用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘天主教華德學校 華德學校下午校Chatroom~~大家入來分享啦! ...
樓主: LL6684
go

華德學校下午校Chatroom~~大家入來分享啦! [複製鏈接]

嗰日10月22日(星期三)學校舉行護脊校園,真係好好玩,好得意,有脊醫教我們做護脊體操,小學生和家長們都好開心,一路唱,一路做體操,家長學了可返屋企教小朋友做護脊體操.有相睇呀!你哋入華德學校網址可睇返!

今日10月25日(星期六)護脊講座
2:30p.m-4:00p.m
4-6年級接受檢查脊骨須由家長陪同(家長必須出席當日講座)

10月25日-11月9日
護脊展覽(歡迎家長参觀)

Hi Rabo,

Welcome!
我d仔女今年都係坐華德學校校車...
華德校車有很多條路線,你試吓打去
"文浩旅遊巴士有限公司"問吓有無你屋企附近的路線,你打去時要講係華德學校下午校,如果有你屋企嗰條路線,佢有媬姆或司機會再聯絡你的.

校車部電話:23831887

如你想取華德校車路線及價目表,你可到學校詢問處,問d姐姐,佢哋會比個list你的.

中文      新編啟思
英文 Longman Welcome to English
數學 新亞洲小學數學
常識 今日常識新領域

希望幫到你!

原帖由 NAT媽 於 08-9-10 17:56 發表
Hi Hmum,
Yes, will see you on this Sat.

Dear NatMum,

仲未收到您的Email address.  

阿仔講俾我聽您阿女成為老師心中的"禮貌大使", 恭喜哂wor:D

Hi Hmum,
Please check your message.:D

原帖由 Hmum 於 08-11-9 22:21 發表

Dear NatMum,

仲未收到您的Email address.  

阿仔講俾我聽您阿女成為老師心中的"禮貌大使", 恭喜哂wor:D

NAT媽,

可否 call 我?

你好!  我想為小兒今年報讀華德學校...

想請教華德家長,
1) 上午及下午有何分別?   
2) 華德下午有升中的資料, 那華德上午的升中派位如何?
3) 請問華德是否中文小學?   中文是否以普通話教學?
4) 其他科目(如, 數學, 科學...etc)的課本是中文或英文?  以中文教學?

萬分感謝!

不好意思....

我明白是學術重要, 但品德亦非常重要....
校風如何?  學生有沒有歸屬感? 學生是否有禮貌?

‹ 上一主題|下一主題