埋呀 不過咁ge $$$都算係咁啦

billyyanst
我問過維維學唔學呀, 佢話唔學呀, 不過其實我不嬲都林住等佢大過 d 先幫佢報武術呀, 至於體操班, 因你未見過大個 d 那些小朋友, 因我以前都冇見過, 咁我都覺得佢地玩多過似學, 但到現在, 好似我個女那班咁, 現在成日都要拉根, 而 d 動作亦開始應真好多, 所以現在比我的感覺就真係學啦, 但對小朋友離計可能會覺得很痛及同之前好唔同嫁, 咁就要睇個小朋友係唔係真係鐘意啦

tunwai:

你講果d 武術等等, 好多都要等到4歲以上先可以上, 我見佢家陣返半日, 多左好多時間, 所以

billyyanst
"婑d得" 唔該呀麻

billy媽: 如果你可以夾到時間一齊飲茶, 就到時俾埋個書包我啦. 如果唔係, 我地再電聯約過呀

Tungwai: 我禽晚睇今期既學前教育, 原來子維, 姐姐同daddy都出鏡喎 係呢, 佢地點樣搵你地做model架

All: 飲茶方面, 想去邊間呀? 幾點? 麻煩你地pm個手提俾我, 方便大家聯絡

芸迪:

pls check PM

芸迪,

Any time & place ok to me. please check pm.

Tungwai
今期既學前教育

anyone could tell me more in details about this Nursary, e.g. headmaster, teachers, auntie and activities, thanks a lot
cy ma

cy98ma: 我個人就覺得學校既主任, 副主任, 老師, 嬸嬸等, 全部都好有愛心.

每次見到她們, 都會主動告訴我囝囝在校情況, 令我更加了解囝囝既學校生活. 試過有次, 囝囝係學校發高燒, 老師即刻打電話俾我, 話我知佢既情況, 後尾我趕往學校期間, 亦跟另一位老師通電話, 她亦告訴我囝囝既情況. 到我去到學校, 開門給我的, 是第三位老師, 亦告訴我囝囝既情況.

我當時真的後意外, 亦好欣賞各老師對小朋友的注意. 在短短時間內, 學校老師可以保持非常緊密的溝通. 作為家長既我, 真係好放心俾囝囝係依間學校繼續讀落去.

hi ladies,

i may transfer my son to this school starting from second term.  pls could someone kind enough to tell me when is the chinese new year holiday of the school, from Jan (?) to Feb (?) 2006.  Many thanks in advance for your information.   

咁多位官塘基督教服務處幼兒園D 媽咪,
我想問這間幼稚園在那裡,我搵左好久都睇唔到間學校。
是否要上樓的???

地址: 翠屏道17號官塘社區中心5樓
tel: 2389 1866
website: www.hkcs.org/edcb/dcc.htm

我上唔到你話果個網呀!呢個同唔同架?
我想知bb幾大先可以返?
http://www.pets-cafe.com/about-5.php
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

Hi, do you have any second hand uniform of 基督教服務處幼兒園 (girl) to give out or on sale? Please pm. Thanks.

我知小朋友可以上幼兒園天台玩。上面有乜野設施架?
‹ 上一主題|下一主題