用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門仁愛堂劉皇發幼兒園暨幼稚園好唔好?? ...
go

屯門仁愛堂劉皇發幼兒園暨幼稚園好唔好??

因我個囝07年3月出世,我想比佢讀N1,屯門仁愛堂劉皇發幼兒園暨幼稚園好唔好??
或者有無另一間SUGGEST??
我住建生果邊,有聽過救世軍幾好...不過太遠啦,而且我要返工,唔方便~~各位媽媽,比D意見呀~~

推推吧~~

原文章由 pretty_hill 於 08-7-17 13:28 發表
因我個囝07年3月出世,我想比佢讀N1,屯門仁愛堂劉皇發幼兒園暨幼稚園好唔好??
或者有無另一間SUGGEST??
我住建生果邊,有聽過救世軍幾好...不過太遠啦,而且我要返工,唔方便~~各位媽媽,比D意見呀~~ ...

仁愛堂就緊係唔好啦 !佢地d高層都刻薄d好既老師,好老師都走晒啦!d唔好又唔負責任既老師就有,你想唔想自己的囝囝俾d唔好既老師照顧?

真係一d都唔好~~~~~~~~~~同埋今年好多都係新人,就好似冇制度一樣 ,d人好似大家都唔啱,就連家長都睇得出,你話會有幾好?連個校長都會响家長面前講老師是非就知呢間學校嘅人事出現左問題la~
原帖由 晴晴的媽媽 於 08-7-29 14:32 發表

仁愛堂就緊係唔好啦 !佢地d高層都刻薄d好既老師,好老師都走晒啦!d唔好又唔負責任既老師就有,你想唔想自己的囝囝俾d唔好既老師照顧? ...

咁係未所有仁愛堂既學校都係咁呀?

原帖由 tongshan 於 08-10-17 17:41 發表
咁係未所有仁愛堂既學校都係咁呀?

都唔係嘅,只係呢間個校長唔掂,好多好老師都走晒啫~~~~~~

一定唔好

因為個校長........所以唔好,見到佢好處理事好差,事發係有一日經過門口,見到有一位家長好唔滿意,但佢一啲都無好好處理﹗

件事係點架

我好想知件事係點, 睇下同我姐姐講既校長人格表現係吾係一樣

回覆 # 的文章

無純粹個人意見,因為親眼見過個校長處事手法,所以先覺得依間唔係幾好,個日我經過學校門口,即係入去體育館,見到有個家長推住架bb車,個女又扭緊計,個仔呢就自己著緊鞋,咁個小朋友貪玩稍為將只腳仔"第"高,隔離個阿嬸呢就即刻好似驚死個小朋友隻腳會整到佢個乖孫咁,就即推開又係度"挖"住,咁個媽媽見到就即走去坐係個仔隔離分開佢同另個小朋友,但個嬸就繼續挖住開始破口大駡:之後個媽咪咪話返個嬸:佢個仔都無整到駛唔駛咁呀?有閉路電視可以睇返佢個仔有無整到你個孫,就開始嘈起,跟住個校長出到黎,但兩位家長係咁各自鬧,個位阿嬸仲對個校長講粗口但個校長淨係識得點頭:係﹗係﹗係﹗之後個校長就叫左個位家長入房傾,我覺得個位校長唔係好識得處理啲突發事件囉﹗同埋听位家長話一係叫校長取消係門口著鞋除鞋囉﹗地方咁細又要換鞋實會迫架啦﹗

回覆 # 的文章

咁想知你家姐講依個校長又係點呀?

咪好似之前咁講囉

原帖由 pkpk_1125 於 08-11-15 01:59 發表
咁想知你家姐講依個校長又係點呀?

咪好似之前咁講囉, 佢除咗把口折惰之外(話人地個肚冇3個月), 做事仲慢吞吞, 所有事情都卸去個文員個度, 等人有事就去搵其他人去頂, 自己就話吾知囉

聽我家姐講, 佢好鍾意人擦鞋, 所以有個新入職既人都可以做主任, 所以仁愛堂味長做長衰囉

仲有, 佢呢個人, 表面上話下放權力, 所有活動由下屬去計劃, 其實係佢自己冇料, 做吾到, 所以由其他人去做, 好既就話自己管理得 好, 吾好就話下屬拗

不知所謂

依間學校我都係覺得啲人.....事關十一日十四日學校去旅行,我都有份去(雖然我唔係依間學校但因為我契仔讀依間)見到有兩公婆都係長頭髮個老婆好似雷曼苦主輸大左咁,有個小朋友楂住支番梘泡未開但想準備開既時候個位劉太一輸咀咁鬧佢,老師係隔離見到都無加而阻止,其實係小朋友都無做錯啲咩好明顯係個位家長唔啱,老師無去阻止。小朋友無做錯事但咁無端俾人鬧一定覺得自己錯,傷害到小朋友既弱小心靈,我係旁觀者一睇就知個位家長傻架啦同埋依間學校啲老師真係唔多似有經驗都唔識點幫助同教導同安慰個小朋友﹗