用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 你地小朋友學咩外語?
go

你地小朋友學咩外語? [複製鏈接]

除左英文同普通話, 你地比小朋友學咩語言GA??~

多唔多人比小朋友去讀歐州語言~?
share 下~

我仔仔就學日文~~~
   0    0    0    0

我仔而家都學緊日文, 暑假開始會學埋法文

原文章由 wisdom333 於 08-7-15 19:36 發表

share 下~

我仔仔就學日文~~~

我自己比較focus, 只學英文 (phonics, 朗誦, communication skill) 和普通話。我覺得focus 的效果好好,起碼英文方面己有小學水平,reading skill 和 communication skill 很好。

原文章由 pamelaywy 於 08-7-15 22:08 發表

pamelaywy,

我也想囡囡學法文, pm電話和地址給我.
唔該!

原文章由 pamelaywy 於 08-7-15 22:08 發表

原文章由 wisdom333 於 08-7-15 19:36 發表

share 下~

我仔仔就學日文~~~

你仔仔係邊度學日文?
貴吾貴?
一星期學幾多堂?
學左幾耐?
佢可以講到幾多句?
可吾可以同日本仔溝通到?

回覆 #6 Cheongcheongmum 的文章

我send pm 比你~~~~~

pls check pm

原文章由 1357 於 08-7-16 10:55 發表
pamelaywy,

我也想囡囡學法文, 請pm電話和地址給我.唔該!

我見到仔仔學日文間中心好多語言都有~e.g. 英文, pth, 西班牙文, 法文, 意大利文,德文, 韓文... 想方便d比佢係一間center學語言, 所以諗緊之後比仔仔學多種外語好定train 返佢d中英文好~~~

原文章由 alexla 於 08-7-17 08:44 發表
歐洲語冇乜得練習…我打算俾佢學日文…

你指香港比較少人用歐洲語言?

除了English 之外, Spanish 係 歐洲最流通ge 語言, 我都想比我個仔學, 請你地pm d 資料比我ar... thanks a lot...

外藉英語老師

我想請個外藉英語老師教囝囝英文 (One to One) 請問各媽咪有無好介詔?

原文章由 csws 於 08-7-23 13:37 發表
我想請個外藉英語老師教囝囝英文 (One to One) 請問各媽咪有無好介詔?

原文章由 lu-ka 於 08-7-23 09:53 發表
除了English 之外, Spanish 係 歐洲最流通ge 語言, 我都想比我個仔學, 請你地pm d 資料比我ar... thanks a lot...

仔仔讀緊0固間中心都有, 比d資料你地參考~~

仔仔而家都上緊英文班, 雖然唔係一對一, 不過0固到d老師都教得幾好~中心0固到都有外國人老師一對一教英文~$350/hour, 詳情pm你啦~

話時話, 我發現最近多左好多小朋友學西班牙文~
中心0既西班牙文係3-7個小朋友一班~小班0既話小朋友學得專心d 呀嘛~恆常班同暑期班一樣係$130/hour~pm你~

咁你地小朋友0既外語程度去到邊呀~?

我仔仔就可以handle到一d簡單日文句子對答,
生字同文法方面都ok~不過我覺得佢聽同講好過讀同寫~~可能上堂同埋係屋企都比多左機會佢練習啦~~因為我本身自己都有學日文, 同佢一齊學, 一齊溫習~~~~

I also want to know the info.  Please email to me [email protected]

Thanks!

Hi wisdom333

Please also pm me!

原文章由 wisdom333 於 08-7-16 18:54 發表
我send pm 比你~~~~~

Hello Wisdom 333,

I'm also interested.  Please also send information to me.  Thank you.

原文章由 wisdom333 於 08-7-23 13:58 發表

仔仔讀緊0固間中心都有, 比d資料你地參考~~

仔仔而家都上緊英文班, 雖然唔係一對一, 不過0固到d老師都教得幾好~中心0固到都有外國人老師一對一教英文~$350/hour, 詳情pm你啦~

話時話, 我發現最近多左好多小 ...

學法文有冇介紹?
‹ 上一主題|下一主題