用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 你地小朋友學咩外語?
樓主: wisdom333
go

你地小朋友學咩外語? [複製鏈接]

原文章由 pamelaywy 於 08-7-15 22:08 發表
我仔而家都學緊日文, 暑假開始會學埋法文

reAMELAYWY
你仔仔學左幾耐同埋而家d日文學成點呀~~~~??
share 下~~~

RE:sunglasses & broadband
你地 想小朋友學咩language 同埋佢地係幾歲ga?
pm左你地啦~

RE:MANHONG-
我同仔仔都冇上過center0既法文, 不過間cetner 0既teacher 都好helpful, 會講返比我家長知小朋友0既進度, 話我地知點去幫小朋友, 點同佢地溫習咁~~ 我都pm你for reference la~

[ 本文章最後由 wisdom333 於 08-7-24 13:16 編輯 ]

Hi, Wisdom 333,

I am also interested in the centre, would u pls PM me or send info. to [email protected]

thanks.

Hi all,

I would like my sons to learn Spanish and French.
Please pm me the details of the learning centre.

thank you.

Meddlesome

[quote]原文章由 wisdom333 於 08-7-24 12:45 發表

reAMELAYWY
你仔仔學左幾耐同埋而家d日文學成點呀~~~~??
share 下~~~

我仔仔舊年九月開始學日文, 不過學到十二月度個老師突然急事離職, 於是停了一回兒, 到三四月才再學過
你問我學成點, 其實我唔知, 因為佢唔係好肯同我講日文
所以我一直都以為佢唔識, 除了最基本打招呼用語, 我淨係知佢可以隨意1-100 用日文講
後來上一堂有個新join course 的家長, 上完堂後不停讚我仔仔日文好好, 問係唔係屋企有人識日文, 我話唔係
個家長 (因為佢小朋友細,所以陪住上,我個仔大o的,而且我入去一齊上課佢會自然同我講廣東話, 所以費事入去) 話見到完全聽得明老師說話, 跟老師對答很好, 而且老師問所有的字詞都識....
我先知道, 呢半年都算係好似學到o的o野囉

pamelaywy,

可否pm centre 資料給我,many thanks!

原文章由 pamelaywy 於 08-7-15 22:08 發表
我仔而家都學緊日文, 暑假開始會學埋法文

你有冇諗過自己都學埋日1, 咁咪可以同小朋友溝通得好d~
又知佢學左d咩law~~

我自己都有學日文~~我覺得幾好呀, 學費仲平過小朋友學~~

另外, center 有兩個新0既日文班~比3-8歲0既小朋友上~
係8月初開班~下午上堂~960/8堂12個鐘~
大家睇下有冇興趣比小朋友係summer 學下外語la~~~~~

[ 本文章最後由 wisdom333 於 08-7-28 12:49 編輯 ]

Hi,

I'm also interested. Please send pm to me.

Thanks
原文章由 wisdom333 於 08-7-23 13:58 發表

仔仔讀緊0固間中心都有, 比d資料你地參考~~

仔仔而家都上緊英文班, 雖然唔係一對一, 不過0固到d老師都教得幾好~中心0固到都有外國人老師一對一教英文~$350/hour, 詳情pm你啦~

話時話, 我發現最近多左好多小 ...

Wisdom 333,

I am also interested in the centre, would u pls PM me the details of the centre. THanks

覆左你地d pm 啦~

有冇人想一齊學日文~
我打算遲d比仔仔學返日文~

Dear Wisdom333,

Would u pls pm me the info of learning ctr?

thx
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

Hi Wisdom,

Would you please PM me for the information of the centre. My e-mail address is [email protected]

Thanks.

Danckl

原文章由 wisdom333 於 08-7-16 19:31 發表
我見到仔仔學日文間中心好多語言都有~e.g. 英文, pth, 西班牙文, 法文, 意大利文,德文, 韓文... 想方便d比佢係一間center學語言, 所以諗緊之後比仔仔學多種外語好定train 返佢d中英文好~~~

...

Hi wisdom333,

Please pm the details of the learning center.
Thank you very much.

原文章由 wisdom333 於 08-8-7 17:37 發表
覆左你地d pm 啦~

有冇人想一齊學日文~

Hi, wisdom333,

May I know which district is the centre located?  Please pm more the centre information, thanks.

原文章由 wisdom333 於 08-8-7 17:37 發表
覆左你地d pm 啦~

有冇人想一齊學日文~

間center 係kowloon~~
我send 左pm 比你地啦~
check pm~~

+++++++++++++++++++++++
你地小朋友0既summer course 點呀~
我仔仔個english班完左la~
不過其他課程就仲go on 緊~
而家得閒左, 同佢係home練返多d日文先~~

Hello Wisdom,

Can you please also PM me the information, many thanks.

Koala255

原文章由 wisdom333 於 08-7-16 19:31 發表
我見到仔仔學日文間中心好多語言都有~e.g. 英文, pth, 西班牙文, 法文, 意大利文,德文, 韓文... 想方便d比佢係一間center學語言, 所以諗緊之後比仔仔學多種外語好定train 返佢d中英文好~~~

...

我都知想知邊到有日文同普通話學, 有冇介紹呀
‹ 上一主題|下一主題