用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 沙小"家長教師會''
樓主: Maggie程
go

沙小"家長教師會'' [複製鏈接]

5緊要la, P.1 應該有time 做 ge....may be 你小朋友會鐘意 lei!
原帖由 DicDic 於 08-9-26 10:24 發表
交左先,驚老師話欠交。早知等到deadline先。

中文8寶箱,囡囡好鍾意
另一個比錢的,囡囡起初唔想join,但聽到有獎勵,即刻話要喎
事關去年取了幾次8寶箱頭三名,有幾個個襟章同cert,佢到而家都成日攞出黎睇,好滿足
估唔到小小一個襟章同證書,就又搶 左我三百幾蚊

請問係未每日都要做,會唔會限時,我地唔比佢自己上網家bor,要等我地放工返來先得

原帖由 肥嘟媽 於 08-9-26 13:37 發表
中文8寶箱,囡囡好鍾意
另一個比錢的,囡囡起初唔想join,但聽到有獎勵,即刻話要喎
事關去年取了幾次8寶箱頭三名,有幾個個襟章同cert,佢到而家都成日攞出黎睇,好滿足
估唔到小小一個襟章同證書,就又搶 左我三百幾蚊 :cr ...

請問知唔知小一生日會係幾時?

原帖由 asinai 於 08-9-26 09:34 發表
looby,

話說lei 果 week 我兩個朝早要到老師度練習。。。cos, 佢地個 project 入左圍,sun 就要去做 presentation! 。。。。好笑在同學仔mami g 前提議加埋細佬個名, e+ 細佬被迫要"鄧"腳講返兩咀, 希望到時5好俾佢"查"wor 晒! ...

細佬咁得意,點會'查' wor 喎!
肯定加多兩分啦!

looby仔個考試終於收到成績啦!
好彩係'正常'分數,攞足15個,

原帖由 DicDic 於 08-9-26 14:31 發表

好似係三個月一次!

thanks....不過 presentation 好似係 sell talk 5 係得意 lor!    ....家姐話training時老師叫細佬做bb, 重揻佢面珠!

Kung Hei!  希望next month 輪到我報喜就好 la!

你仔有冇參加this year ge 中/英文作文比賽?
原帖由 looby 於 08-9-26 16:34 發表

細佬咁得意,點會'查' wor 喎!
肯定加多兩分啦!

gum arm 路過見你係 another forum ask about Kumon.....e+ 免費試堂wor, which subject u're interested lei?
原帖由 DicDic 於 08-9-26 14:31 發表

肥嘟媽,

係wor.....5 g parents' day 果曰邊個係你lei?

一年級生日會係每月都有,通常係月尾的星期五

asinia:
家長日那天,我坐在電腦桌前一行,由窗口數過來第二個
你呢?是否第一橫行,由窗口數過來第四個呢?不過都係個估字,hehehe

真係好,有你地響到有野可以問。

其實都未諗點,唔知數好定英文好,又唔知顯徑定田心好,你地有無idea 呀?

原帖由 asinai 於 08-9-26 20:22 發表
gum arm 路過見你係 another forum ask about Kumon.....e+ 免費試堂wor, which subject u're interested lei?

我5係住果邊, so 兩間都未試過....but 我g仔仔有 classmate係田心果間學.   至於maths or eng , 你可以去教室睇吓 d 教材, see which one fit yr need la.
原帖由 DicDic 於 08-9-27 09:40 發表
真係好,有你地響到有野可以問。

其實都未諗點,唔知數好定英文好,又唔知顯徑定田心好,你地有無idea 呀?

ic.....i know who're u la!:)   the one u guess not me la.....我坐佢後面兩個位的!
原帖由 肥嘟媽 於 08-9-26 23:59 發表

asinia:
你呢?是否第一橫行,由窗口數過來第四個呢?不過都係個估字,hehehe ...

唔好意思,八褂一問,係未講緊Cambridge試呀,請問你仔仔響邊到讀呀,讀幾耐先可以考試?小一starter會唔會遲左d呢?我都想小朋友試下。

謝謝!

原帖由 looby 於 08-9-26 16:34 發表

原帖由 asinai 於 08-9-26 20:18 發表
thanks....不過 presentation 好似係 sell talk 5 係得意 lor!    ....家姐話training時老師叫細佬做bb, 重揻佢面珠!

Kung Hei!  希望next month 輪到我報喜就好 la!

你仔有冇參加this year ge 中/英 ...

哈哈.......你囡一定15個啦!
looby仔有參加英作,希望今年個題目會'古零精怪'd啦!

原帖由 肥嘟媽 於 08-9-26 23:59 發表

asinia:
你呢?是否第一橫行,由窗口數過來第四個呢?不過都係個估字,hehehe ...

肥嘟媽:
我囡响你哋對面課室咋!
嗰日我係門口叫過I&I媽!

原帖由 595 於 08-9-27 11:23 發表
唔好意思,八褂一問,係未講緊Cambridge試呀,請問你仔仔響邊到讀呀,讀幾耐先可以考試?小一starter會唔會遲左d呢?我都想小朋友試下。

謝謝!

595:
我仔响顯徑社區讀!
小一starter緊係唔遲啦!
但睇吓有無需要law,
因為好多人講自己d/l paper做吓就可以去考喎!
我都諗住遲d比呀囡去考mover,但唔會讀啦!
我仔小五先讀Flyers,(之前無讀/考starter/mover)
7月時考,
我仔話好淺,我早幾日睇吓,
真係幾淺喎!但Ket就比較深,
所以咪繼續law,而且呀仔返得好開心,

各位:

Good news!  我地school 今日係"冒險樂園好學生獎勵計劃 - 創意才能齊發揮"分別得到冠軍及季軍! ......亞軍係培正!  話說tomorrow 仲會係幾張報紙刋登tim!

looby,

承你貴言.....ah女同埋ah仔果組幸運地得到冠軍!:loveliness: .....今日一嘗明星g味, 有幾張報紙訪問佢地!

bomp ghost u!   
原帖由 looby 於 08-9-27 13:33 發表

肥嘟媽:
我囡响你哋對面課室咋!
嗰日我係門口叫過I&I媽!

Thank you looby.

剛剛係學校課餘學藝班website見到有小四劍橋中級英語班同小五劍橋高級英語班,唔知學校有無代辦報名呢?

原帖由 looby 於 08-9-27 13:49 發表

595:
我仔响顯徑社區讀!
小一starter緊係唔遲啦!
但睇吓有無需要law,
因為好多人講自己d/l paper做吓就可以去考喎!
我都諗住遲d比呀囡去考mover,但唔會讀啦!
我仔小五先讀Flyers,(之前無讀/考starter/mover)
7月 ...

‹ 上一主題|下一主題