用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 apply 幼稚園 & 藍田靈糧vs康盈vs救世軍平田 ...
go

apply 幼稚園 & 藍田靈糧vs康盈vs救世軍平田 [複製鏈接]

小兒06年11月中出世,該何時入學 K1 or N1?請給予議見 - 藍田靈糧幼稚園, 藍田康盈中英文幼稚園 & 救世軍平田幼稚園. 謝謝!!

2006yy
   0    0    0    0

我都好想知道藍田有冇d 好既 N1 or K1??我個仔出年讀N1啦!!

回覆 #2 2006yy 的文章

hi!2006yy
我會幫細仔報藍田靈糧幼稚園,因為大仔係藍田靈糧畢業。

回覆 #1 soyy 的文章

Hi soyy,
你大囝讀邊間小學, 能追得上嗎??
2006yy

原文章由 2006yy 於 08-7-21 16:16 發表
Hi soyy,
你大囝讀邊間小學, 能追得上嗎??
2006yy

Hi!2006yy
我大囝讀播道書院,能跟得上學校要求,初時不習慣全日上課,不過很快適應

Hi soyy,
播道書院 - ok 嗎?? 因我住將軍澳. bb 回來讀小學.
請問靈糧有冇工課做??  tks!
2006yy

see how you think.  Ling Leong is creative school while the other 2 is traditional.  Of course, Ling Leong is more expensive than the others.  You could also think abt Kam Lai or Yuen Yuen which I think they are more better than 康盈.  If you can afford, why don't you try 啓思 or cannon?

原文章由 2006yy 於 08-7-22 18:25 發表
Hi soyy,
播道書院 - ok 嗎?? 因我住將軍澳. bb 回來讀小學.
請問靈糧有冇工課做??  tks!
2006yy
‹ 上一主題|下一主題